Леба ти, да ли се ти то хвалиш што никад ниси мрднуо из круга двојке па не знаш да људи живе и на другим местима, или шта?![]()
Ево, рецимо, град у Војводини од 100 000 становника - јендособни станови у новоградњи су око 80 евра, двособни 100... Станови на насељима даље од центра су још јефитнији,а дворишни станови у кућама и по 60 евра...
Претпостављам да је у ужој Србији и у мањим градовима још јефтиније...
pouzdano znam za npr Pancevo.....znaci grad u Vojvodini,takodje oko 100.000 stanovnika
apsolutno nigde ne mozes naci(koliko-toliko normalan) jednosoban stan za manje od 100 eura.......dvosobni se krecu i do 200 eura
inace znam da ljudi zive i na drugim mesima,ali ja sam ti pre par postova hteo da pokazem(ne znam je li imalo efekta) da ce za neku godinu POLOVINA stanovnistva Srbije ziveti u Beogradu...znaci,svaki drugi stanovnik,gledano statisticki.....(?!)
jos da dodam,itekako znam kakva je situacija van kruga dvojke,npr u Vojvodini......nedavno sam putovao severnim krajevima vojvodine i video kakva je sitacija "na terenu".....
varosice i veca sela koja su npr pre 30 godina imala po 10ak hiljada stanovnika sada imaju po 2-3 hiljade stanovnika.....uglavnom starih baba i deda koji sede ispred svojih starih i trosnih kuca,i gledaju ko prolazi na ulici.........neka mesta gotovo da podsecaju na one napustene gradove iz WESTERN filmova........ljudi se uglavnom bave poljoprivredom,i stalno kukakju kako je vrlo nepovoljna situacija u poljoprivredi....da su dovedeni na prag siromstva od strane nase drzave
mnogi gradovi u Vojvodini su u kolapsu sto se tice ekonomije......Vrsac,grad sa 35.000 stanovnika ima skoro 10.000 nezaposlenih........Kikinda takodje neka slicna zalosna situacija..........Pancevo se jos kako tako drzi zahvaljujuci industrijskoj zoni,mada i to je sve pod znakom pitanja..........
tako da u tim mestima,mnogim ljudima nista ne znaci ni da je stanarina 50 eura mesecno,ako nemaju ni to da plate
Poslednja izmena: