misoni:
То су деца коју родитељи нису научили ништа корисно! Они су понижени,увређени,оштећени,покрадени,осиромашени...Једино ме занима како,кад нису ништа ни имали.Очекују да живот тече,они ништа не раде,опет је питање како?
Мисле да други треба да раде за њих.Зато би и било најбоље да оду у Свет...Ако неко хоће да их прими.Медиокритети.Само најбољи добијају све.И то зато што онај ко даје зна да ће добити мнооого више.Нека их,нека арлаучу.
Имао сам прилику да упознам десетак симпатизера овог покрета о коме ти и draganp пишете.
И могао бих се у већини ствари сложити са вама.
Један део њихових симпатизера јесу млади људи који су незадовољни стањем у којем се налазе и који мисле да је Ч. тај који ће из извести на пут благостања, тзв. нормалног живота итд.
Сматрају и да је једини он способан за то јер је млад, дрчан, енергичан, говори људима у лице ствари које су и лоше итд...
Ови људи су углавном следбеници идеје да је он једини прави наследник Зорана Ђинђића и да је једини способан да то уради.
Други, екстремнији део његових следбеника чине они који углавном никада нису ништа паметно и корисно урадили у свом животу. То су или вечити студенти који студирају неке залудне студије као што су ФОН, ФПН, Филозофију, Психологију, Историју, Историју уметности, Социологију... све у свему друштвене смерове, а један део је и на Филолошком одсеку.
Заједничко свима њима је да сањају како ће једног дана, када њихова опција победи, сви они радити неке послове у неким истраживачким одељењима, у НВО или неки други посао који неће изискивати скоро никакав труд и знање.
Чињеница је и да (макар од оних које ја познајем) међу његовим симпатизерима нема радника, полицајаца, припадника војске, инжењера, доктора... једном речју нема људи који се баве неким конкретним и опиљивим послом или студирају техничке науке.
Заједничко и првима и другима (мислим на симпатизере) је да они уопште немају представу о конкретној будућности земље нити њих самих, јер сматрају да је довољно да уђемо у ЕУ или да нам укину визе и да ће овде потећи мед и млеко.
Неко је овде употребио израз "Корисни идиоти", а он се иначе веже за домаће издајнике или шпијуне (нпр. америчке) који су живели у бившем источном блоку (становници и држављани тих земаља), а којима је обећавано све и свашта једног дана када "завлада демократија". У међувремену су цинкарили и опањкавали своју владу и своје државе за неку сићу и за пуста обећања тамо некад у далекој будућности...