LELEK O KOSOVU, SRPSKOJ DUŠI, SRCU, JADILOVU

- Autorska tema -

-------------------------------------------------------------------------
OVI, „NAŠI“, „MNOGO NAPREDNI“ ZLOTVORI, NAJVEĆA GAMAD KOJA SE JE ISKOTILA U SVETOJ ZEMLJI SRBIJI, IZDAJU TE, PRODAJU, ŠIPTARIMA KUKAVIČKI PREPUŠTAJU, U SUZAMA SRPSTVO OSTAVLJAJU I BEZDUŠNO ZABORAVLJAJU, JERUSALIME MOJ, ALI AKO TE JA IZDAM, PRODAM, ŠIPTARIMA PREPUSTIM, OSTAVIM I ZABORAVIM, JERUSALIME MOJ, SUZO MOJA I ZAKLETVO LAZAROVA, NEKA I GOSPOD ZABORAVI MENE, NEKA MI U PAKAO DUŠA KRENE, NEKA OGANJ BOŽIJI SPRŽI MENE I "ZA VJEKI VJEKOV" NEKA JE PROKLETO MOJE KUKAVIČKO, IZDAJNIČKO I BOGOHULNIČKO SEME ! AMIN !!!😭
-----------------------------------------------

Na Kosovu ravnom, k`o na belom platnu,
Prelomi se carstvo, k`o slabašna trska,
Za Krst Časni, Srpstvo i slobodu zlatnu,
Ispisa se krvlju istorija srpska.

Osta zemlja pusta, čemeru i jadu,
Udovice srpske i sirota nejač,
Nesta smeha, pesme, tom Hristovom stadu,
Srpstvo obli tuga, ridaj, dečji plač…

Al`, iz krvce palih vitezova srpskih,
Izniknu ponovno mučeničko seme,
Kroz krv što će dopret` do kapija rajskih,
Sudbina nam ista k`o u ono vreme.

Oj, Srpsko Kosovo, moj očinji vide,
Ne dam da m` te uzmu, otmu, il` ukradu,
Da potomci moji zbog toga se stide,
Jer nemati Tebe - znači nemat` nadu.

Kosovo je srce srpskoga poroda,
Što k`o plam od sveće u nama leluja,
Kosovo je svagda sanak i sloboda,
Reci: "SLAVA HRISTU !", kaži: "ALILUJA !"

Ej, Kosovo ravno, delu srpske duše
Na Tebe sad reže krvoločne zveri
Domove i crkve ti demoni ruše
Hoće da nas satru NATO bombarderi

Al`ne dam te nikom, do zadnjeg damora
Izdržaću raspet, k`o Gospod na Krstu,
Oltar Srpstva krvlju odbranit` se mora
Ne dam, nikom ne dam, tu svetinju čistu !😥😭

Krstan Đ. Kovjenić

Više na: https://www.facebook.com/srbo.srbic.92?__tn__=,d*F*F-R&eid=ARAaQHpzQxpwrHyJGMlGI8Ct_vZTIG7nEwLxJFOUN78zSnXJfwrBeNePlxI_ZigdsYtYN6yO165pbKB3&tn-str=*F

Od kako smo počeli da lelečemo sve smo izgubili, a kako stoje stvari, tek ćemo.
Srbijanci misle da će tkz. "Kosovo" biti kraj svih muka, a zapravo će biti tek početak!
....
Srbija, i Kosovo, su se branili u Kninu, ko to nije video, moraće braniti rodjeni prag.
Sremite se, tek, za lelekanje!
....
Umesto leleka i kuknjava, više bih voleo da vidim neko iskravo oko pobede, ali UDBA vešto u Srbe ubacuje taj lelek, pa smo lelek-narod.
...
Svo ovo lelekanje je obožavanje KULTA SMRTI, koji Srbijom dugo vlada, a koji je vešto ubačen od stranih obaveštajnih službi, u poslednjih 150 godina.
Umesto radovanja, mi lelečemo, e tako ćemo i proći.
Leleče sa nad grobovima, a mnogi bi Srbe da vide u večnom grobu.

јел знаш ти барашњиков да је удба преправљала чак и народне песме? чули од турака, турци су за сваку српску народну песму имали њихову верзију.
а убијали су старе учене људе који су знали оне најстарије песме.
али ипак се и то преживело а преживеле су и песме

јел знаш ти барашњиков да је удба преправљала чак и народне песме? чули од турака, турци су за сваку српску народну песму имали њихову верзију.
а убијали су старе учене људе који су знали оне најстарије песме.
али ипак се и то преживело а преживеле су и песме

Надам се да се не зезаш, јер је то заиста рађено, ПРЕ СВЕГА У ПОСЛОВИЦАМА, оним робским дебилним типа "вежи коња где ти газда каже"! То су радили још Аустријанци, преко хромог црвеног бана из Тршића, који је под прикривком прикупљања народних пословица убацио још и гомилу робских.
Типа
НЕ ТАЛАСАЈ
ВЕЖИ КОЊА ГДЕ ТИ ГАЗДА КАЖЕ
БОЉЕ ВРАБАЦ У РУЦИ НЕГО ГОЛУБ НА ГРАНИ...
...
После Првог Србског Устанка, Ватикан је схватио колика снага лежи у овом народу, и од тада рат не престаје.
Кад нас нападну споља, то је да славимо, јер углавном нас нападају преко наших издајника и несоја!
...
А замисли тек ову
ЋИТАЊЕ ЈЕ ЗЛАТО!!!!
како то подло, погано и јадно само звучи!

Да, али је такође Независна Република некадашње СФРЈ.

Да, али ако је заиста тако, зашто нас толико молите да вам признамо независност. Мсм..ако си независна држава, признају те друге земље, а ако нека неће, шта вас боли патка? па Немачка једна је била држава иако је она друга немачка није признала и нису се џапале, а ево, пре пар дана сте нам претили ратом ако вас не признамо.

Да, али ако је заиста тако, зашто нас толико молите да вам признамо независност. Мсм..ако си независна држава, признају те друге земље, а ако нека неће, шта вас боли патка? па Немачка једна је била држава иако је она друга немачка није признала и нису се џапале, а ево, пре пар дана сте нам претили ратом ако вас не признамо.

Што се мени обраћаш као Косовару- ја сам Србијанац?

Постоје људи који имају другачије мишљење од твог али нису аутоматски припадници неког другог племена.

Елем, нико СРЈ не моли да признате независност Космета- то је само услов ако хоће да се дружи са Земљама Које Имају Дипломатске Односе са Косметом. А она стало инсистира "Хоћемо у ЕУ", а с друге стране и "Хоћемо Апартхајд на Космету", што су два супротстављена појма.

Не мора чак ни да се призна, него да се прекине блокада пријема Космета у УН итд- то би онда одговарало твојој метафори о две Немачке.

Како нико СРЈ не моли да призна Косово, а косовски званичници стално траже међусобно признање, а она плавуша, бивша политичарка рекла да ће доћи до рата ако не признамо независни КосМет.

А што ми, једна од земаља УН спречавамо вас са КосМета да уђете у УН? Па ми смо мала небитна земљица. Једна од двеста и кусур других. Како сте то независни (од Србије) ако не можете у УН због Србије?

Back