To sto se prica u Srbiji da je prostitucija na zapadu legalizovana, nije skroz tacno. Istina je da prostitutke u izlozima i na ulici skoro niko ne dira, mislim na policiju, ali je daleko od legalizacije.
Nema tu ni poreza, ni doprinosa.
Makroi su i dalje Albanci, Bugari i Rumuni, ima i crnaca, dovoze se devojke iz Afrike kojima se obecava posao i zavrsavaju u prostituciji.
Devojke iz Afrike veruju u voodoo magiju i makroi ih drze na tu foru, i one nece da se zale policiji i kazu da to rade dobrovoljno.
Ista situacija je sa devojkama iz Bugarske i Rumunije. Njima prete da ce im ubiti nekoga iz porodice.
U principu je sve OK ukoliko se devojke ne zale policiji na zlostavljanje. Policija zna da su ucenjene, ali nista ne mogu da urade kad one to negiraju.
Te devojke stoje u izlozima, cela ulica je pokrivena makroovim spijunima i prati se ko ulazi u ulicu, ko samo gleda, a ko koristi usluge.
Postoji i prostitucija gde devojka bira musterije, ali ne verujem da je legalizovano i da placa porez, tj. da ce imati penziju. One uglavnom stoje na ulici u boljem delu grada, imaju svoje garsonjere i neko ih stiti. Taj neko dobija deo para.
Policija cesto nadje devojku koja nije ni punoletna, a desi se i ubistvo, ako je devojka na silu tamo i nece to da radi.
Ovo kazem za Belgiju, za druge zemlje ne znam.
Znam da u Amsterdamu postoji lokal koji svako moze da iznajmi za 400 evra po danu (ja mislim da je 400) i da se prostituise ceo dan, i zadrzi sve pare sto zaradi. Cula sam da to koriste studenti kojima trebaju pare.