LED TV?

gringo and amigo

Obećava
Poruka
89
Prvo da naglasim ako sam promasio mjesto teme..Premjestajte!

Mozete li mi prvo reci u cemu je razlika izmedju tv od 100hz i 50hz. Posto sam skoro kupio Samsung UE32C4000 LED TV mozete li reci neke njihove prednosti i podesavanja slike,da slika bude izostrena i ostalo. "Tint (G/R)" za sta ta opcija sluzi i kako da ukljucim audio MPEG .Hvala

Ја да се јавим али не са одговорима него са још неколико питања.
Шта ћу кад нисам баш нешто писмен.
А интересантно нису ни (већина) оних који раде у таквим продавницама.Ја питам а они ме гледају и само климају главом ! Све је тако! Само ти купи !
Дакле,шта треба да пише КОМПЛЕТ на тв-у да би био ЛЕД ?Јер сви кажу прави (шта год то значило)
ЛЕД је скуп,а оно у продавници их има и за 20-30 000 динара (мањих дијагонала).Јел' то има и "полуЛЕД" ?
Какве су му предности у односу на плазму и ЛЦД ?
Да ли тв коме пише да има УСБ може да са рецимо флеш-а одмах репродукује видео запис ? Или да на тај исти "снима" са рецимо неког канала ?
Да ли сви ти нови имају телетекст ? Имају ли сви "слику у слици" ?

Poslednja izmena:
Ја да се јавим али не са одговорима него са још неколико питања.
Шта ћу кад нисам баш нешто писмен.
А интересантно нису ни (већина) оних који раде у таквим продавницама.Ја питам а они ме гледају и само климају главом ! Све је тако! Само ти купи !
Дакле,шта треба да пише КОМПЛЕТ на тв-у да би био ЛЕД ?Јер сви кажу прави (шта год то значило)
ЛЕД је скуп,а оно у продавници их има и за 20-30 000 динара (мањих дијагонала).Јел' то има и "полуЛЕД" ?
Какве су му предности у односу на плазму и ЛЦД ?
Да ли тв коме пише да има УСБ може да са рецимо флеш-а одмах репродукује видео запис ? Или да на тај исти "снима" са рецимо неког канала ?
Да ли сви ти нови имају телетекст ? Имају ли сви "слику у слици" ?

Imas Led EDGE (ivica), sama rec ti govori da je taj lcd tv obogacen led lampicama samo po ivici ekrana i to su ti jeftini led televizori i imas central Led televizore koji su preskupi ali moze se reci da poseduju i zavidan kvalitet za razliku od EDGE Led modela. Edge mozes naci od 50-80 000 zavisi od diagonale a ovi PRAVI Led modeli su od 100 pa naviseeeee. Plazma Tv se rade u vecim diagonalama 42 pa navise i imaju svoje mane i prednosti.Mane:veci potrosac,slabija je za koriscenje interneta i zahtevnijih igrica,reflektuje svetlost, nije dobra za jako osvetljene prostorije te pokazuje isprane boje,malo zuje,vise se greju.Prednosti:konttrasnija slika,bolji odziv,400-600Hz u zavisnosti,izvrsna SD slika po noci i u tamnijim prostorijama.Led ti je LCD kao sto sam vec rekao. Teletekst imaju svi a za ovo ostalo zavisi od modela do modela.

Prvo da naglasim ako sam promasio mjesto teme..Premjestajte!

Mozete li mi prvo reci u cemu je razlika izmedju tv od 100hz i 50hz. Posto sam skoro kupio Samsung UE32C4000 LED TV mozete li reci neke njihove prednosti i podesavanja slike,da slika bude izostrena i ostalo. "Tint (G/R)" za sta ta opcija sluzi i kako da ukljucim audio MPEG .Hvala

Vas tv ima 50Hz.Samo samsung modeli generacije 6 imaju 100Hz.razlika je u tome sto 100Hz cini sliku glatkom,tj zagladjuje pokrete i nemate mutnih kadrova pri brzim pokretima(utakmice,akcioni filmovi i sl).Sa podesavanjima tog modela nisam upoznat ali procesljaj malo po netu pa ces naci sigurno.

Pre nedelju dana sam kupila samsung smart tv 40es6100 3d i od pre dva dana slika se na momente zamrzne bukvalno na sekund.Zanima me da li neko mozda zna da li je to do tv ili mozda do signala.Unapred hvala!

moguce da je u pitanju signal,ako se kojim slucajem to desi pri pustanju sa dvd player-a (predpostavljam da ga imate) onda pravac reklamacija jer je do njega
sumnjam da ima neku opciju koja bi ga kocila,mada svasta danas smisle,tv je postao kompjuter

Vas tv ima 50Hz.Samo samsung modeli generacije 6 imaju 100Hz.razlika je u tome sto 100Hz cini sliku glatkom,tj zagladjuje pokrete i nemate mutnih kadrova pri brzim pokretima(utakmice,akcioni filmovi i sl).Sa podesavanjima tog modela nisam upoznat ali procesljaj malo po netu pa ces naci sigurno.

Ukratko:
50Hz emituje 50 "poluslika" u sekundi,a 100Hz 100?(nije uvek tako) poluslika u sekundi....da bi to na nasem,sto bi se reklo,prostom jeziku rekli,covechje oko "vidi" izmedju 70-80Hz....pa sad vidite sta je bolje i zasto....(to je bilo ukratko,da ne pricam da "standardna" tv u Evropi,pa i kod nas emituje 25 frejmova u sekundi)...itd....

Back