Legende olimpijade 2008

Bundevo, ne foliraj se, i dalje ti nije jasno šta hoće da kaže. :) Moram da priznam, nije ni meni.

Mene je fascinirala ona Oksana (ne znam kako se preziva) što je uzela srebro na preskoku i bila deveta od njih 24 u višeboju. Neverovatno, 33 godine, i još se bavi gimnastikom.

Kinezi...Nisu normalni šta sve ne rade na onom otvaranju i zatvaranju...:)
A osim njih...vala svi sportisti koji su učestvovali...što se mene tiče...svaka im čast...
A bio i moj Rus na zatvaranju...Aleksandar Popov...:D

Poslednja izmena:
...
Umesto da pronalazimo teorije zavere i ispred racunara vojujemo pobedu umesto Cavica, trebalo bi da pogledamo kako se on ponasa.
Njegova reakcija i rezon je istinsko ponasanje pravog sportiste i sampiona. Samo sa takvim razmisljanjem, sa svescu da se u sportu gubi, ali i pobedjuje ''za malo'' - moze da se napreduje i postizu bolji rezultati i buduce pobede.
Skloni smo da posle poraza ''za malo'' ostanemo da zivimo u tom trenutku, razmisljajuci o njemu kao velikoj nepravdi, jedinstvenom i neponovljivom momentu da ucinimo nesto, ali eto, sad je sve gotovo. Taj trenutak se desio, zanavek cemo ga se prisecati, on ce nam biti hrana, u svojim mislima cemo ga pretvoriti u moralnu pobedu dobra nad zlom - i iduci linijom manjeg otpora, umesto da se trudimo da pobedimo sledeci put, on ce nam biti satisfakcija umesto pobede.

Na svu srecu, Cavic nema osobinu o kojoj sam pisao. Zahvaljujuci nacinu razmisljanja koji je pokazao, njemu ce se ''vratiti'' ono sto je ovom prilikom ''izgubio''. Nije bitno na kom planu, verovatno na sportskom.
Siguran sam u to.
U stvari, plan mi je bio da tek sutra podignem ovu temu iz dubina podforuma i neskromno citiram sopstveni komentar.
Međutim, mada nisam neko ko ne propušta plivanje, ceo dan se iz nekog razloga vrtim po TV kanalima i s nestrpljenjem očekujem trke naših plivača, sluteći da ću imati šta da vidim.
I imao sam šta da vidim! Video sam ono pirgavo luče koje me je nateralo da ceo dan pre roka podsetim forumski auditorijum na neke stvari.
Naravno, Čavić me na to ne bi naterao ovom prilikom, pa džaba mu i svetski rekord. Čekao bih ga do sutra, dok se ne završi finale koje ceo svet, ili ajde makar Srbija, očekuje.

I evo sad priče o satisfakciji. Pre godinu dana smo kukali nad nepravdom, nad onim epskim ''za malo''.
Kad sledeći put pomislimo da je nešto što nam se dešava nesreća koja nas redovno prati, trebalo bi da se setimo ovog trenutka.
Da li bi ova sreća koja nas obuzima dok gledamo juče vaterpoliste, a danas Čavića i Nađu, bila ovako slatka da nismo okusili ukus poraza? Ne bih sad da parafraziram Njegoša, ali se svodi na njegov stih.

Nikad se, kao navijač, ne bih odrekao onog prošlogodišnjeg Čavićevog poraza, ako bi to značilo da ću biti uskraćen za ovaj trenutak ispunjenosti jer sam prisustvovao ponovo jednom epskom, ali ovaj put po nas srećnom događaju.
Pa prijatelji, da li znate da zbog ovakvih priča, kao što je ova Nađina danas, klinci treniraju i postaju prvaci?
Da nema takvih priča, ne bi bilo velikih šampiona, jer klince ka napretku pokreće vera da uspeh mogu postignu i oni koji su do tada bili mali i anonimni.
Nađa je napravila nešto što će obeležiti ceo njen život, nešto o čemu će se pričati dok bude sporta mađu Srbima.
Nađa Higl je danas stala uz rame svojoj prethodnici Đurđi Bjedov kao i senzacionalnoj atletičarki Veri Nikolić.
(U je, zvučim kao Duško Korać, što ne smatram afirmativnim po sebe.)

A i Čavić postiže, ne ono što sam prognozirao, jer ono što napisah nije bila prognoza - nego ono što je morao da postigne.
Na Olimpijskim igrama u Londonu će imati 28 godina. Neka mu Bog podari i tu posebnost, pored ovih koje već ima, pa da i tamo, u tim godinama, uzme zlatnu olimpijsku medalju koju zaslužuje.

Stvarno, svaka mu cast!

Takodje, drago mi je da su Milorad Cavic, kao i moja sugradjanka Nadja Higl za zasluge i ostvarene rezultate u sportu dobili stanove od gradskih uprava.
Da, odličan gest. Ali više nisam siguran da su ih dobili od gradskih uprava.
Čini mi se da je Čavić na kraju dobio stan zahvaljujući nekakvom fondu, ili akciji ''Čavića za komšiju'', a da je novac za Nađin stan dalo IV Vojvodine, s tim da je Pančevo za te pare oslobodilo jedan od stanova u svom vlasništvu.
S druge strane sam pročitao informaciju da taj stan i nije poklonjen Nađi i Sebastijanu, nego im je ustupljen na korištenje.
Ima nekoliko oprečnih informacija, pa bi bilo lepo da ako neko zna šta je stvarno istina, to i napiše.
Možda ti Bunto imaš informaciju o Nađinom stanu? Uzgred, kako je bilo na dočeku u Pančevu?

Ono što mi faktički jedino smeta kod beogradskog dočeka je nešto čemu sam se nadao, a što je izostalo - a to je prisustvo kompletne plivačke reprezentacije na balkonu.
Mislim da bi to bio sjajan i veoma mudar gest organizatora.
Za Miroslavu, Ivana, Čabu, Maricu, Radovana (izvinjavam se ako sam nekoga smetnuo s uma) bi svakako bilo mesta na terasi, a njihovo predstavljanje ne bi oduzelo mnogo vremena.
Oni su talenti i zaslužili su da budu predstavljeni na ovaj način Srbiji, a ono što bi osetili tom prilikom bi bio motiv da svoj talenat kroz rad pretoče u svetske rezultate.
Pozivom da se pojave na balkonu bi bili obavezani sebi i nama da se tu ponovo nađu.
Eto, tu je organizator mogao da ima više sluha.

Izvinjavam se što sam proširio Patkovu temu, ali pošto je demonstrativno otišao u šoping dajući nam do znanja da ga ne interesuje ono čime se zabavljaju niža bića, osim ako ne računamo fenomenološku tačku gledanja, računam da smo dobili odrešene ruke.

Nisam imao prilike da idem na docek jer sam morao da budem na poslu i nije bilo sanse da zbrisem. :confused:
A o stanu koji treba da dobije, odnosno izabere, znam samo ono sto sam procitao. Nista vise od toga.
Mada, kako god lepo je sto su dobili stanove.

Sinoc sam cuo i vest da Cavic zeli da pocne sa takmicenjem u disciplini 50m kraul. To ce takodje da bude zanimljivo i verujem da ce i u toj disciplini da ima uspeha.

Nikada nisam ni sumnjao da ce nasi vodeni sportovi, a najvise vaterpolo da ima krah i da ce podmladjivanjem reprezentacije da dodje do slabljenja naseg tima. Drago mi je sto su to sve mladi momci koji ce jos dugo i dosta godina igrati zajedno, kao i to da ce u Srbiju doneti jos mnogo medalja kojima ce obradovati narod.
Uvek sam sebi govorio: "To su nasi, to je vaterpolo".

Hvala im! :worth:
(plivacima i vaterpolistima)

Back