Lazni prijatelji

Luciferko:
I nekako mi se cini da su ljudi zapravo navikli da mogu da me iskoriscavaju..
Znaš, nekako su oni najmanje zaslužni za to, jer si im ti to sama dozvolila. Možda sada i ne shvataš, ali tako je. Uradiš ili prihvatiš ono što ne želiš, i kao da krene neka lavina, vide da se ne buniš i to maksimalno iskoriste.

Ne mora da znači da su toliko loši ljudi, jer se ipak se ti ne braniš, ne daješ im do znanja da ti smeta njihovo zapovedanje.

Jedna kratka reč će te poštedeti mnogo muka u budućnosti. Reci - Ne.

Svaki put kada to osetiš i ne oklevaj.

Vise ne verujem da postoji prijatelj, i ako postoji tesko ga je naci...jednostavno takvi ljudi kao da su izumrli..
tek sto pomislis da je neko ok i svidi ti se da provodis vreme sa njim, sledeci dan......

Ne mora da znaci. Zavisi sta ocekujete od tih prijatelja. Ako nekoga stalno davimo svojim problemima, trazimo usluge i ocekujemo kao normalno da nam oni udovoljavaju, slusaju do besvjesti onda tesko da se takva osoba moze naci.
Ja nemam problema sa starim provjerenim priajteljima.

-Eva-:
Kakvi su ti to prijatelji ako su ti dosadni? Sta mislis da oni za tebe kazu da si smor? Kako bi se osjecao.

Dobri prijatelji. Znam tu dvojicu vec dvadeset godina. Al' shta ja da radim kad su oni nezainteresovani za stvari koje ja volim. Shta da radim kad uvek moram da budem ogranichen. Naravno da me smaraju. Ima ljudi koji me razumeju... al' oni mi nisi prijatelji. Ni blizu.

VisionOfDisorder:
-Eva-:
Kakvi su ti to prijatelji ako su ti dosadni? Sta mislis da oni za tebe kazu da si smor? Kako bi se osjecao.

Dobri prijatelji. Znam tu dvojicu vec dvadeset godina. Al' shta ja da radim kad su oni nezainteresovani za stvari koje ja volim. Shta da radim kad uvek moram da budem ogranichen. Naravno da me smaraju. Ima ljudi koji me razumeju... al' oni mi nisi prijatelji. Ni blizu.
Počinjem da shvatam zašto si takav...

Ja sa pola prijatelja ne pricam o onome sto me interesuje, npr. kada pricam o netu neki od njih samo blijedo u mene bulje, pa izbjegavam da im pricam o tome, drugima je dosadno sto npr. citam o Feng Shui-ju i opet pred njima ne pricam o tome, ali toliko drugih tema ima!
S nekim se na netu bolje i iskrenije ispricam nego sa prijateljem, ali prijatelj je ipak prijatelj. Uvijek kod drugog nadjem nesto najbolje (a i da mene interesuje) i uzivam u razgovoru.

Miki 13991:
VisionOfDisorder:
-Eva-:

Počinjem da shvatam zašto si takav...

the more intense the sense of ignorance, the more intense then is the pain

-Robb Flynn, Machine Head, Block

Back