Лек на зубу

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Најпре су ми извадили живац, а данас попунили немам појма чим зуб. Потом га затворила и сад има нека сива маса која се мрви приликом притиска. Никако да се стегне као када би пломбирала. Осећам као избочину.

Она ми рече да жваћем и да ће се то нормализовати. Само што, не видим да се стеже ова глупост. Треба ли тај део изван да се огули или?

to je privremeno punjenje koje se stavlja samo koliko da zatvori zub da ne ispadne to što je stavljeno u njega i da ne uđe nešto od hrane kad žvaćeš.Ako je zub zatvoren idalje onda nije strano...ako ti se čini da ocećaš neku rupu pod jezikom onda idi što pre da ti to zamene.

Најпре су ми извадили живац, а данас попунили немам појма чим зуб. Потом га затворила и сад има нека сива маса која се мрви приликом притиска. Никако да се стегне као када би пломбирала. Осећам као избочину.

Она ми рече да жваћем и да ће се то нормализовати. Само што, не видим да се стеже ова глупост. Треба ли тај део изван да се огули или?
Ja kad idem kod zubara obavezno pitam sve sto me zanima, da ne bi bilo zabune.

Znam kad se stavlja plomba/blomba ona mora da je oblikuje sa onim priborom kako bi bio da kazem u ravni sa zubom. Jer ako ima viska, boli, ne mozes da zagrizes kako treba.

Mozda trebas da je pozoves i pitas ili da odes kod drugog stomatologa

meni je ordinaciji u BG uradjena plomba na cerek masini, digitalna masina nesto kao cnc strug. prvo uzmu kompjuterski dimenzije a onda masina oblikuje cirkon u plombu. fazon je kod svake velike ispune zubne supljine kad se ispuni standardno, posle susenja dolazi do mikro skupljanja sto dovodi do toga da velika plomba lako ispadne.
kada se kompletno prvo uradi plomba na cereku onda nema tog skupljanja i mnogo duze traje. to zadovoljstvo kosta oko 100evra sto po meni nije mnogo koji za zub ostaje vas. svaki izvadjeni zub je sok za zubno meso, kost, okolne zube... i nista ne moze da ga zameni

Back