"Ledeni" Britanci

HighlanderMG

Zainteresovan član
Poruka
500
I dalje vrlo vazi stereotip da su juznjaci Hot, dok su sjevernjaci Cold.
Ljeto je 2011, pa da pokusamo malo da izmjenimo taj stav.
Licno mislim da su "gospoda" sa gornje polovine kontinenta mnogo vise Hot i palim se na njihovu muziku sa (samozvanim) "hladnim" noir-elementima.

Tema je prvenstveno za (mladje) dame, koje bas i nemaju pregled muzickih desavanja 80-ih godina. Dakle, neka vrsta muz. nostalgije za nekim senzibilnijim i suptilnijim ritmovima od ovih sto danas vecinom cujemo. Ko smatra da vazi drugacije, slobodno moze da preskoci temu.

pa imaju svoj shmek neki
a rok muzika ima valjda crnacke korene i dionizijske... nije to muzika drevnih angla... lupetam neshto. samo posle se promeni
kao uzdrzani su nekad surovi i taj humor koji mislim da se kod nas ipak dobro prima

henry purcell i g.f. handel ..... poshto je handel dugo ziveo u brit, mislim... to je 17 vek 18 vek

priznajem nisam upoznat sa tim drevno-klasicnim djelima izvjesnih Purcella & Handela, ali je sasvim validna pretpostavka da su pokupili dosta sa svih strana u kolonijalno doba.. Rock, blues, pop.. Ali da su tome svemu dali crtu svog podneblja (otud, mislim, ovaj "noir"-element). Klima je svakako surovija gore.

Ali da su napravili ogromni "break on through" u popularnoj muzici proslog vijeka (Rock: Beatlesi, Rolingstonsi, Queen,.. Pop: Sting, Bowie, pa gospoda cija djela sam vec gore naveo,... New Wave: Depeche Mode, Eurythmics, The Human League.. itd.) je neporecivo. I dalje mislim da prvi unose osvjezenja u muziku danasnjice: npr. "Hurts", Amy (RIP)..

Back