ЛЕКЦИЈА

Земља је умивала своје обиље
невиношћу океана,
неоскрнављена гресима
будућих покољења,
смерно се Небу покоравајући,
у поретку хармоничности,
праслика плодне девствености,
по Речи Божијој послушно рађајући,
хвалоспев Творцу узносећи.
Преливали су се обиљем светови,
зујећи медоносно,
завртен точак стварања и човек наста
из недра Створитеља.
Огледало неба била је земља,
те изроди знање, уместо Истину,
разблудевши познањем девственост своју,
запечативши Триипостасну Истину,
учећи страшну лекцију :
невином крвљу ће спирати упљувке Смрти и
њоме крити голотињу своју.

Ovako se to desilo ( a i dešava se).U Raju jednog dana Eva reče Adamu da je bolje da više ne idu svuda zajedno jer on stalno gleda u nju ,gubi vreme i ne radi dovoljno po vrtu.Kad je Adam upozori na Sotonu ona se naljuti kako to on ne veruje u nju,zar sumnja da ona može da se čuva i ode sama.Sotona je srete i naravno poče sa laskom kako je mnogo ona lepa a kad pojede jabuku sa drveta znanja biće i mnogo pametna.Tako eva zagrize tu kobnu jabuku a Adam nevoljno pristade i on i podje za njom.A za njima i mi svi a ja ispričah ovo da se ne zaboravi ko je kriv i kako se to zbi,jer to još uvek trpimo svi.

QUOTE=zxy;bt90181]Ovako se to desilo ( a i dešava se).U Raju jednog dana Eva reče Adamu da je bolje da više ne idu svuda zajedno jer on stalno gleda u nju ,gubi vreme i ne radi dovoljno po vrtu.Kad je Adam upozori na Sotonu ona se naljuti kako to on ne veruje u nju,zar sumnja da ona može da se čuva i ode sama.Sotona je srete i naravno poče sa laskom kako je mnogo ona lepa a kad pojede jabuku sa drveta znanja biće i mnogo pametna.Tako eva zagrize tu kobnu jabuku a Adam nevoljno pristade i on i podje za njom.A za njima i mi svi a ja ispričah ovo da se ne zaboravi ko je kriv i kako se to zbi,jer to još uvek trpimo svi.[/QUOTE]

Cekaj, ti verujes da je zena za sve kriva...:aha::cistinaocare::manikir:

Poslednja izmena:
spiholog;bt90225:
QUOTE=zxy;bt90181]Ovako se to desilo ( a i dešava se).U Raju jednog dana Eva reče Adamu da je bolje da više ne idu svuda zajedno jer on stalno gleda u nju ,gubi vreme i ne radi dovoljno po vrtu.Kad je Adam upozori na Sotonu ona se naljuti kako to on ne veruje u nju,zar sumnja da ona može da se čuva i ode sama.Sotona je srete i naravno poče sa laskom kako je mnogo ona lepa a kad pojede jabuku sa drveta znanja biće i mnogo pametna.Tako eva zagrize tu kobnu jabuku a Adam nevoljno pristade i on i podje za njom.A za njima i mi svi a ja ispričah ovo da se ne zaboravi ko je kriv i kako se to zbi,jer to još uvek trpimo svi.

Cekaj, ti verujes da je zena za sve kriva...:aha::cistinaocare::manikir:[/QUOTE]
To je biblijska priča a u Bibliju se mnogi zaklinju a šta ko veruje ko će ga znati.Ali ti veruješ to znamo svi.:)

I ja sam ga to htela pitati, ali sam pre toga otisla na njegov profil i naravno tamo sam procitala da je on..ON..bilo mi je sve jasno. Po njemu zena je kriva za sve. A ja ga pitam zasto Adam nije bio dovoljno jak da joj se odupre i da krene sam nekim drugim bezgresnim putem? to je tako bilo ali niko nije kriv jer je Bog tada stvarao ljude. pozdrav i sve vas volim!

...da dodam samo ovo:Eva je bila prevarena ne zmijinim lazima, vec svojim nepoverenjem prema reci Bozijoj, a Adam takodje.Ali problem nije nastao njihovim padom u greh, vec njihovim NEPOSTOJANJEM pokajanja.
Setimo se da se Eva pravdala Zmijom koja ju je nagovorila, a Adam je cak rekao Bogu:"Zena, koju mi dade, ona me prevari te jedoh!"Dakle, rekao je Bogu da je Bog kriv sto ga je zdruzio sa zenom koja ga je prevarila, jadnog...
Pream tome, svetitelji kojih je puno Nebo nisu bezgresnici, vec pokajani gresnici...

:cmok2:

spiholog;bt90467:
...da dodam samo ovo:Eva je bila prevarena ne zmijinim lazima, vec svojim nepoverenjem prema reci Bozijoj, a Adam takodje.Ali problem nije nastao njihovim padom u greh, vec njihovim NEPOSTOJANJEM pokajanja.
Setimo se da se Eva pravdala Zmijom koja ju je nagovorila, a Adam je cak rekao Bogu:"Zena, koju mi dade, ona me prevari te jedoh!"Dakle, rekao je Bogu da je Bog kriv sto ga je zdruzio sa zenom koja ga je prevarila, jadnog...
Pream tome, svetitelji kojih je puno Nebo nisu bezgresnici, vec pokajani gresnici...

:cmok2:
Jel se pokajali tako što se odrekli žena :eek:

Ne bih da se naljutis na mene ali bih te nesto pitala. Da li ti zaista mislis da je zena tako lose bice, ili u dubini duse znas da to nije istina,ali si zauzeo tako negativan stav prema nama zenama jer te je jedna zena povredila. Vidis ja nemam los stav prema vasem visocanstvu iako me je zaista jedan muskarac tako zestoko povredio, da mislim da nikoga vise necu moci voleti kao njega. Ne zato sto niko drugi ne zasluzuje moju ljubav vec iz prostog razloga sto cu biti opreznija nepoverljivija ali opet ne iskljuciva. Nisam od tih koji kategorisu ljude sablonski, znas onako, zene su ..ovakve.. a muskarci ..ovakvi.. Svako je licnost posebna i jedinstvena, bio to muskarac ili zena. Nisam neka ortodoksna feministkinja,znam gde mi je mesto, zena sam i to zelim biti. Ne zelim stati na mesto muskarca i igrati njegovu ulogu, sto mi ne pripada. Ne zato sto smatram da je zena manje vredna, vec jednostavno zato sto je zena zena i treba da uziva i da neguje svoju zenstvenost. Ne trebamo se ni mi ni vi odricati jedni drugih jer nas je Bog stvorio razlicite i jedni drugima smo potrebni.

snezaso;bt90496:
Ne bih da se naljutis na mene ali bih te nesto pitala. Da li ti zaista mislis da je zena tako lose bice, ili u dubini duse znas da to nije istina,ali si zauzeo tako negativan stav prema nama zenama jer te je jedna zena povredila. Vidis ja nemam los stav prema vasem visocanstvu iako me je zaista jedan muskarac tako zestoko povredio, da mislim da nikoga vise necu moci voleti kao njega. Ne zato sto niko drugi ne zasluzuje moju ljubav vec iz prostog razloga sto cu biti opreznija nepoverljivija ali opet ne iskljuciva. Nisam od tih koji kategorisu ljude sablonski, znas onako, zene su ..ovakve.. a muskarci ..ovakvi.. Svako je licnost posebna i jedinstvena, bio to muskarac ili zena. Nisam neka ortodoksna feministkinja,znam gde mi je mesto, zena sam i to zelim biti. Ne zelim stati na mesto muskarca i igrati njegovu ulogu, sto mi ne pripada. Ne zato sto smatram da je zena manje vredna, vec jednostavno zato sto je zena zena i treba da uziva i da neguje svoju zenstvenost. Ne trebamo se ni mi ni vi odricati jedni drugih jer nas je Bog stvorio razlicite i jedni drugima smo potrebni.
Ma pogrešno si me razumela ja mnogo volim žene i to baš zato što su takve i sve su različite ,svaka je priča za sebe pa čoveku nikad dosta.;):(

Back