Lekar čuva koze

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Posle dvadeset godina školovanja i obrazovanja koje na zapadu košta preko sto hiljada dolara - jedan lekar u Srbiji trenutno čuva koze.

Doktor Danijel Stevanović bio je brilijantan student medicine, završio je studije redovno i sa visokim prosekom.

Posle dve decenije školovanja, danas , na porodičnoj farmi u okolini Vladičinog Hana - čuva koze.
Danijel Stevanović studirao je u Kragujevcu, stažirao na klinici za pulmologiju, međutim, posle toga nije mogao da nađe posao i sada je na birou.
Doktor Stevanović nije član nijedne političke partije, otac mu nije uticajna ličnost, bavi se uzgojem koza i nema novca kojim bi mogao da kupi radno mesto.

Na institutima gde je volontirao, kaže da su se zapošljavali lekari bez stažiranja i konkursa.

Farma koza, na siromašnom jugu Srbije i nije privlačna opcija za karijeru mladog lekara.
Njegov otac Zoran zbog teške ekonomske situacije prodaje kozji sir za svega 400 dinara po kilogramu.

Međutim, ako u Srbiji ne može da nadje posao bez članstva , novca ili poznanstva u Nemačkoj može.

Zbog visokog proseka i uspešno položenih testova primljen je na kliniku u Nemačkoj gde će odmah dobiti i specijalizaciju.

U Srbiji se na specijalizaciju čeka dugo, a Danijel ne želi da bude specijalista sa 40 godina, želi da se usavršava i zato je izabrao Nemačku.
http://vesti.krstarica.com/vesti-dana/lekar-cuva-koze-video/

пишите што год вам воља
постављач сматра да нема никаког смисла било шта писати о тзв. држави брез алтернативе.....

Будала, да је одмах постао члан странке са завршеном средњом сад би могао радити у неком државном предузећу и уживати.

пишите што год вам воља
постављач сматра да нема никаког смисла било шта писати о тзв. држави брез алтернативе.....

Po onome što si postavio, deluje da ništa nema smisla bez "trulog Zapada" ;)

Je l` tako drugarice Aurora? :)
- - - - - - - - - -

zasto nije ostao u inostranstvu kad je bio tako brilijantan student? ko ga je biJo po usima da se vrati u srbiju?

Tek je otišao a ostale su koze i kozji sir od 400 kinti ( bez aflatoksina).

Kami, pričao mi kolega moj pokojnog oca pre desetak godina da je zgranut neznanjem studenata i tada mi je reako da u Srbiji u narednih 50 godina neće biti valjanih lekara. Ja uvek idem po preporuci, a za zube hranim u kući.

I vidiš, ovo dete koje je regularno učilo i završilo ode u beli svet. Nama ostaju ovi koji završe novcem ili zbog nepotizma.

Poslednja izmena:
Kami, pričao mi kolega moj pokojnog oca pre desetak godina da je zgranut neznanjem studenata i tada mi je reako da u Srbiji u narednih 50 godina neće biti valjanih lekara. Ja uvek idem po preporuci, a za zube hranim u kući.

I vidiš, ovo dete koje je regularno učilo i završilo ode u beli svet. Nama ostaju ovi koji završe novcem ili zbog nepotizma.

Mislim da je veci problem u samim tim medicinskim fakultetima, nego u mladima. Problem je sto su oni skrsh, kao i sve u ovoj drzavi. A biti dobar u skrsh skoli, nije bas neka dobra stvar. Problem je naravno i u tome sto se naravno bukvalno svako radno mesto u toj oblasti dobija na vezu, ali to nije toliko strucni i medicinski problem, to je drustveni i kulutoloski problem. Sto se tice strucnosti, problem je sto oni tek pocinju da uce posao kada krenu da rade. To sto ne znaju da koriste spric je cak i najmanji problem. Veci problem je sto uce dijagnostiku tako sto im kazu da nabubaju simptome neke bolesti.

A sto se tice nekih dubljih kulturoloskih stvari, kao sto je taj moral i mito, to je pa tek posebna prica :mrgreen:

Kami, pričao mi kolega moj pokojnog oca pre desetak godina da je zgranut neznanjem studenata i tada mi je reako da u Srbiji u narednih 50 godina neće biti valjanih lekara.
Ja uvek idem po preporuci, a za zube hranim u kući.

Ni ta preporuka ti ništa ne znači nego imaš sreće da nije ništa ozbiljno, što traži detaljno znanje.
Na klinikama radi po 8-15 lekara od kojih su 6-13 profesorska deca koji su i fakultet završili preko mame, zaposlili se preko tate i oni dobijaju najlakše i slučajeve gde se najbolji keš uzima.
Pored njih, bude i koji pravi lekar koji odrađuje noćne smene, uskače kad oni majmuni zapnu i on uglavnom radi za platu a mito ide zna se kome.

To su ti insajderske informacije sa beogradskih državnih klinika ;)

Ne brini ( ili brini, kako se uzme ) , kod nas nema diploma koje išta garantuju, sve se svodi na lični talenat i interesovanje.

Poslednja izmena:
moja preporuka svima ko god može neka ide..čitao sam onomad kaže:srbija ima 6 posto visokoobrazovanih ljudi..masa njih nema posao u struci..pa kakva je to privreda koja ne može da zaposli visokoobrazovane?? u pojedinim zemljama ima i 15 pa i 20 posto visokoobrazovanih i retko ko je bez posla..a eto u srbiji kakva je situacija.. pogledajte i sami: dakle samo bežanijaaaa!
NIJE ČLAN PARTIJE: Čuvar koza u Srbiji, lekar u Nemačkoj!
DRUŠTVO, 09:17, 12.05.2013.Autor: TVB9237 komentara

Pošalji e-mail
Odštampaj tekst
Doktor Danijel Stevanović u Srbiji ne može da nađe posao bez članstva , novca ili poznanstva u Nemačkoj može. Zbog visokog proseka i uspešno položenih testova primljen je na kliniku u Nemačkoj gde će odmah dobiti i specijalizaciju.

VLADIČIN HAN - Dok u svetu postoji stalna trka za obrazovanim kadrovima u Srbiji izgleda postoji višak pameti, reklo bi se po obrazovanju čobana. Posle dvadeset godina školovanja - i obrazovanja koje na zapadu košta preko sto hiljada dolara - jedan lekar u Srbiji trenutno čuva koze.

Doktor Danijel Stevanović, je bio brilijantan student medicine, završio je studije redovno i sa visokim prosekom. Posle dve decenije školovanja - danas , na porodičnoj farmi u okolini Vladičinog Hana - čuva koze.

Danijel Stevanović , doktor - studirao je u Kragujevcu, stažirao na klinici za pulmologiju, međutim, posle toga nije mogao da nađe posao i sada je na birou.

Doktor Stevanović nije član nijedne političke partije, otac mu nije uticajna ličnost, bavi se odgojem koza i nema novca kojim bi mogao da kupi radno mesto. Na institutima gde je volontirao, kaže da su se zapošljavali lekari bez stažiranja i konkursa. Farma koza, na siromašnom jugu Srbije i nije privlačna opcija za karijeru mladog lekara. Njegov otac Zoran zbog teške ekonomske situacije prodaje kozji sir za svega 400 dinara po kilogramu.

Međutim, ako u Srbiji ne može da nađe posao bez članstva , novca ili poznanstva u Nemačkoj može. Zbog visokog proseka i uspešno položenih testova primljen je na kliniku u Nemačkoj gde će odmah dobiti i specijalizaciju.

U Srbiji se na specijalizaciju čeka dugo, ne želi da bude specijalista sa 40 godina, želi da se usavršava i zato je izabrao Nemačku

Мој матори је 1997. отишао у пенѕију као ветеринар, а радио је у ПИК-у Бечеј, ветеринарској станици Бечеј и у покрајинској ветеринарској инспекцији и потом отворио приватну ветеринарску амбуланту и држао је од 1997. до 2007.
Лепо му ишло, али године чине своје.
Некада се исплати, некада не.

Мој матори је 1997. отишао у пенѕију као ветеринар, а радио је у ПИК-у Бечеј, ветеринарској станици Бечеј и у покрајинској ветеринарској инспекцији и потом отворио приватну ветеринарску амбуланту и држао је од 1997. до 2007.
Лепо му ишло, али године чине своје.
Некада се исплати, некада не.

eee ja sam bio kada sam tek diplomirao na razgovor u PIK Bečej..isto samveterinar.. kakao je svet mali.. ;)

eee ja sam bio kada sam tek diplomirao na razgovor u PIK Bečej..isto samveterinar.. kakao je svet mali.. ;)
Па ОК, али ако си приватник профил посла ѕависи од локације.
По градовима су ветеринари углавном оријентисани на мале животиње, тј кућне љибимце, а у мањим местима и селима на комерцијалне животиње типа свиње, говеда, овце, коѕе, живина...
Ћалету је посао баш ишао, али он је био на гласу од раније, и није морао да уѕима кредит, имао је кинту ѕа сав прибор, чак је ишао у Швабију и купио полован трихинелоскоп(ѕа око 2к марака) + што смо имали оспособљен наслеђен локал.

Poslednja izmena:
Па ОК, али ако си приватник профил посла ѕависи од локације.
По градовима су ветеринари углавном оријентисани на мале животиње, тј кућне љибимце, а у мањим местима и селима на комерцијалне животиње типа свиње, говеда, овце, коѕе, живина...
Ћалету је посао баш ишао, али он је био на гласу од раније, и није морао да уѕима кредит, имао је кинту ѕа сав прибор, чак је ишао у Швабију и купио полован трихинелоскоп(ѕа око 2к марака) + што смо имали оспособљен наслеђен локал.

pa i ja sam na selu, oko 45 km od soluna..sa stokom radim..nešto malo goveda i koza, ali opslužujem nekoliko malih svinjarskih farmi...

Back