Lenka Dunđerski- mentalni sklop

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Hteo sam prvo da na ptf religija pitam da li bi Bog oprostio Lenki samoubistvo, možda i otvorim i tamo ali pre nego to uradim, da pitam ovde.

Lenka Dunđerski je planski izvršila samoubistvo, trujeći se svaki dan malo po malo dok na kraju nije odlučila da se konačno predozira. :(

Zna se njena priča, njena patnja, njena neverovatna inteligencija i mnogi talenti koje je imala, pa ipak, tako hladnokrvno odlučiti i sprovesti samoubistvo nisam čuo nikad (obično se to desi u afektu ili jednostavno "iz jednog pokušaja" ).

Šta vi mislite?

Koliko je meni poznato, ne mora da znači da sam u pravu, "odradila je posao" tako da izgleda kao da je umrla a ne da se ubila.

Možda i jeste od tifusa ali hajde da razmotrimo bar hipotetički da je ipak bilo samoubistvo.
Hajde, da bude samoubistvo.I neka bude trovanje.
Znamo njenu priču i ona je bila razlog zašto je želela da umre.

Obično se o suicidima ne razmišlja.Ali opet, postoji jedan manji postotak koji to voli da isplanira.
Zašto?Ne znam.Tako je i ona možda u tom planiranju dala sebi mogućnost da se predomisli.I možda ne samo to, već da se nešto desi.
Recimo da joj se Laza vrati i da joj ponovo razlog za život.
Posle svih tih tamnih dana i one praznine u kojoj se nije ništa dešavalo, odlučila se za poslednji korak ka smrti.

Eto, moje viđenje.

Hajde, da bude samoubistvo.I neka bude trovanje.
Znamo njenu priču i ona je bila razlog zašto je želela da umre.

Obično se o suicidima ne razmišlja.Ali opet, postoji jedan manji postotak koji to voli da isplanira.
Zašto?Ne znam.Tako je i ona možda u tom planiranju dala sebi mogućnost da se predomisli.I možda ne samo to, već da se nešto desi.
Recimo da joj se Laza vrati i da joj ponovo razlog za život.
Posle svih tih tamnih dana i one praznine u kojoj se nije ništa dešavalo, odlučila se za poslednji korak ka smrti.

Eto, moje viđenje.
A, to bi već moglo biti objašnjenje, jer je (kao) bila bolesna, svakim danom sve teže, pa je moguće da se nadala da će on doći- a da je došao, prekinula bi dalje trovanje i ozdravila. Dobra hipoteza, meni to nije palo na pamet.

Tu ima logike. Ipak je ona bila neko sa visokom inteligencijom.

Hteo sam prvo da na ptf religija pitam da li bi Bog oprostio Lenki samoubistvo, možda i otvorim i tamo ali pre nego to uradim, da pitam ovde.

Lenka Dunđerski je planski izvršila samoubistvo, trujeći se svaki dan malo po malo dok na kraju nije odlučila da se konačno predozira. :(

Zna se njena priča, njena patnja, njena neverovatna inteligencija i mnogi talenti koje je imala, pa ipak, tako hladnokrvno odlučiti i sprovesti samoubistvo nisam čuo nikad (obično se to desi u afektu ili jednostavno "iz jednog pokušaja" ).

Šta vi mislite?
Mislim da, kako da kažem, o mrtvima sve najlepše... splet okolnosti, nije bilo ničeg da nađe smisao, ili je saznala za Boga, pa je materijalni
život izgubio smisao?

Mislim da, kako da kažem, o mrtvima sve najlepše... splet okolnosti, nije bilo ničeg da nađe smisao, ili je saznala za Boga, pa je materijalni
život izgubio smisao?
Nažalost, nemamo dovoljno podataka.
Mada po nekoj logici osoba koja govori nekoliko jezika, svira klavir, peva anđeoski, pri tom je prelepa, ima zacrtanu sudbinu svake žene, to u najmanju ruku nije fer.
I bez Laze Kostića a kamoli sa saznanjem da ti konačno neko paše i da možeš da razgovaraš sa nekim o temama koje zahtevaju i znanje i intelekt- posle toga, prihvatiti biti majka i supruga- samo to- jednostavno nije prihvatljivo.
Zato sam pomenuo i mentalni sklop. Drugačija.

Nažalost, nemamo dovoljno podataka.
Mada po nekoj logici osoba koja govori nekoliko jezika, svira klavir, peva anđeoski, pri tom je prelepa, ima zacrtanu sudbinu svake žene, to u najmanju ruku nije fer.
I bez Laze Kostića a kamoli sa saznanjem da ti konačno neko paše i da možeš da razgovaraš sa nekim o temama koje zahtevaju i znanje i intelekt- posle toga, prihvatiti biti majka i supruga- samo to- jednostavno nije prihvatljivo.
Zato sam pomenuo i mentalni sklop. Drugačija.
Zato kažem, saznala za Boga. To se dešava ljudima...

На шта тачно мислиш?
Na ono "žene su za rađanje", "majka i domaćica".
U njenom slučaju, "domaćica" bi značilo da organizuje prijeme elite i hepeninge ali bi morala da bude licemer što nije mogla a i rađanje je diskutabilno jer bi morala da bude intimna sa mužem a to je teško ženi ako je pod "moranje".

Na ono "žene su za rađanje", "majka i domaćica".
U njenom slučaju, "domaćica" bi značilo da organizuje prijeme elite i hepeninge ali bi morala da bude licemer što nije mogla a i rađanje je diskutabilno jer bi morala da bude intimna sa mužem a to je teško ženi ako je pod "moranje".
Да ли овде они који пишу о патријархату, тужним женским судбинама, и слично, знају историју, а није да их нема.

Од првих дана људске историје, наравно, ппстојале су заједнице.

Првом заједницом мушкарца и жене, имали смо матријархат.
Тек касније долази до тзв патријархата.

Да ли овде они који пишу о патријархату, тужним женским судбинама, и слично, знају историју, а није да их нема.

Од првих дана људске историје, наравно, ппстојале су заједнице.

Првом заједницом мушкарца и жене, имали смо матријархат.
Тек касније долази до тзв патријархата.
Problem je samo u tome što, čovek može da menja ustrojstvo društva, životinje ne.

Back