LEKARI IDU PRED SUD

gost 281026

Aktivan član
Poruka
1.990
BEOGRAD - Doktorka Danica Raković prva je među petnaestak lekara Doma zdravlja Zemun koja je dobila sudski poziv od Trećeg opštinskog suda.

Na meti su i drugi izabrani lekari, koji su prema nalazima inspektora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prekršili Pravilnik o propisivanju lekova. Neke doktore su zbog toga tužili direktori domova zdravlja, a neke RFZO.

Lekari će sada morati da dokazuju da time što su pacijentima propisivali najefikasnije lekove, često i po preporuci specijalista iz bolnica, nisu naneli materijalnu štetu zdravstvu već su radili u interesu pacijenata, među kojima su i deca.

http://www.kurir-info.rs/zemunski-lekari-pred-sudom-deci-prepisivali-skuplji-antibiotik-clanak-1229403

Izabrani lekari žale se i da službenici fonda bez njihovog prisustva češljaju medicinske kartone pacijenata i zadiru u tajnost podataka. Iz svega toga proističe da se osporavanjem propisanih lekova dovodi u pitanje i stručnost izabranih lekara, jer je u velikom broju slučajeva reč o propisivanju nastavka terapije posle bolničkog lečenja.

sjajno, a kad se uslijed prepisivanja samo najeftinijih lijekova
poveca npr broj alergijskih reakcija i/ili neko od toga umre...ko ce bit kriv
nesretni doktor koji je morao prepisati odredjeni lijek ili gospoda u foteljama? : (((

sjajno
idu na sud, ako prepisu lek koji nije najjeftiniji..
vazno da za smrt pacijenta dobiju 8 meseci zatvora i godinu dana oduzimanja dozvole(slucaj majke troje dece iz Zajecara koju su porodili, a nisu videli da ima tumor grlica materice u poodmaklom stadijumu :roll: )
verovatno ce i ovi jadnici iz pomenute price da dobiju slicnu kaznu
valjda je za nase zdravstvo to podjednak zlocin :bljak:

Pa vi to isto radite.
Ako hocu da nabavim kvalitetnu opremu, za sitne pare, svi ce da skoce i kazu mito i korupcija.
Ako hocu da uradim kvalitetniji beton da se ne izdrobi posle 2 zime, kazu mito i korupcija.
Ako hocu da angazujem majstora koji zna svoj posao, oni kazu mito i korupcija.
Ali ako hocu stvarno mito i korupciju, onda se dogovorim sa prodavcem racunara pa isporuci robu najjeftinije a posle uzme natrag deo robe i tako dobro njemu dobro meni.
Narucim uredjaj, ali i software pa platim duplo, dobro njemu dobro meni.
Pozovem ove iz ministarstva, oni kazu uzmi ovog, najjeftiniji na tenderu, crkava u roku od godinu dana, a mi ti dodjemo uslugu, dobro njima dobro meni.
Ako mene pozovu i kazu, trebao bi da budes pametan i da ne primecujes prebacene pacijente iz privatnih klinika , to onako usput.Ako se pobunis, bices na spisku onih koji su nesto utajili ili prepisivali mnogo lekova.
Cak i kad rezultati budu uporedno ocigledni da si smanjio troskove, napravi se neka pronevera odozgo i onda tebe optuze za to i nadju se okolnosti i neki svedoci i tebi vruc krompir.

Ja ne znam nijednu musteriju koja se nije lozila na famu, na dobar glas koji imam kao majstor i na izgradjen luksuz prijemnog odeljenja.Bili to racunari ili bolesnici, vole da je prostorija lepa , osvetljena, sarena, moderan namestaj, mirisna.U protivnom si luzer, nisi bogat, znaci nisi dobar, kvalitetan.Ne umes.

Ako ako i treba oni koji su zasluzili,tako je meni jedna samo "izvadila iz fioke" papirce sa nazivom leka,a nema veze sto prethodne analize nisu uradjene eto tako uopsteno dala pa plati pa klati.Hvala Bogu da sam je promenila.

zalosno ali istinito da lekari moraju tako raditi ,i oni su ljudi i zive od plate,
nasa zemlja sve neke mere donosi koje su tupave , pa ce posle tri puta lekar prepisati lek da neko ozdravi ,meni je bas u tom domu zdravlja zemun dr dala sinacilin za upalu besike ali nije pomoglo nista pa sam dobila ciprocinal koji je tek delovao.da ne spominjem uzasne bolove i temperaturu,pa ako za to ne mogu prepisati onda cemu sve.

isto tako moja dr se plasi prepisati tramal i oromorf kapi bas zbog cene

zalosno ali istinito da lekari moraju tako raditi ,i oni su ljudi i zive od plate,
nasa zemlja sve neke mere donosi koje su tupave , pa ce posle tri puta lekar prepisati lek da neko ozdravi ,meni je bas u tom domu zdravlja zemun dr dala sinacilin za upalu besike ali nije pomoglo nista pa sam dobila ciprocinal koji je tek delovao.da ne spominjem uzasne bolove i temperaturu,pa ako za to ne mogu prepisati onda cemu sve.

isto tako moja dr se plasi prepisati tramal i oromorf kapi bas zbog cene

To je glupost Lilihip! Opioidi se propisuju po indikaciji a ne po ceni tako da tvoja doktorka nešto nije s'vatila kako treba...

To je glupost Lilihip! Opioidi se propisuju po indikaciji a ne po ceni tako da tvoja doktorka nešto nije s'vatila kako treba...
veruj mi , meni bolovanje vodi ginekolog a ona kaze treba opsta praksa , opsta praksa kaze treba ginekolog i tako me setaju a niko ne pise recept , ginekolog sredio da dobijem flasicu oromorfa preko kucne nege bez ikakvog papira pred novu godinu zbog sttrasnih bolova ,
i sad tako stoji,ginekolog otvoreno rekla dase plasi da napise recept
iako sa onkologije ima papir o prepisanoj terapiji
mene bolovi malo prestali pa odustala ali ako se vrate morace pisati
jer u sl glasniku jasno pise kad i za koju sifru moze ona pisati

veruj mi , meni bolovanje vodi ginekolog a ona kaze treba opsta praksa , opsta praksa kaze treba ginekolog i tako me setaju a niko ne pise recept , ginekolog sredio da dobijem flasicu oromorfa preko kucne nege bez ikakvog papira pred novu godinu zbog sttrasnih bolova ,
i sad tako stoji,ginekolog otvoreno rekla dase plasi da napise recept
iako sa onkologije ima papir o prepisanoj terapiji
mene bolovi malo prestali pa odustala ali ako se vrate morace pisati
jer u sl glasniku jasno pise kad i za koju sifru moze ona pisati

Opioide propisuju specijalisti onkolozi prvi put a onda s tim ideš kod SVOG LEKARA(to može biti i lekar iz kučne nege) i on to unosi u svoj karton i nadalje ti on piše lekove jer već ima dijagnozu i indikaciju. I nemoj da te mandaju...A to što ginekolog rekla da ne sme da propiše-nek se malo informiše...

Izvinjavam se što se mešam,ali bih samo da potvrdim da je Lili u pravu.Bila sam s njom u ordinaciji kad je kategorički odbila da joj prepiše oromorf.Objašnjenje je bilo da je početna dijagnoza ginekološka i da lekar opšte prakse ne može da joj prepiše traženo.Verujem da se debelo nahvatala straha zbog istrage u DZ i posle ovog članka mi je sve jasno.U stvari,iz ove perspektive,gledala je na sve načine da se reši problema i prebaci lopticu drugom lekaru.

BEOGRAD - Doktorka Danica Raković prva je među petnaestak lekara Doma zdravlja Zemun koja je dobila sudski poziv od Trećeg opštinskog suda.

Na meti su i drugi izabrani lekari, koji su prema nalazima inspektora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prekršili Pravilnik o propisivanju lekova. Neke doktore su zbog toga tužili direktori domova zdravlja, a neke RFZO.

Lekari će sada morati da dokazuju da time što su pacijentima propisivali najefikasnije lekove, često i po preporuci specijalista iz bolnica, nisu naneli materijalnu štetu zdravstvu već su radili u interesu pacijenata, među kojima su i deca.

http://www.kurir-info.rs/zemunski-lekari-pred-sudom-deci-prepisivali-skuplji-antibiotik-clanak-1229403

Izabrani lekari žale se i da službenici fonda bez njihovog prisustva češljaju medicinske kartone pacijenata i zadiru u tajnost podataka. Iz svega toga proističe da se osporavanjem propisanih lekova dovodi u pitanje i stručnost izabranih lekara, jer je u velikom broju slučajeva reč o propisivanju nastavka terapije posle bolničkog lečenja.
Не могу им ништа, ако су прописивали лекове у складу са својим овлашћењима и индикацијама наведеним у Листи лекова који се прописију и издају о трошку средстава здравственог осигурања.

Back