Lenji za samostalan zivot

Леба ти, да ли се ти то хвалиш што никад ниси мрднуо из круга двојке па не знаш да људи живе и на другим местима, или шта?:roll:

Ево, рецимо, град у Војводини од 100 000 становника - јендособни станови у новоградњи су око 80 евра, двособни 100... Станови на насељима даље од центра су још јефитнији,а дворишни станови у кућама и по 60 евра...

Претпостављам да је у ужој Србији и у мањим градовима још јефтиније...

pouzdano znam za npr Pancevo.....znaci grad u Vojvodini,takodje oko 100.000 stanovnika

apsolutno nigde ne mozes naci(koliko-toliko normalan) jednosoban stan za manje od 100 eura.......dvosobni se krecu i do 200 eura

inace znam da ljudi zive i na drugim mesima,ali ja sam ti pre par postova hteo da pokazem(ne znam je li imalo efekta) da ce za neku godinu POLOVINA stanovnistva Srbije ziveti u Beogradu...znaci,svaki drugi stanovnik,gledano statisticki.....(?!)

jos da dodam,itekako znam kakva je situacija van kruga dvojke,npr u Vojvodini......nedavno sam putovao severnim krajevima vojvodine i video kakva je sitacija "na terenu".....

varosice i veca sela koja su npr pre 30 godina imala po 10ak hiljada stanovnika sada imaju po 2-3 hiljade stanovnika.....uglavnom starih baba i deda koji sede ispred svojih starih i trosnih kuca,i gledaju ko prolazi na ulici.........neka mesta gotovo da podsecaju na one napustene gradove iz WESTERN filmova........ljudi se uglavnom bave poljoprivredom,i stalno kukakju kako je vrlo nepovoljna situacija u poljoprivredi....da su dovedeni na prag siromstva od strane nase drzave

mnogi gradovi u Vojvodini su u kolapsu sto se tice ekonomije......Vrsac,grad sa 35.000 stanovnika ima skoro 10.000 nezaposlenih........Kikinda takodje neka slicna zalosna situacija..........Pancevo se jos kako tako drzi zahvaljujuci industrijskoj zoni,mada i to je sve pod znakom pitanja..........

tako da u tim mestima,mnogim ljudima nista ne znaci ni da je stanarina 50 eura mesecno,ako nemaju ni to da plate

Poslednja izmena:
..panchevo..
http://www.e-belgrade.net/pregled/stanpregled71.aspx

novogradnja 68+13m2, dvodoban, etazno grejanje - 150e
novogradnja 56m2, dvosoban, CG, uknjizen, prvi sprat - 150e

pa ja napisah da se dvosobni krecu i do 200 eura....znaci od 150 do 200...

mada trebalo bi da pogledas na sta lice ti dvosobni od 150 eura ili manje....slicna situacija kao i u Beogradu sa najeftinijim stanovima......znaci,rupe neopevane,ali eto neko resio to da izdaje

pouzdano znam za npr Pancevo.....znaci grad u Vojvodini,takodje oko 100.000 stanovnika

apsolutno nigde ne mozes naci(koliko-toliko normalan) jednosoban stan za manje od 100 eura.......dvosobni se krecu i do 200 eura

inace znam da ljudi zive i na drugim mesima,ali ja sam ti pre par postova hteo da pokazem(ne znam je li imalo efekta) da ce za neku godinu POLOVINA stanovnistva Srbije ziveti u Beogradu...znaci,svaki drugi stanovnik,gledano statisticki.....(?!)

Какве везе болдовано има са темом? :confused:

Претпостављам, на основу до сада написаног, и да се твоји критеријуми за то шта је ''колико-толико нормално'' много разикују од просечног виђења ''колико-толико нромалног'' стана, аута, посла...;)

..ne znam..ovo su jedina dva na tom sajtu.. :) ..u panchevu uopshte..rupe od stanova u novogradnji..?..mhm..

e verovala ili ne,bas se radi o novogradnji.....znaci te nove stanove grade cesto(ne uvek) kojekakvi preduzimaci,odnosno razni "biznismeni" koji hoce da operu pare.........u zadnje vreme,svetska kriza im je pomrsila racune

a kvalitet tih stanova je "ajd zdravo".......logicno,jer biznismeni gradjevinci danas gledaju sto vise da ustede i vise da zarade,a sve to na racun kvaliteta stanova koji grade

Poslednja izmena:
Какве везе болдовано има са темом? :confused:

Претпостављам, на основу до сада написаног, и да се твоји критеријуми за то шта је ''колико-толико нормално'' много разикују од просечног виђења ''колико-толико нромалног'' стана, аута, посла...;)

nema konkretno veze sa temom,nego odgovaram tebi koja si vise puta spomenula nesto tipa "ne zive svi u Beogradu" itd.......pa sam samo pokusao da ti objasnim da ce,ako se ovako nastavi,ne svaki,ali svaki drugi stanovnik Srbije da zivi u Beogradu....

pa ok,sto se tice auta verovatno se razlikuju kriterijumi.........ali sto se tice plate od 500 eura i rashoda koji su neminovni danas u Beogradu,verujem da su nam svima slicni kriterijumi......mislim,zna se gde i koliko moras obavezno da potrosis na mesecnom nivou od tih 500 erua.....narocito ako iznajmljujes stan.....

uostalom,evo vec se neko(mislim koleginica "mala velika" ili tako nesto) izjasnio na prosloj strani da ces sa 500 eura prilicino JADNO ziveti u Beogradu......

a tih 500 eura plate ima manje od 15% stanovnistva Srbije.....kako tek zive onda oni ostali?

Па ја покушавам да ти кажем да је живот у другим градовима јефтинији....али ти не верујеш...:roll:

mi se ocigledno ne razumemo....

ma verujem ti ja,ali vidis kakva je situacija u praksi?......ljudi se gotovo masovno iseljavaju iz drugih gradova/sela u skupi Beograd,a ne iz Beograda u druge gradove.....shvatas?

a kada ih pitas zasto,uglavnom ce reci da u tim drugim gradovima gde je zivot jeftiniji nema posla ili su plate male

ma verujem ti ja,ali vidis kakva je situacija u praksi?......ljudi se gotovo masovno iseljavaju iz drugih gradova/sela u skupi Beograd,a ne iz Beograda u druge gradove.....shvatas

Људи се селе у Београд зато што пружа више могућности за посао, то је тачно. Али је живот тамо и мнгоо скупљи.

Ти стварно мислиш да је Београд центар света и да сви чезну да живе у Београду, те да је исељавање из других граова у БГ тако масовно да се други градови празне због Београда?:zcepanje:

Уосталом, ова тема није везана само за Београд и Београђане, шта си запео толико? Она говори о људима који НЕ ЖЕЛЕ да се осамостале, а таквих има свугде, не само у Београду.:p

U Pancevu prostojan jednosoban stan ide od 120 do 150 evrica. a dvosoban 150-170. Pri tome se iz Panceva busom stigne do Beograda za 25 minuta, kolima i brze. beovozom i do 80 minuta :mrgreen: (brze pruge i spori vozovi Srbije)

Људи се селе у Београд зато што пружа више могућности за посао, то је тачно. Али је живот тамо и мнгоо скупљи.

Ти стварно мислиш да је Београд центар света и да сви чезну да живе у Београду, те да је исељавање из других граова у БГ тако масовно да се други градови празне због Београда?:zcepanje:

Уосталом, ова тема није везана само за Београд и Београђане, шта си запео толико? Она говори о људима који НЕ ЖЕЛЕ да се осамостале, а таквих има свугде, не само у Београду.:p

stvarno nisam mogao da zamislim da je tako tesko objasniti jednom prosvetnom radniku nesto...

ti ocigledno nisi svesna sta znaci da gotovo POLOVINA stanovnistva jedne zemlje zivi u glavnom gradu....eto,neka ti to docara neku masovnost ili nemasovnost.....

i ne prazne se dugi gradovi samo zbog toga.....tu je i bela kuga.........eto nabrojao sam ti nekoliko gradova po vojvodini malo pre......znaci 3-4 grada ima stanovnika ukupno kao jedna Beogradska opstina...

ali u pravu si,to nije ovde tema......poceli smo o tome da pricamo samo zato sto je neko naveo cene i neke druge uslove po beogradu,koji su bitni za osamostaljivanje.....

a i ja sam pokusao da ti objasnim da ljudi uglavnom nece da pokusaju da se osamostale na taj nacin,sto se npr presele iz Bg-a u neki drugi manji i jeftiniji grad u Srbiji...

U Pancevu prostojan jednosoban stan ide od 120 do 150 evrica. a dvosoban 150-170. Pri tome se iz Panceva busom stigne do Beograda za 25 minuta, kolima i brze. beovozom i do 80 minuta :mrgreen: (brze pruge i spori vozovi Srbije)

Da, ali vidis da je njemu to jadno. :roll:

Samo stan od 100kv u vlasnistvu i krugu dvojke, dva auta (ali ne stara) i pritom da ne radi bas mnogo - mislim da je to kriterijum po kome se ljudi ovde mere.

Razmazeno i nerealno, eto sta je ovde problem.

Samo stan od 100kv u vlasnistvu i krugu dvojke,
u novogradnji ali ne bilo kakvoj,ne neko potkrovlje ili prizemlje, većim delom okrenut na jug ali zaklonjen od buke, podzemna garaža i prijatan komšiluk, na ulazu video nadzor i interfon, u kupatilu Španska keramika i đakuzi ali ne neki Kineski, na podu bambusov parket sa mermernim aplikacijama iz Kolumbije, stolarija u kombinaciji Al mahagoni, Francuska kuhinja i Bosch ugradni elementi, Italijanski nameštaj i Iranski ručno tkani tepisi...
dva auta (ali ne stara)
i da ne budu baš neka sirotinjska, valjda smo deo Evrope, a tamo u normalnom svetu svi voze mečke i audije, recimo Q7 ili X5 su baš simpatični, metalik boja i kožni paket se podrazumevaju...
mada, nešto se mislim, onda bi se verovatno pojavio problem, nalaženja odgovarajućeg partnera...

Da, ali vidis da je njemu to jadno. :roll:

Samo stan od 100kv u vlasnistvu i krugu dvojke, dva auta (ali ne stara) i pritom da ne radi bas mnogo - mislim da je to kriterijum po kome se ljudi ovde mere.

Razmazeno i nerealno, eto sta je ovde problem.

e to smo vec prevazisli,mislim na prosloj strani....

znaci,uopste ne mora da bude stan od 100 kvadrata,a narocito ne mora da bude u krugu dvojke,neka bude BILO GDE na teritoriji Beograda i neka je sasvim normalan i funkcionalan dvosobni stan,ali bitno je da je u vlasnistvu,kako neko ne bi trosio od 400-500 eura mesecno,150-200 na stan.........ako stan nije u vlasnistvu,onda je potrebno da neko ima nesto vecu platu kako bi iznajmljivao stan,a da mu ne odlazi 40% plate na stanarinu

apsolutno nije potrebno da neko ima dva auta,moze jedan,a neka bude star i vise od deset godina(samo da nije jugo od 300 eura),ali da moze sasvim normalno da sluzi kad zatreba,odnosno da je auto u dobrom stanju

a sto se tice posla,naravno da neko treba da radi i to mnogo ako treba,ali da mu sav taj rad garantuje stabilan izvor mesecnih primanja od bar 400-500 eura mesecno(sto vise to bolje)

naravno da ne treba preterivati sa nocnim izlascima,i treba itekako kupovati garderobu na rasprodaji,jer se i tamo mogu naci razne kvalitetne stvari........a taman ce neko ko ima 400-500 eura platu,to moci da kupi bez nekih vecih finansijskih udara na kucni budzet...

da li shvatas koliko se ti uslovi koje sam ja nabrojao razlikuju od onih tvojih,ironicnih uslova?.....da li mislis da su ti uslovi koje sam ja nabrojao NORMALNI uslovi za zivot?...ako nisu,sta mislis sta je sledeci stepen skromnosti i nerazmazenosti?

Back