Learn English Through Story

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Paula

Wignerova Prijateljica
VIP
Poruka
41.968
Najprirodniji način učenja jezika je kroz zanimljivu priču, kada slušamo i čitamo tekst istovremeno !

U temi se postavljaju video zapisi/klipovi raznih sadržaja, od prepričane literature do geografije, savremenih priča, itd, uz sledeće napomene:
-Naziv video zapisa
-Nivo engleskog jezika (elementary, intermediate, advanced)
-trajanje videa.
-opciono: da li je britanski ili američki akcenat
-opciono: šta vam se dopada, preporuka

Pa da krenemo... :D
Uživajte

Learn English Through Story ★ Subtitles: Coco Chanel (Level 3 )​

Level 3_B1+ Intermediate
32:15
Kako se menjala garderoba za žene početkom 20. veka? Koko Šanel je počela da radi 1910. godine sa željom da se promeni odeća koju su žene nosile. U priči ćete čuti i da je Koko dobila taj nadimak kao pevačica u noćnom klubu, i druge zanimljivosti. Poslušajte

Learn English Through Story ★ Subtitles: Desert Life (Level 1)​

Level 1_A2 Elementary
16:55
Postoji mnoštvo pustinja na našoj planeti. Da li ste čuli da oko 13% svih ljudi živi u pustinjama?
O životu u pustinjama na elementarnom nivou engleskog jezika poslušajte u ovom video zapisu:

Poslednja izmena:
meni on konfuzan i na srpskom, a kamoli na engleskom xD
Ko već poznaje psihologiju Junga na srpskom može mu biti interesantno kako se ključni pojmovi čitaju na engleskom... ))
A i ko ne poznaje... ). No, možda neki pojmovi budu jasniji kada se piše na engleskom?
Meni je u društvenim naukama sve okruglo pa na ćoše )
Šta ću kada sam navikla na formule.. )

Ko već poznaje psihologiju Junga na srpskom može mu biti interesantno kako se ključni pojmovi čitaju na engleskom... ))
A i ko ne poznaje... )
Meni je u društvenim naukama sve okruglo pa na ćoše )
Šta ću kada sam navikla na formule.. )
poslucacu, svakako.
btw, odlicna tema!

a citala sam Coveka i njegove simbole, tako da baratam tim osnovnim pojmovima arhetipovi, kolektivno nesvesno itd.

Inače (nevezano od teme) ova priča je do bola nehumana... msm, kako može neko da ti tako uđe u život, da ga učiš jezik da bi mu posle to rekao??
Nikada ne znamo šta drugi imaju u sebi... strašno mrzim neiskrenost i pretvaranje

Dragi korisnici podforuma Jezik, ukoliko želite u slobodno vreme možete da postavljate muzičke numere koje volite (npr you tube) u Kafani "?" ili nešto drugo neobavezno što ne ide ni u jednu aktuelnu temu. :)

Moderatori na Književnosti i jeziku

renovate electronic objects might be hurt owing to used for an extended amount of it slow and that i might say that anybody shouldn't bought these items to boot if I bought this thus i'd only use it for top essay writing sites assignment writing as per my college demand and quality can not be negotiable

Back