Lazni penzioneri u Srbiji

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Darko Aleksandrov

Početnik
Poruka
4
U Sribiji postoji sigurno preko 200,000 laznih penzionra.
Ove penzionere treba javno imenovati na internetu, oduzeti im penzije, podneti krivicne prijave protiv njih i onih koji su im to omogucili. Taj novac bi mogao biti iskoriscen u razne svrhe, a najbolje u skolstvo i nauku da nam se to vise ne bi dogadjalo.
Koliko njih je iz nacionalnih manjina pravilo decu zbog socijalne pomoci i decijeg dodatka na racun srpske i madjarske dece, kolika su to novcana sredstva koja se izdvajaju za nacionalne manjine, a Srbi i Madjari se zaduzuju kod MMF-a da bi njih isplacivali. Zbog toga se privreda Srbije skoro nece pokrenuti.

Poslednja izmena:
Ove penzionere treba javno imenovati na internetu, oduzeti im penzije, podneti krivicne prijave protiv njih i onih koji su im to omogucili. Taj novac bi mogao biti iskoriscen u razne svrhe, a najbolje u skolstvo.

Vrlo je moguće da si u pravu i da je baš to prava cifra, mada je veoma teško utvrditi. Broj je ogroman, a da li je 200 ili 300 ili 50 hiljada niko ne zna, ali je šteta koju trpimo svi, ogromna. Ja znam dve žene koje su više od 15 godina u penziji, a obe sve vreme uredno rade.

Сигурно их има много - као што има и много лажно запослених у државним установма који постоје само на платном списку а никада нису ни прекорачили праг установе..... СВЕ ТО ТРЕБА НА ЧИСТИНУ ИЗВЕСТИ.........

Vrlo je moguće da si u pravu i da je baš to prava cifra, mada je veoma teško utvrditi. Broj je ogroman, a da li je 200 ili 300 ili 50 hiljada niko ne zna, ali je šteta koju trpimo svi, ogromna. Ja znam dve žene koje su više od 15 godina u penziji, a obe sve vreme uredno rade.

FYI, to je potpuno legalno. Ne samo da mogu da rade nego mogu svake godine da traze i da im se uveca penzija za staz stecen nakon penzionisanja.

Dobro bi bilo da postavljač da izvor
odakle su izneti podaci.
A država svakako može da proveri
da li su penzioneri "lažni"

Ja sam npr. srbijanski penzioner
koji sada živi u CG.
Tromesečno moram da idem u svoju opštinu
da mi (uz uvid u LK) ispune potvrdu (fonda PIO Srbije)
da sam u životu i da im pošaljem preporučenom poštom..
Tako da, mislim, sa penzionerima koji su u CG
nemože biti problema.

A to bi isto mogli da uvedu npr
na nivou okruga ili čak opština i u Srbiji
i problem rešen

PS:
Skoro ceo radni vek proveo u organima uprave.
Ovo kažem jer zasigurno znam da su mi
uplaćivani doprinosi za PIO, što često sa privatnim
firmama nije slučaj.
Msm. daju radniku platu, ali ne uplate doprinose,
pa kad dodje vreme za penziju - šok za njega.
Odite do fonda PIO sa radnom knjižicom.
Provera je odmah - uid u MP4 obrazac

Ove penzionere treba javno imenovati na internetu, oduzeti im penzije, podneti krivicne prijave protiv njih i onih koji su im to omogucili. Taj novac bi mogao biti iskoriscen u razne svrhe, a najbolje u skolstvo.

Na Krstarici ima 100.000 lažnih korisnika, pa onda imamo 200.000 lažnih polcajaca a zapravo su lopovi,
onda imamo 300.000 lažnih političara koji duševno pate da svako osnuje neku novu Victoria Grupu i da pimpaju djoku nad narodom a naravno, početni kapital je sa državnih jasli, onda imamo preko 400.000 fiktivnih radnika preko budžetskih službi, preko 500.000 lažnih radnika u državnim akcionarskim preduzećima...

neće biti mesta da ih sve imenujemo a pošto je država mala lako se da utvrditi da je tu svako nečiji rodjak i da ako krećemo da živimo ono "pošteno" onda prvo svi moramo zatvor i da prilikom sudjenja niko nikog ne prikriva.
Što se potrošenih para tiče one idu u jedan te isti projekat - na sečenje rodjene kite na seoski panj.
Zato i sjebasmo državu za 20 godina.

Poslednja izmena:

Nemora biti baš za školstvo. Možda za modernizaciju nastave ili gradiva.

Ima ljudi koji su socijalno ugroženi, i koji su socijalni slučajevi, mislim da pre svih njima treba pomoći

Nemora biti baš za školstvo. Možda za modernizaciju nastave ili gradiva.

Ima ljudi koji su socijalno ugroženi, i koji su socijalni slučajevi, mislim da pre svih njima treba pomoći

Ако даш за школство, добићеш квалификоване кадрове који ће да раде и стварају.

Ако даш за социјалу добићеш празне конзерве.

Сигурно их има много - као што има и много лажно запослених у државним установма који постоје само на платном списку а никада нису ни прекорачили праг установе..... СВЕ ТО ТРЕБА НА ЧИСТИНУ ИЗВЕСТИ.........

Ćao Mito, kako si? Opet ti nešto o poštenju u prepoštenoj Srbiji?
E vidi - imamo problem...

Nama socijalno ne funkcioniše. Onolika pomoć za Obrenovac a bilo tu i stvari od jednog nošenja jer verovao ti meni ili ne postoje i takvi u Srbiji, nikad ne oblače isto dva puta, e te stvari je SNS gologuzija odnela svojim kućama. One laše sa vodom ne pune stomak. Ali zato gradonačelnik nije umeo da orgnaizuje raspodelu tih stvari prosjacima u centru grada nego idu u zimskim ritama na plus 30

Što se penzija tiče to imaju samo Titovi penzioneri a novi penzioneri neće imati penziju. Vojna lica će i dalje da primaju svoju penziju a pojačavaće je svakim poslom samo da se omladina ne zaposli - portirluk, prodaja sladoleda, deljenje flajera itd itd

E sad šta ostaje normalnom čoveku da OSVOJI PENZIJU?
Od države - NIŠTA!
Obzirom da seljo oće u policiju a seljanka na šalter, mislim kome pa grebator pa pomogao, onda običnom čoveku ostaje da se snalazi.

Tako se recimo nakon početne ženidbe i pravenja dece za svet da budemo normalni, ipak dovijamo papirološkim prevarama kojima se služi i država koja nas do ovog stadijuma i dovela.
Papirološki se razvedeš od žene a uzmeš se sa Taštom.
Ili se ona razvede od sina i uda se za Svekra.
Tako svi imaju pravo da NASLEDE PENZIJU i to nije prevara jer svako ima pravo da bira svoj život.

Medjutim Mito, ja sam, kao što znaš PAMETAN MUŠKARAC pa mi žena ne treba.
Jedino što valja kod žene su sise i ono izmedju nogu i fala Bogu što im bar to stavio.
MEdjutim, meni se ne ženi sa domaćim Sutanijama koje se nakotiše preko svake mere.
Dok žene u Izraelu, Kini, Americi i bratskoj Rusiji pa Nemačkoj i Francuskoj itd itd u Koreji pogotovo, služe vojsku
e dotle će naše da budu Sultanije i Generalice...
a to meni ne treba.

Ja sam razmišljao kako da dodjem do penzije, jer kod kog god seljaka u Beogradu da sam radio, on nije hteo da pravimo Ugovor.
U svojoj selendri nije mogao da opstane nego je video Beograd kao šansu.
Ali seljo ne bi bio seljo kad ostalima ne bi gasio svaku šansu - šta će mu konkurencija?
Tako da ja najverovatnije nikad neću dobiti penziju.
Pre ću dobiti Sedmicu na LOTO-u.

Takod a sam ja setio da tebi ide radni staž i da ćeš imati penziju.
Pa sam se setio da se nisi oženio jer ti samo velike uši.
Pa sad ako hoćeš da se dogovorimo čisto papirološki da prodje kroz opštinu a ti ako hoćeš možemo i pred crkvu
da se uzmemo, pa da ja mogu da nasledim penziju od tebe?
a?
ajd razmisli pa mi se javi...
imaš pp...

Леле Мито, немој и твоју пензију да проверавају!!!

to je prevara nad prevaravama
da bi došao do sisa za koje misliš da su prave moraš da je uveravaš kako ti do nje stalo i kako druge ne postoje
fiju majica gore a ono - PREVARA!

Nije prevara ako koristiš polni organ kako narod misli
prevara je kad te neko voli zbog imovine
a to narod prećutkuje
zato je trećina i razvedena
umesto da ožene taštu ili se udaju za svekra ta samoljubivost pojedinaca a naročito samoljubivost žena prosto razara osnovnu ćeliju našeg društva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back