T
Tamamarica
Gost
Cao ljudi...Nesanica je veliki problem onima koji pate od nje.Pored lekova postoji i alternativni nacini da se nesanica blokira
Pre spavanja resetovati mozak i sve probleme ostaviti za sutra.
Pred spavanje raditi vežbe disanja ili medittirati
Napuniti jasucic smiljem koje utice na smirenje i opuštanje
Poprskati jastuk sa par kapi ulja lavande
Biljne antistresne kapi
Ovo su samo neki predlozi.
Da li vi imate problem sa nesanicom i kako izlazite na kraj sa njom
Da li imate neki proveren nacin alternativnog lečenja nesanice.
Ja se javljam jer sam insomnicarka od kada znam za sebe..i pre par dana sam saznala za dsps(delayed sleep phase sindrom) i N24(non 24 person) kao i CBT-I (kognitivna terapija za insomniju) ugalvnom,posle 30 tak godina pakla..i pokušavanja da se uklopim u ovaj 9 do 5 svet.. posle slušanja da sam lenja...da sigurno mogu samo da hocu...da treba da se izmorim..popijem caj neki..kivi pred spavanje i svih ostalih gluposti,gde sam i sama ko zna koje psihološke DODATNE blokade napravila sebi..jer se osecas kao ludak..niko ti ne veruje da ti ne mozes tehnicki pre jutra da zaspis.
Vec danima placem od srece i olakšanja.
Prihvatila sam da sam prosto tip osobe koja ima drugačiji bioritam ili ti dsps(kazu da evolutivno..kada smo bili u plemenima neki ljudi su morali da stražare nocu i da su legali kada svane..i da smo mi potomci tih ljudi...ima studija detaljnija o tome)
Posle prihvatanja..i olaksanja koje sam osetila sam krenula da uzivam u noci..budna..koristim vreme(citam,kuvam,vezbam...)i lezem tek u 04h..04i30... I jakooo brzo zaspim(maks do 1h mi treba..pre bih legla ranije,i umela i po 4,5h da se vrtim po krevetu..pakaoooo)
Pokusacu da smanjim vreme leganja ali 15 min ranije na 2 noci..lagano...
Cbt-i malo istrazite ako imate isti problem..
Morala sam da podelim ovo..jer sam sama 30 godina bila pogresno dijagnostikovana kao insomnicarka...i ceo zivot se patila..
Konacno prihvatam sebe i svoj san...koji prosto nije kao kod vecine..
Poz