LED Sijalice (kineska varijanta)...

haralampije cvetic

Aktivan član
Poruka
1.374
Priznajem, nisam dobro pretrersao thread o Xenon farovima, možda se ovo pitanje tu negde pojavilo, ali ako nije:
Kakva su vaša iskustva sa LED sijalicama (male potrošnje struje) koje se mogu jeftino nabaviti dajrekt iz Kine, valja li to šta, još ako je neko probao na novijem (buljavom) Puntu bilo bi lepo da nešto napiše. Hvala
003.jpg

Ја сам поставио на мигавце и стоп светла сијаллице са диодама.
Мана је то што је реле за веће оптерећење па имам три пута више прекида светла у временском року. Али већ три године нисам мењао ни мигавце ни стоп светла, позицију, ништа.
Нешто одавде : http://www.superbrightleds.com
Е, сад, приметићеш да овде нигде нема варијанте за фарове, зато сам и питао за које позиције ти требају ледаљке.
Само примера ради, у Конраду продају лед сијалицу на 12 волти од 3 вата, са свега 85 лукса, за 15 евра. При томе, та има и додатно сочиво.
Ево нешто интересантно:
LED modul: BA1520 S36 (jedno vlakno)

Ugao osvetljenja svake pojedinačne diode 120 stepeni.
36 smd dioda na modulu
6 smd dioda na 6 uglova - 6 strana
Prečnik: 20mm
Potrošnja: 3W
Intenzitet svetla: kao standardna sijalica od 25W
Boja: BELA
cena: 2500.din/komad

Za ovu namenu sijalica mora biti u centru sočiva - reflektujuće površine. Modul dolazi sa jednim malim elektronskim dodatkom koji omogućuje da se automatski ugasi kada upalite oborena ili duga svetla. Šemu vezivanja dobijate zajedno sa modulom.
BA1520S30-4.jpg

Некако не верујем да Кинези могу да направе да 6 вати даје много веће осветљење него што даје.
Могуће је да се ради о сијалицама за ауто сајмове, као што су једно време продавали овде оне плавкасте за фарове.

E, hvala ti na ovim iskustvima sa štopaljkama i migavcima. Ceo štos sa ovim LED sijalicama je u tome da one troše desetak puta manje snage a ostavljaju efekat (naravno nepotreban u po bela dana sred leta, recimo) upaljenih farova tj. ispunjavaju obavezu da su svetla upaljena (naravno da nema tih sijalica koji po sunčanom vedrom danu još dodatno obasjavaju drum da bi ga bolje video) a pri tome ne opterećuju alternator (dugoročno smanjuju potrošnju) a i duže traju (vidi se iz tvog primera da je tako). Našao sam kod nas u ponudi, recimo ovo, 7W, dovoljno da panduraciji i ostalim učesnicima u saobraćaju bude primetno da su svetla upaljena.

Ja sam kupio u septembru(pre tri meseca) na dealextreme.com pozicije za napred BA9S http://www.dealextreme.com/p/ba9s-1...d-led-car-white-light-bulbs-pair-dc-12v-51198 i rade OK, a u istoj narudžbi i pozicije za pozadi BA15S http://www.dealextreme.com/p/1156-1w-6500k-85-lumen-19-led-car-white-light-bulbs-pair-dc-12v-51375 i ove su mi crkle obe posle 7 dana, tačnije od 19 LEDica sija na jednoj sijalici 6 a na drugoj treperi 6(kao strob). Ove napred su smd led i naručiću i za nazad isto smd led, a za unutrašnje osvetljenje možda samo za cajgere ovako nešto http://www.dealextreme.com/p/t10-1-...d-led-car-white-light-bulbs-pair-dc-12v-51356. Da kažem i to da mi ne falšira signal da je neka sijalica crkla sa ovim sijalicama.Mada mi je star auto(w124) pa i to možda ima veze...

karalampije a na koju foru si teo da ih naručiš iz kine?
meni treba jedna da zamenim za kabinsko osvetljenje jer mi je lampa na sredini krova a ne napred kod šoferšajbne, pa treba jače svetlo da svuda osvetli. takođe mi takve trebaju za brod, tamo se računa svaki mA.
A najviše mi trebaju umesto rikverc svetla, čkiljavo mi je ovo sa običnom sijalicom od 21W, oću da to nazad Osvetli kad idem u rikverc... da ugradim svetla za maglu nazad :lol:

Ma naručivali ljudi oko mene naveliko već par meseci unazad, sve šljaka, provereno, klikni OVDE za link (već sam ih previše izreklamirao a i Saša je gore napisao da je štošta naručivao), free shipping (znači da je stvarno cena koju vidiš uz proizvod ona koju plaćaš, nema skrivenih troškova), jedino oko plaćanja moraš da nađeš nekog sa karticom koja može da im prebaci kintu na njihov račun a to za enterijere ima gomila stvari, čukni u njihov pretraživač karakteristične reči (LED, light...) i ima da te zatrpaju ponudama...

Ja sam čitao koje-šta na nekim drugim forumima o tim LED sijalicama, zanima me, recimo
OVO
Trebalo bi da je reč o H7 sijalici koja pasuje u većinu farova...

Za ovo sam ja bio zainteresovan, znajuci koliki je vek trajanja led-ova i koliko malo trose, razmisljao sam da kupim za prethodni auto i bas sam ove gledao po netu. Na svu srecu, pitao sam za savet coveka koji bas radi auto elektriku i imao je prilike da isproba ove sijalice i rekao mi je da su razocaravajuce. On LED-ove trpa svuda, ali kaze da jedino nisu dobre za farove (bar za sad). I rekao mi je NEMOJ DA BACAS PARE, jedni sto stvarno bolje svetli (trenutno) od halogenih su xenon, pa makar bile i kineske.

Covek je proveren, drugar moj, siguran sam da sam dobio realne informacije.

ja mislim da je stvar u tome što se ne mogu kupiti kvalitetne LED za farove još uvek, ili barem ne za normalne pare. To je generalno problem sa elektronikom, kad sam video sliku kineskog kondenzatora, valjkasti onaj, piše npr 1000pF na njemu i otvoriš ga a u njemu jedan 6x manji koji je možda 200 hahahaha

Лед сијалице за фарове можда никада неће ни заживети јер сам прочитао негде да BMW ради на развоју ласерских светала за фарове. А верујем да су и Кинези већ ту негде јер је невероватно колико брзо копирају.

Back