Evo proslo je 4 dana od kako sam u Dnevnoj bolnici.
Dobro mi je tamo. Postoje dve grupe od po 8 pacijenata, da nas tako nazovem.
Ja sam u grupi ljudi koji imaju probleme u porodici, koliko sam ukapirala.
|mamo fizicke vezbe, autogeni trening jednom u pet dana, imala sam razgovor sa psihologom vec tokom prvog dana koji je trajao vise od dva sata.
Plakala sam kao kisa, ali posle toga sam se bolje osecala. Pitao me je o svemu, o detinjstvu, mislim da sam mu ispricala ceo svoj zivot.
Mozda sam nesto i izostavila jer se ipak ne moze bas sve reci na prvom razgovoru.
Uglavnom se nadam da ce me opet pozvati na neki razgovor, Prija mi druzenje sa ljudima koji su me zaista dobro prihvatili.
Dnevna bolnica pocinje vec u sedam sati, zbog dorucka, ali niko ne dolazi bas toliko rano, obicno se pojavljujemo oko 8 sati, u 8 i 20 dobijamo jutarnju terapiju, zatim sledi vizita, lekari i terapeuti dolaze i pitaju svakog ponaosob kako je, pacijent kaze kako mu je, onda drugi, treci itd... zatim od 9 do 10 je sastanak sa terapeutom, tada pricamo u grupi.... posle su fizicke vezbe, zatim pola sata pauza, a onda sledi radna terapija, svako radi nesto, neko strika, neko slika, neko radi tapiseriju, neko pravi cestitke za Novu godinu, neko crta, neko pravi figure od papira, slusa se muzika, smejemo se i pricamo.
U jedan je rucak, neko ide, neko ne, u jedan i 15 je terapija a tada dobijamo i terapiju za uvece. Onda idemo kuci.
Svakog dana je neko dezuran, stara se o ``cajnoj kuhinj`` gde se kuva caj ili kafa.
Meni smanjuju Lorazepam, jer sam se navukla na njega, uzimam ga samo u bolnici i dobila sam da pijem neke male tablete oranz boje sa oznakom V 2. Pitala sam koji je to lek, receno mi je, ali sam zaboravila, pa ako neko zna sta bi to moglo biti neka mi napise. Ukinuli su mi Zoloft koji sam pila do odlaska u Dnevnu.
Prva dva, tri dana sam imala velike glavobolje, san mi se malo poremetio, ali ne spava mi se kao pre, mada ipak po podne moram jedno sat vremena da odspavam jer ujutru rano ustajem, a dugo nisam tako rano ustajala.
Primetila sam da svakog jutra imam podocnjake, ali mi se oni izgube dok se umijem i spremim za odlazak. Ne znam da li je to od placa ili od terapije.
Sve u svemu, ici cu tamo sve dok mi ne kazu da mi je lecenje zavrseno.
Pisacu o utiscima jos detaljnije, ovo je samo onako okvirno.
Osoblje je predivno. Lekari i terapeuti strucni i veoma ljubazni. Sve pohvale za njih.