LEGENDA...OLIVER DRAGOJEVIĆ....

Na današnji dan rođena je legenda..Oliver Dragojević....

Na današnji dan 1947.god...rođena je legenda Njegov glas, interpretaciju, pjesme i emociju... doživljavaju generacije ljudi iz Hrvatske i ovih prostora. Jedan od najpoznatijih pjevača i glazbenika Hrvatske i regije. Oliver je uspio ostvariti veliki broj nezaboravnih hitova, od kojih su mnogi nadišli regionalni kontekst u kojem su nastali, uspio je postati svojevrsnim ‘općim podsvjesnim dalmatinskim kodom’. Ono što je za Veliku Britaniju Elton John, za Hrvatsku je i više od toga - Oliver Dragojević....riječi moje facebook prijateljice Eve...
A ja bih samo željela reći da sam se uz njega i ispjevala..isplesala..isplakala...manje više sve moje tuge bile su praćene njegovim pjesmama...i zato...za sve vas od :heart: dijelim ove pjesme...uživajte i vi...kod mene malo glasnije..e to je prednost života u kući.....

:bye::heart::bye::heart::bye::heart:

Hvala ti, prijateljice, na ovom postu....obožavala sam Olivera Dragojevića...sada ga slušam nekako sa strahom, jer otvaram vrata godinama koje prođoše, kada se uz Olivera zaista volelo i plakalo.... a te moje godine se ne mogu vratiti...Pesma njegova, koja je postala i moja je "Oprosti mi pape", koja me je ganula odavno i drži me takvu do sada. Tekstovi njegovih pesama su vrhunski, muzika nenadmašna i to zna generacija nas srećnika koji smo uživali u njegovom glasu i muzici i čije je živote ukrasio....Šaljem ti veeeliki zagrljaj i veeeliko hvala :zag::heart:

Poslednja izmena:
mizaca;bt281572:
Da i ja ga volim.Samo mu nisu trebale nikakve politicke izjave.......Pjevac je umjetnik i nista vise ni manje.......:)

Slažem se.....on je umjetnik u muzici...a drugo neka ostavi drugima....tako bi svatko trebao...ali sa svih strana ima takvih koje u nekom trenutku nešto ponese i kažu svašta nešto....nažalost..pustimo da muzika pobijedi...njegov glas...pjesme...sve ostalo nije bitno.....

Soradze;bt281539:
Hvala ti, prijateljice na ovom postu....obožavala sam Olivera Dragojevića...sada ga slušam nekako sa strahom, jer otvaram vrata godinama koje prođoše, kada se uz Olivera zaista volelo i plakalo.... a te moje godine se ne mogu vratiti...Pesma njegova, koja je postala i moja je "Oprosti mi pape", koja me je ganula odavno i drži me takvu do sada. Tekstovi njegovih pesama su vrhunski, muzika nenadmašna i to zna generacija nas crećnika koji smo uživali u njegovom glasu i muzici i čije je živote ukrasio....Šaljem ti veeeliki zagrljaj i veeeliko hvala :zag::heart:

znam kako se osječaš....identično je i kod mene...on je uza sve ipak jedan jedini....on i Kemal....to su jedine legende koje priznajem na ovim prostorima...od muških naravno....i tebi veliki zagrljaj iz Istre mila moja...

ne samo on i od nasih SVI koji su umesto da pevaju presli da iznose politicke stavove za mene ne postoje kao "umetnici"
sve sto sam lepo mislio o gdinu Dragojevicu je nestalo.
Dzabe pisme i sve ...

Za razliku od njeg ai dalje volim i obozavam da slusam
Arsen Dedica ... e to je za mene legenda koji se nije kompromitovao i savijao za jevtine politicke poene

Svakako LP za Zagreb

Back