Lepota Zivljenja

Poziv

" Ne zanima me čime se baviš u životu. Želim znati za čime čezneš i usudiš li se sanjati o susretu s onim za čime tvoje srce žudi.
Ne zanima me koliko ti je godina. Želim znati jesi li voljan da riskiraš da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog pustolovine koja se zove život.
Ne zanima me koje su ti planete u kvadratu s Mesecom. Želim znati jesi li dodirnuo središte svoje tuge, jesu li te izdaje u životu otvorile ili si se skupio i zatvorio iz straha od dodatne boli. Želim znati možeš li da sediš sa bolom, mojom ili svojom, a da se ne pomakneš kako bi je sakrio ili umanjio ili sredio.
Želim znati možeš li biti s radosti, mojom ili svojom, možeš li plesati s divljinom i dopustiti da te zanost ispuni do vrhova prstiju, a da nas ne upozoravaš da pazimo, da budemo realni, da ne zaboravljamo svoja ograničenja kao ljudska bića.
Ne zanima me da li je priča koju meni pričaš istinita. Želim da znam možeš li razočarati drugoga kako bi sebi ostao veran.
Želim znati možeš li videti lepotu čak i kada nije lepa, svaki dan, i možeš li iz nje crpsti život.
Želim znati možeš li živeti s neuspehom, svojim i mojim, i ipak stati na rub jezera i srebrnom odsjaju punog meseca viknuti: „Da!”
Ne zanima me gde živiš, i koliko novaca imaš. Želim znati možeš li ustati posle noći duboke žalosti i očaja, izmučen i uništen do srži i učiniti ono što se mora da bi nahranio decu.
Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospeo ovamo. Želim znati hoćeš li sa mnom u središte vatre, a da pri tom ne ustukneš.
Ne zanima me ni gde ni što ni s kim si učio. Želim znati šta te hrani iznutra kada sve ostalo nestane.
Želim znati možeš li biti sam sa sobom i svidja li ti se sopstveno društvo u trenucima praznine i samoće."

- Oriah Mountain Dreame -

003f051Gb2o.jpg

Back