Леон Коен поново поднео оставку

Архангел:
ebiga Sale, nije isto...Kohen ipak igra na kintu, ono- na ruke znaš...Toma igra na duže staze...Ima valutu plaćanja, odloženo.. :lol:

Леон Коен је лични пријатељ Косте Чавошког, а либерали су га раније прогласили фашистом...

Obojica su radili za Kostunicu, obojica su intimni prjatelji Ljiljane Nedeljkovic, obojica dele ideolosko ubedjenje Vojislava Kostunice. Dusan Batakovic je bio clan DSS-a, Leon Kojen takodje- za obojicu svi misle da su u stvari Kostunicini savetnici, koji svoju znojavu mrznju prema svemu sto ne dolazi iz Srbije i Srpske, nikada nisu ni krili. Ako postoji izvorni srpski fasizam, onda su to vojvode slavske burzuazije - Vladeta, Batakovic i Leon Kojen.

од 11. маја
http://liberalni.mojblog.co.yu/1/ma-ko-je-taj-boban-/93523.aspx

Alekasandar2:
Леон Коен је лични пријатељ Косте Чавошког, а либерали су га раније прогласили фашистом...

Obojica su radili za Kostunicu, obojica su intimni prjatelji Ljiljane Nedeljkovic, obojica dele ideolosko ubedjenje Vojislava Kostunice. Dusan Batakovic je bio clan DSS-a, Leon Kojen takodje- za obojicu svi misle da su u stvari Kostunicini savetnici, koji svoju znojavu mrznju prema svemu sto ne dolazi iz Srbije i Srpske, nikada nisu ni krili. Ako postoji izvorni srpski fasizam, onda su to vojvode slavske burzuazije - Vladeta, Batakovic i Leon Kojen.

од 11. маја
http://liberalni.mojblog.co.yu/1/ma-ko-je-taj-boban-/93523.aspx
U svakom slucaju zaista steta, u pitanju je izuzetan strucnjak, a mislim i da je veci patriota od mnogih u ovoj drzavi (koji su Srbi samo jos formalno).

Leon je podneo ostavku zato sto se ne mirise sa Vukom Jeremicem i to ga potpuno razumem.

Medjutim drugi deo svega toga je da je Leon UVEK bio vrlo uticajna i znacajna licnost prvo u DS-u kasnije u DSS-u (posle raspada) i da je uvek bio blizak prijatelj Voje, Koste, Tadica i ostalih..... U isto vreme njemu se uvek mnogo obecavalo da bi ga na kraju uvek bio izigran.....

Isto tako ima i malo prgav karakter pa se ne slaze uvek sa svima tako da kada ga "prevaris" (cak i ako ga prevaris nekom prevarom koja je svakodnevica u politici i koja se moze razumeti) njegov ego preko toga ne moze da predje..... tako ad je to prouzrokovalo ostavku.

Inace za one koji ne znaju njegov otac je bio jedan od najbogatijih ljudi Beograda pre rata. Bio je jedini Stradivarijus u Srbiji, a zgrada uroloske bolnice u Bircaninovoj kao i veliki broj objekata u Knez Mihajlovoj (na uglu sa Kralja Petra) su bili njegovi i kasnije nacionalizovani.

To mu je skoro vraceno (nisam siguran jedino da li mu je bolnica vracena ili ne) tako da je Leon trenutno jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji...

Isto tako privatno je uvek bio VELIKI nacionalista cak je i prezime promenio iz Koen u KoJen, da bi se poakzao Srbinom. Posto je prijatelj i kolega mojih roditelja ja o njemu imam vrlo pozitivno misjlenje kao coveku, i tvrdim da je privatno bio veliki nacionalista mnogo veci nego sto je ikada javno to rekao.

I nije Koen (kako pise u naslovu) vec koJen :)) SA J!

Padobranac011:
Leon je podneo ostavku zato sto se ne mirise sa Vukom Jeremicem i to ga potpuno razumem.

Medjutim drugi deo svega toga je da je Leon UVEK bio vrlo uticajna i znacajna licnost prvo u DS-u kasnije u DSS-u (posle raspada) i da je uvek bio blizak prijatelj Voje, Koste, Tadica i ostalih..... U isto vreme njemu se uvek mnogo obecavalo da bi ga na kraju uvek bio izigran.....

Isto tako ima i malo prgav karakter pa se ne slaze uvek sa svima tako da kada ga "prevaris" (cak i ako ga prevaris nekom prevarom koja je svakodnevica u politici i koja se moze razumeti) njegov ego preko toga ne moze da predje..... tako ad je to prouzrokovalo ostavku.

Inace za one koji ne znaju njegov otac je bio jedan od najbogatijih ljudi Beograda pre rata. Bio je jedini Stradivarijus u Srbiji, a zgrada uroloske bolnice u Bircaninovoj kao i veliki broj objekata u Knez Mihajlovoj (na uglu sa Kralja Petra) su bili njegovi i kasnije nacionalizovani.

To mu je skoro vraceno (nisam siguran jedino da li mu je bolnica vracena ili ne) tako da je Leon trenutno jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji...

Isto tako privatno je uvek bio VELIKI nacionalista cak je i prezime promenio iz Koen u KoJen, da bi se poakzao Srbinom. Posto je prijatelj i kolega mojih roditelja ja o njemu imam vrlo pozitivno misjlenje kao coveku, i tvrdim da je privatno bio veliki nacionalista mnogo veci nego sto je ikada javno to rekao.

I nije Koen (kako pise u naslovu) vec koJen :)) SA J!

Било би ми изузетно драго да је тако као што си ти написао. Има неких старијих јеврејских породица у Бг. које су већи националисти у вези српског питања од свих нас заједно. Изгледа да је Којен прочитао Вука Јеремића - који је по мени исто зло као и Горан Свилановић и када је јавно изнео о неким "преговорима иза леђа преговарачког тима" то се односило на тог смрада потуричког.

Осим тога зна се да су право градско тј.грађанско језгро у Бг. својевремено основали и стварали Чивути, Цинцари и Грци...

Bi2:
Kako, bre, skoro vraćeno, pre zakona? Po kom osnovu?

Mnogima je vraceno pre zakona,

REcimo, Karadjordjevici su dobili sve nazad, i jos neki su uspeli da vrate imovinu, maltene svi cija je imovina u kompletnom drustvenom vlasnistvu i koja nije "izdata".....

SIguran sam da postoje zakonski okviri da se to uradi, samo ne znam bas tacno kako ceo taj proces ide.........

Padobranac011:
Mnogima je vraceno pre zakona,

REcimo, Karadjordjevici su dobili sve nazad, i jos neki su uspeli da vrate imovinu, maltene svi cija je imovina u kompletnom drustvenom vlasnistvu i koja nije "izdata".....

SIguran sam da postoje zakonski okviri da se to uradi, samo ne znam bas tacno kako ceo taj proces ide.........

Поздрави Леона Којена и реци му да га подржавају и националисти и људи супротних политичких схватања. Редак искрен човек у политици.

Bi2:
Kako, bre, skoro vraćeno, pre zakona? Po kom osnovu?

Постоји закон о Враћању земљишта Црквама и другим верским заједницама, а Закон о реституцији се налази у фази израде. Нацрт закона можете скинути са сајта www.mier.sr.gov.yu

Gospodin Kojen je strasan covek, u pozitivnom smislu :D

Sta reci za nekog ko je doktorirao na Oxfordu pre skoro 30 god.... Bar koliko sam ja saznao podneo je ostavku zato sto iz istog razloga kao i prethodni put. Jednostavno je video da je odredjena garnitura ljudi ostala na svojim pozicijama...Takodje, mislim da je podneo ostavku iz razloga sto neki smatraju da je blizi Kostunici, i da su svi ovi ustupci koje je ucinioi DS DSS-u posledica njegovog savetovanja Borisa Tadica... Mada evidentno je i da mu je pun **** Kostunjavog jer je doticni hteo da ga zadrzi na funkciji ali on je ipak dao ostavku. Sto se tice Vuka Jeremica oni imaju OK odnose, jedino sto je on smatrao da na tu poziciju u ovom trenutku treba da dodje neko malo iskusniji.... Nema tu previse nekog mudrovanja..... :D Sjajan je kao predavac, narocito kada je u pitanju filozofija anticke Grcke.......

Back