Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
da, ali istorijski potekao sa zapada serbian, serbiyanac, ali mi bonjacima ne kazemo bosnijanci, ni hrvtaima hrvatijanci, vec je kako istorija potvrdjuje, naziv je ubacen da bi se razdvojili drinom srbi sa srbima - da bi se zavadili da bi nad nama vladali; da je to lose, ne terbas da sporis, samo da spoznas
Први спор око употребе придева „српски“ или „србијански“ потиче из 1882. године, када је Кнежевина Србија проглашена за краљевину, а кнез Милан Обреновић за краља Србије. У широј јавности, како у самој Србији тако и изван ње, новопроглашени краљ Србије је често помињан и као „српски“ краљ, што је имало и посебан општесрпски, а самим тим и политички призвук. Убрзо након проглашења, краљ Милан је из Беча добио захтев у коме Аустроугарска, која је признала проглашење краљевине, истиче да владар Србије не може бити „српски“ краљ у општем смислу, већ само „србијански“ краљ,
nama je dakle nattuknut pojam srbijanac da nam ne bi padale na pamet velikosrpske pretenzije
srbijanac mu dodje kao vaspitna mera, a vi vec znate sta ja mislim o vasim vaspitacima, hrk, pljuc
dakle da se ujedinimo braco i napravimo veliki srbistan, pa neka nas zovu kako hoce - drina nije nikakva granica, serpska i srbija J3DNA DRZAVA!