LED paneli, pitanje

Računaj da ti za sobu od 20 kvadrata treba oko 3000-5000 lumena. Ako ti je jedan panel od 12W daje u proseku oko 1000 lumena, znači da ti 6 panela po 1000 daju malo jače osvetljenje, a ako staviš 6 panela po 9W biće otprilike taman. Sve zavisi kakva je soba - spavaća soba treba manje svetla, dnevna malo više, radna još više...

Lako se to izračuna kad znaš tačno šta ti treba.

Ja sam to rešavao tako što stavim recimo tri komada jačine X, i onda procenim da li sledeće tri da budu isto X ili ne. Na kraju došao do toga da imam sto sijalica u kući, ali svaki deo prostora je pravilno osvetljen, samo idem sekvencijalno i dodajem malo po malo.

Računaj da ti za sobu od 20 kvadrata treba oko 3000-5000 lumena. Ako ti je jedan panel od 12W daje u proseku oko 1000 lumena, znači da ti 6 panela po 1000 daju malo jače osvetljenje, a ako staviš 6 panela po 9W biće otprilike taman. Sve zavisi kakva je soba - spavaća soba treba manje svetla, dnevna malo više, radna još više...

Lako se to izračuna kad znaš tačno šta ti treba.
dao mi drug 6 panela po 18w ali je mnogo jako, pa ću morati da menjam dnevna je soba i deo kuhinje

Back