Lazni moral , greske & co

:lol: Mislim da tema nije o yebuckanju :)
A stvarno se divim svima koji nikako ne grese i ne prave propusye u zivotu :)
Ja sa mislila da je to SF prica ;)

Ne znam gde si videla ironiju..
Stvarno mislim da je to za divljenje .. Ti ne? :think:
A s obzirom da je tema MOJA tj ja sam je postavila naravno da me je briga u kom pravcu ide. Ne radim stvari povrsno.. Cak ni temu na krsti ne ostavljam da ide ne znam ti kojim tokom :hvala:

Ja sam u ovim postovima shvatila da se ljutis kad tema krene tokom koji ne zelis a to je u ovom slucaju ova nasa sala.
Izvini ako sam pogresno razumela, licilo je da ti nije drago sto se pominju ovakve stvari.

Koliko otvoreno priznajete sta se pogresili i kad ne morate? Naklapate li drugima i lazno moralisete ili ste ono sto zaista jeste? I koliko ste zaista spremni da ispastate i prihvatite posledice svojih gresaka?

Признам себи. Други то обично ни не примете.
Не волим да наклапам и држим предавања, а нарочито пријатељима.
Они ме најбоље познају и знају да нисам неко ко држи много до "морала ради морала". Свако има право на свој избор.
И сама сам правила грешке, за неке људе била неморална док за неке и превише морална.
Све док се не коси са законом, то је индивидуална ствар и тешко је поставити границу.
И не подносим кад ми неко наклапа о моралу и прави се да има ружичасте наочаре на носу, а овамо... :eek::eek::eek:
И такви се углавном лако препознају, јер, прича о моралу и сам морал су обрнуто пропорционални. :lol:

Jedan Vandin komentar koji mi je upucen:heart: i razgovor danas sa drugaricom me inspirisa..
LM..
Sedimo ja i doticna i ona kaze: Da, da, neobavezno cu se samo vidjati sa njim, ovaj (decko u inostranstvu primedma autora :lol:) nije u BG,. Ne daj Boze da sazna da imam decka 'tamo negde' .. Sta ce there pomisli o meni.?? :eek: . Upitah je zbog cega to...Mora to tako..:roll:
Ja to ne mogu nikad ,rekoh joj, ja jos od vrata iz skolskih dana kazem sta sam gresila. Takav mi odbrambeni mehanizam valjda (valjda sto mnogo gresim pa sam razvila tu sposobnost :lol: da moram da prihvatim i posledice)
Lako je tebi (sto li mi je lakse nego njoj pitam se :think: ) ti si i majci rekla da si bila sa tipom koji ima devojku nesto kratko sto niko normalan ne bi i ona te tesila posle tog odnosa :lol:
Koliko otvoreno priznajete sta se pogresili i kad ne morate? Naklapate li drugima i lazno moralisete ili ste ono sto zaista jeste? I koliko ste zaista spremni da ispastate i prihvatite posledice svojih gresaka?

hm..:think:
zavisi , sve zavisi....ali moze se reci da umem i da taktiziram....

Nikada, pa i kad sam bila tužna, nezadovoljna, iznenađena, razočarana vezom nisam je smatrala za svoju grešku. Nikada - ni za tuđu grešku... Niti sam imala potrebu da objašnjavam dečku, dečku pored dečka, trećem dečku pored prvobitnog dečka - svoje ponašanje.

Pristalica sam toga da moral u vezi ne postoji :lol:

Ozboljno - mislim ponašamo se lepo, muvamo se lepo, družimo se, volimo se, ljubimo i mazimo a za svo to vreme, težimo ka dobrom ili skladnom genetskom sklopu, tipu s kojim ćemo imati potomstvo... Pa čak i onda kad nećemo, ne želimo i ne možemo da imamo decu i kad nas za decu baš zabole... To je priroda u nama....

Hemija, ljubav, zaljubljenost, opčinjenost, seks.................

heart_65.gif

... Ma sve što prati jednu vezu... Uopšte ne mogu da nađem mesto za termine kao što su ,,Lazni moral , greske & co"

Možda sam previše romantična - al pustite me...... Obožavam da volim : ))

Nikada, pa i kad sam bila tužna, nezadovoljna, iznenađena, razočarana vezom nisam je smatrala za svoju grešku. Nikada - ni za tuđu grešku... Niti sam imala potrebu da objašnjavam dečku, dečku pored dečka, trećem dečku pored prvobitnog dečka - svoje ponašanje.

Pristalica sam toga da moral u vezi ne postoji :lol:

Ozboljno - mislim ponašamo se lepo, muvamo se lepo, družimo se, volimo se, ljubimo i mazimo a za svo to vreme, težimo ka dobrom ili skladnom genetskom sklopu, tipu s kojim ćemo imati potomstvo... Pa čak i onda kad nećemo, ne želimo i ne možemo da imamo decu i kad nas za decu baš zabole... To je priroda u nama....

:D
ma vidi ti to..kako ova forumska deca rastu..
slazem se..sve:)

pa, lakše mi je da priznam grešku...mnnogo je teže uočiti da je greška napravljena. mislim da ne naklapam i ne morališam, jer mi je to i kod drugih malo odvratno, pa se suzdržavam koliko god mogu....
za ispaštanje grešaka sam spremna uvek, jer mi se čini da je uočavanje greške baš dobra stvar za svako uzrastanje.
p.s. mada, sve ovo što sam rekla nema veze sa izletima van braka, jer ih ne pravim.

Back