led sijalice

sasasta

Buduća legenda
Poruka
33.993
do sada nisu aktuelne , nemaju odobrenje za upotrebu na putevima , lose rasipaju svetlost

sta mislite o nekom od ovih resenja

h1 and new led h1.jpg

do sada se upotrebljavaju ravne , zasto ih ne bi stavili pod uglom

ili drugi nacin , led salje svetlost na ogledalo( senilo , reflektujucu povrsinu) sijalice

od koje se dalje odbija na reflektujuce povrsine fara

Neko moje iskustvo - na blizinu se s led vidi bolje, a na daljinu ne, prljavost varova kod njih mnogo više utiče na svetlost nego kod običnih farova tako da za kišu baš i nisu. Led se manje greju pa far traje duže. Koliko ćete dobro videti više vam zavisi od fara nego od sijalica. Nađoh sad jedan video u kom su probali sve to i uporedili:

Moje iskustvo je da sočivo mora da odgovara led diodi. Imao sam neko svetlo za bicikl led plaćeno podosta jedno 20 evra i to je tuklo bez greške u jednu tačku bez rasipanja. Led dioda avno položena u dno fara.

Ove sve akrobacije u postojećim farovima su katastrofalno rešenje.

Neko moje iskustvo - na blizinu se s led vidi bolje, a na daljinu ne, prljavost varova kod njih mnogo više utiče na svetlost nego kod običnih farova tako da za kišu baš i nisu. Led se manje greju pa far traje duže. Koliko ćete dobro videti više vam zavisi od fara nego od sijalica. Nađoh sad jedan video u kom su probali sve to i uporedili:

Toliko se malo greju da im je potreban ventilator da ih hladi.

Neće far da istope ali hoće led dioda da crkne, suviše mala površina koja se greje i treba odvesti toplotu iz te tačke. Zato je led dioda na hladnjaku a hladnjak ima ventilator. Dizajn samog fara je problem a ne led dioda. Zato novi led farovi imaju nekoliko sočiva za svaku led diodu po jedno.

Back