Mali čičak
Stara legenda
- Poruka
- 77.633
Gledam emisiju na tv-u malopre, i zena u Americi par dana posle porodjaja izjavljuje:"Porodjaj je bio najlaksi deo."
Porodila se uz epidural naravno.
Mene to odmah rastuzi, jer nikako da cujem od mojih prijateljica/sestara lepu pricu o tom cinu...
Pitanje za one koje su se porodile:
Ako imate lepih prica, i zelite, podelite ih ovde sa nama?
Pitanje za one koje tek planiraju da se ostvare kao majke:
Kako zamisljate taj cin radjanja?
Meni je vec licno muka od toga, da gledam i slusam kako zene u nasoj drzavi prolaze
a kako zene u razvijenim zemljama prolaze...
Osecam se kao da nas ovde tretiraju kao stoku, omalovazavaju, podcenjuju kao osobe i ljude,
Umesto da ulazu u bolnie/porodilista, umesto da se zenama obezbedi bezbolan porodjaj, posle
kojeg bi svaka rekla:"Bilo je lako." sa osmehom na licu, u odnosu na zadnjih par godina stanje u porodilistima
se samo pogorsava, ne vidim nikakav napredak.
Cak naprotiv, i ono sto je obecano nije ispunjeno.
Gde nas to vodi?
Sta vi zene mislite o tome?
Jesmo li mi zene u ovoj drzavi previse tihe, nezainteresovane i po sistemu "ma cuti tu ima i gorih slucajeva"?
Porodila se uz epidural naravno.
Mene to odmah rastuzi, jer nikako da cujem od mojih prijateljica/sestara lepu pricu o tom cinu...
Pitanje za one koje su se porodile:
Ako imate lepih prica, i zelite, podelite ih ovde sa nama?
Pitanje za one koje tek planiraju da se ostvare kao majke:
Kako zamisljate taj cin radjanja?
Meni je vec licno muka od toga, da gledam i slusam kako zene u nasoj drzavi prolaze
a kako zene u razvijenim zemljama prolaze...
Osecam se kao da nas ovde tretiraju kao stoku, omalovazavaju, podcenjuju kao osobe i ljude,
Umesto da ulazu u bolnie/porodilista, umesto da se zenama obezbedi bezbolan porodjaj, posle
kojeg bi svaka rekla:"Bilo je lako." sa osmehom na licu, u odnosu na zadnjih par godina stanje u porodilistima
se samo pogorsava, ne vidim nikakav napredak.
Cak naprotiv, i ono sto je obecano nije ispunjeno.
Gde nas to vodi?
Sta vi zene mislite o tome?
Jesmo li mi zene u ovoj drzavi previse tihe, nezainteresovane i po sistemu "ma cuti tu ima i gorih slucajeva"?