lepi zvonar bogorodicne crkve

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
svi znamo da je lepota u oku posmatraca, jer da nije tako ne bi bilo dobro po sve nas :lol:
da li mislite da je lepota kazna ili nagrada?
da li su oni/e koje/i su lepi sigurni u ljubav svojih patnera..ono da ih vole zbog njih samih ili postoji sumnja da su zaljubljeni i vole u stvari njihovu lepotu?
slicno je i u situaciji sa onima koji su bogati - da li su ikad sigurni u ljubav osobe koja je pored njih ili uvek postoji sumnja da taj partner ne bi bio sa njima da rade kao kasirke u hipermarketu, npr.

Lepo si u uvodnoj rečenici rekla da je lepota u oku posmatrača. Ako je tako, onda je svejedno čoveku ili ženi kako mu partnerka ili partner izgledaju, lepo ili ružno. Jer, univerzalne lepote po tebi nema i svako se zaljubljuje na osnovu svog oka. Pa ako je već tako, onda nema potrebe da se zaljubljeni plaši da ga partner iskorišćava, jer ni jedan ni drugi nisu lepi.

Dobro veče SuperNina.

svi znamo da je lepota u oku posmatraca, jer da nije tako ne bi bilo dobro po sve nas :lol:
da li su oni/e koje/i su lepi sigurni u ljubav svojih patnera..ono da ih vole zbog njih samih ili postoji sumnja da su zaljubljeni i vole u stvari njihovu lepotu?
slicno je i u situaciji sa onima koji su bogati - da li su ikad sigurni u ljubav osobe koja je pored njih ili uvek postoji sumnja da taj partner ne bi bio sa njima da rade kao kasirke u hipermarketu, npr.

Kod mene nije tako.
Mora da bude svega dovoljno....
I lepote,i obrazovanosti,i kesa.

Lepota nije u oku posmatraca, vec je objektivno merljiva. Zasto ljudi stalno ponavljaju tu besmislicu da je lepota u oku posmatraca? Verovatno to ponavljaju zene zato sto same ne shvataju ili ne zele da priznaju sta ih privlaci, a to nije izgled vec dominantno ponasanje. Ili mozda zato sto ne zele da priznaju sebi da je zena sa boljom genetikom i proporcijama jednostavno u boljoj poziciji da bira sebi partnera.
Kad je rec o tome da li je kazna, nije. Uvek dobro dodje cak i muskarcima, a zenama je apsolutno najvaznija osobina koju mogu da poseduju.

Lepota nije u oku posmatraca, vec je objektivno merljiva. Zasto ljudi stalno ponavljaju tu besmislicu da je lepota u oku posmatraca? Verovatno to ponavljaju zene zato sto same ne shvataju ili ne zele da priznaju sta ih privlaci, a to nije izgled vec dominantno ponasanje. Ili mozda zato sto ne zele da priznaju sebi da je zena sa boljom genetikom i proporcijama jednostavno u boljoj poziciji da bira sebi partnera.
Kad je rec o tome da li je kazna, nije. Uvek dobro dodje cak i muskarcima, a zenama je apsolutno najvaznija osobina koju mogu da poseduju.

Samo mala sugestija: Ne dominantno ponasanje - vec zdravo samopouzdanje ;)
za oba pola....

Kanonska lepota je merljiiva, u pitanju je "bozanska proporcija", od poznatih ljudi najsavrseniji odnos crta lica ima Liz Harli na koju meni oko nikad ne bi palo jer lepotu coveka ne cine samo crte lica vec mimika, glas, pogled, osmeh, trepkanje...

Medjutim, ako govorimo o bozanskim proporcijama onda stoji da je lepota u estetskom smislu merljiva.
Merilo je odnos izmedju velicina.
Matematicki gledano, 0,61 : 1 = 1 : 1,61
Moje interesovanje za istoriju umetnosti je dovelo do analize tog cuvenog zlatnog preseka i kako sam shvatila, njega mozemo naci u prirodi, arhitekturi, muzici ali, pored toga sto cu konstatovati savrsenstvo (ili nesto priblizno savrsenstvu) necu osetiti nista dublje a najverovatnije cu izgovoriti recenicu - lep/a je ali mi se ne svidja...ali mi se vise svidja nego drugi...covek nije slika.

pa ima i onih koji dobro...khm....

I jos jednom - Aha...:zroll:

Iscudjavaj se kol'ko os'!

Ih,pa kako nije?Vidis,nekim zenama je lep i Kit Ricards.Ustvari,mnogim zenama.A neke kazu da je mnogo dobar covek.Isto i Hju Hefner i da ne nabrajam sad dalje.A neke kazu da oni mnogo dobro...khm...:zroll:

Ja ne volim "lepotice", jer su one cesto manje racionalne i sklone su svoje probleme/propuste/poraze da prebacuju na druge.
Da ne govorim o problemu njihovog ega :roll: i preteranim i sumanutim zahtevima...:roll:

Stoga, ta "ljepota" je kod mene samo minus i to ne mali...

i jedno i drugo,
lepota je jaka "valuta" , dar prirode/genetike, pogotovo ženama kojima daje naročitu moć , ali je ujedno i vrednost koja vremenom neumitno opada i prolazi ..
izgled nas skoro uvek definiše tokom života, čak i pre nego pokažemo sve ostale svoje sposobnosti...zato se lepoti i pridaje toliko važnosti, zato što upravo ona jeste prvi utisak koji ostavimo u oku posmatrača jer normalno je i u ljudskoj je prirodi da se čovek povede za nečim oku lepim..
međutim, kada doživljavamo ljude samo kroz fizički izgled onda je taj doživljaj nepotpun,polovičan, površan , jer lepota je relativna i prolazna i u suštini je prazna bez onog unutarnjeg, duhovnog doticaja s njom.

Pa to zavisi od ličnih prioriteta.
Ja ne volim lepotu jer je doživljavam površno i vrlo kratkotrajno. Ljudi koji isključivo cene lepotu i stavljaju je na prvo mesto su za mene površni i nestabilni.
Zato uopšte ne volim da potenciram svoj izgled, a naročito ne želim u svojoj blizini muškarca koji pravi selekciju na osnovu izgleda. Želim onog koji me voli i kada sam krmeljava i kada sam ugojena i kada sam u drljavoj trenerci jer sam to uvek ja. I kad imam šminku na sebi i skockam se i kada sam žmrljava, ja sam uvek ona ista, samo imam bolje i lošije dane, a on je taj koji može umnogome tome da doprinese pa nek se potrudi.
Meni su najlepši ljudi koji su nasmejani i pozitivni. Sve drugo su nijanse.

Pa to zavisi od ličnih prioriteta.
Ja ne volim lepotu jer je doživljavam površno i vrlo kratkotrajno. Ljudi koji isključivo cene lepotu i stavljaju je na prvo mesto su za mene površni i nestabilni.
Zato uopšte ne volim da potenciram svoj izgled, a naročito ne želim u svojoj blizini muškarca koji pravi selekciju na osnovu izgleda. Želim onog koji me voli i kada sam krmeljava i kada sam ugojena i kada sam u drljavoj trenerci jer sam to uvek ja. I kad imam šminku na sebi i skockam se i kada sam žmrljava, ja sam uvek ona ista, samo imam bolje i lošije dane, a on je taj koji može umnogome tome da doprinese pa nek se potrudi.
Meni su najlepši ljudi koji su nasmejani i pozitivni. Sve drugo su nijanse.

Lepota je dar kao i savaki drugi. Neko je talentovan za muziku, neko za crtanje, neko ima fizičke predispozicije za određeni sport a neko je prelep (govorim o izuzetnoj lepoti, ne o lepuškastosti i plastičnoj hirurgiji). Zato mi je bezveze kad za osobu kažu da je prelepa ali eto nije pametna. Po toj logici i za Monserat Kabalje možemo reći ona prelepo peva ali je ružna i debela.

Tako da ne smatram pogrešnim to što lepi ljudi ulažu puno vremena i novca u svoj izgled kao što mi je ok kada violinista ulaže vreme i novac u svoj talenat. Naravno, slažem se sa Elli da su ljudi koji ostale ljude cene na osnovu isključivo fizičkog izgleda površni i nestabilni. Ali često onaj ko je najkritičniji prema drugima zaboravi sebe da pogleda u ogledalu. Ili koliko puta naletiš na muškarce i žene koji biraju partnera na osnovu lepote a sami su prosek proseka i malo ispod.

Back