lepe a sirote / ružne a bogate

Ebale vas bastice.
Da hocete sve bi okopavale bastice... nego sedite udobno u svojim stanovima i kao mastate o bastici ;)
Da vam je dati kucu sa bastom, prednjim i zadnjim dvoristem, cvecem, travnjakom itd... posle nedelju dana bi se vratile u stan.

Nema tu ispijanja vina uvece uz komp, nego kopaj tu bastu!

Samo uzivajte, kad vam je Bog dao... a poljoprivredu i bastice ostavite nekom drugom ;)

ajde bre zene nemojte da ste smesne
mene je pre dve tri godine spicila ista ta zelja
uzmes lepo veliku saksiju i zasadis u jednoj cheri paradajz, u drugoj papricice chili, u trecoj tikvicu (rqdja ko luda)
ja sa prinosom nisam znala sta cu
od onog cherija sam na kraju htela i zimnicu da spremam :manikir:
posle jedne sezone me prosla zelja za poljoprivredom

I jà Sam imala ceri n'a balkonu :)
À da znas kad smo imali bastu sta Sam sve gajila
Moje neprskane jagode sladje 200puta os onih iz marketa
Paradajz se lomio od plodova jà ne znam ko Nije dobio od n'as bar kesu paradajza , sve je to bilo ukusno i pravo à ne plastika kao sto se kupuje danas
I volim to, ne volim da gajim cvece moram nesto ;)

Znači rodilo na terasi. Visoki prinosi, pa muka kad dođe vreme berbe da rod ne propadne. Pa onda ebada sa premijama koje je država obećala. A opet ne može se sve ni u zimnicu, nema preradnih kapaciteta.
Sledeće sezonce angažovati sezonce za berbu, robu plasirati ekskluzivnim restoranima, a viškove ponuditi na kvantašu.

Ih bre, odveć sam star da plevim baštice po belom svetu. Hvala na ponudi Liki.:zaljubljena:

Pa dobro to jeste
Al nisam ni mislila da te ganjam négo onako penzionerski ;)
Ma nije problème ionako nemam vise bastu, htela Sam n'a neki nacin da ti ulepsam prepodne

- - - - - - - - - -

ja mislim da vi lazete za taj paradajaz :(
ja svake godine kupim jedno deset saksija cherija, zalivam, okrecem suncu, pevam i plesem oko njega
pokupim taj rod sto je bio jos kad sam ga kupila
i to je to
posle samo vene, dok ga ne zafrljacim u djubre :(
Lazemo lazemo :malav:

Znači rodilo na terasi. Visoki prinosi, pa muka kad dođe vreme berbe da rod ne propadne. Pa onda ebada sa premijama koje je država obećala. A opet ne može se sve ni u zimnicu, nema preradnih kapaciteta.
Sledeće sezonce angažovati sezonce za berbu, robu plasirati ekskluzivnim restoranima, a viškove ponuditi na kvantašu.

ja se bojim da bi se taj sezonac malo drugacije zaigrao, pa i posao zapostavio
mene je moja baba naucila - a baba mi je bila mnogo mudra zena!
to je liki ona koja kaze kad brzinski nesto odradi - e to sam preebala
baba me naucila - use i u svoje kljuse

- - - - - - - - - -

ja mislim da vi lazete za taj paradajaz :(
ja svake godine kupim jedno deset saksija cherija, zalivam, okrecem suncu, pevam i plesem oko njega
pokupim taj rod sto je bio jos kad sam ga kupila
i to je to
posle samo vene, dok ga ne zafrljacim u djubre :(

ne lazemo, ne lazemo!
ne kupujes saksiju - to je samo ukrasno
kupi rasad, pa sama moras da zasadis
veruj da sam na kraju kad izadjem ujutru i pogledam u saksiju ovako kolutala ocima - vidi opet paradajz:roll:

ja se bojim da bi se taj sezonac malo drugacije zaigrao, pa i posao zapostavio
mene je moja baba naucila - a baba mi je bila mnogo mudra zena!
to je liki ona koja kaze kad brzinski nesto odradi - e to sam preebala
baba me naucila - use i u svoje kljuse

- - - - - - - - - -

ne lazemo, ne lazemo!
ne kupujes saksiju - to je samo ukrasno
kupi rasad, pa sama moras da zasadis
veruj da sam na kraju kad izadjem ujutru i pogledam u saksiju ovako kolutala ocima - vidi opet paradajz:roll:

ma, kupila sam rasad u saksiji, ono zemlja i ona saksija sto se baca, pa presadila u normalnu
i tako poslednje tri godine
poberemo to sto je vec rodilo na rasadu, a cheri do kraja leta miruje, zuti, i ceka
da ga bacim

Back