ЛАЖНИ МЕД у продавницама! Готово сви велики произвођачи продавали лажни мед!

bagzzi

Poznat
Poruka
8.618
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=04&dd=15&nav_id=836908

Neispravan med povučen iz prodaje
IZVOR: TANJUGBeograd -- Sa tržišta Srbije iz prodaje je povučen med pet proizvođača pošto njihovi proizvodi nisu odgovarali parametrima bezbednosti i kvaliteta.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je povučen med proizvođača "Irikom" iz Beograda, preduzeća "Aza" iz Ledinaca, "Honey" iz Vučka, Biomeda iz Beograda i gazdinstva Mijačković.

Од ових више но ораја из руке нећу узети! На жалост преварлили су ме купио сам прошлог месеца две тегле лажног меда!
Да ли могу преварени потрошачи да се некоме пожале и евентуално да им се надокнади штета?
П....да и м... да им п...да лоповска!

ko jos kupuje med u prodavnicama :roll:

Ni na pijaci nije bolje stanje, često sam gledao kamione pune košnica, parkirane pored autoputeva, gde pčele udišu sve te izduvne gasove.Jedini način doći do dobrog meda je poznavati proverenu osobu koja drži do reputacije a košnice drži daleko od smrada.Lično poznanstvo ili preporuka.Sve ostalo je bacanje novca.

Ni na pijaci nije bolje stanje, često sam gledao kamione pune košnica, parkirane pored autoputeva, gde pčele udišu sve te izduvne gasove.Jedini način doći do dobrog meda je poznavati proverenu osobu koja drži do reputacije a košnice drži daleko od smrada.Lično poznanstvo ili preporuka.Sve ostalo je bacanje novca.

Jesi ti svestan da ljudi sele kosnice i da pcele ne stoje na jednom mestu? Ide se sa bagrema iz npr Valjeva u Vojvodinu kad je suncokret/repa... pa kad to prodje voze se pcele na neku planinu,pa kad tu prodje cvetanje onda negde drugde. Tako to rade profesionalni pcelari.

ko jos kupuje med u prodavnicama :roll:

Pa evo kontrola je ove uhvatila... Ja sam od drzave i ocekivao da kontrolise proizvodjace.. Sad bar znam od kojih proizvodjaca ne treba kupiti med.
Sto se tice pijace i domaceg meda i tu cesto ima podvala, tako da prakticno nigde nisi siguran. Ja palniram da kupim par rojeva da imam meda za sebe, samo mi je problem sto se ovde kod nas u Vojvodini prska sve zivo pesticidima i herbicidima ne znam gde cu pcele na pasu....

Sto kaze covek gore pronaci proverenog pcelara i kupovati od njega mada je i ovo odlicna ideja:
Ja palniram da kupim par rojeva da imam meda za sebe, samo mi je problem sto se ovde kod nas u Vojvodini prska sve zivo pesticidima i herbicidima ne znam gde cu pcele na pasu....
Sto malo provedes vreme u prirodi i dodje kao odlican hobi + dobijes odlican prirodan produkt.

Sto kaze covek gore pronaci proverenog pcelara i kupovati od njega mada je i ovo odlicna ideja:

Sto malo provedes vreme u prirodi i dodje kao odlican hobi + dobijes odlican prirodan produkt.

Videcu nesto... Nego kopka me sto su me ovi zahebali i prodali mi moooda za bubrege, ne volim kad me neko zahebe pa to ti je! Znas onu scenu iz tesne koze "Ja sam majko Sotir zvani Djubre, inace sam dobar kao lebac dok me neko ne zahbe, kad me neko pokrade za pare hocu da bijem i da koljem!":D

Jesi ti svestan da ljudi sele kosnice i da pcele ne stoje na jednom mestu? Ide se sa bagrema iz npr Valjeva u Vojvodinu kad je suncokret/repa... pa kad to prodje voze se pcele na neku planinu,pa kad tu prodje cvetanje onda negde drugde. Tako to rade profesionalni pcelari.

Da, sele sa jednog autoputa ili magistralnog puta na drugi.Ali mene na zanimaju profesionalni pčelari, nego pčelari koji drži svoje košnice u zdravoj sredini, a višak meda prodaju rođacima, prijateljima u manjim količinama.Znam šta pričam jer su mi dedovi bili pčelari, obojica su gajili pčele na planinama gde je sam vazduh lekovit, onoliko koliko je potrebno za domaćinstvo a višak razdele ili prodaju.
Savet ljudima - dajte u krajnoj liniji mali oglas - kupujem med.....Što neko više proizvodi za svoje potrebe med je bolji, a ironija cene povoljnije.

Poslednja izmena:
Med čak ne mora biti falsifikat, dovoljno je da pčelar bez stida ili glup pčelar prihranjuje pčele šećerom, što je normalna praksa, ali u preteranoj meri, tehnički će se dobiti "čist" med, suštinski štetan proizvod.Da ne spominjem razlike između duvanskog, suncokretovog meda ili livadskog i šumskog koji je najređi, najskuplji i najteže ga je naći.

Pa evo kontrola je ove uhvatila... Ja sam od drzave i ocekivao da kontrolise proizvodjace.. Sad bar znam od kojih proizvodjaca ne treba kupiti med.
Sto se tice pijace i domaceg meda i tu cesto ima podvala, tako da prakticno nigde nisi siguran. Ja palniram da kupim par rojeva da imam meda za sebe, samo mi je problem sto se ovde kod nas u Vojvodini prska sve zivo pesticidima i herbicidima ne znam gde cu pcele na pasu....

Po mogućnosti negde gde nema duvana i suncokreta, samo livade ili šume ako ima mogućnosti.Kupovao sam med od fruškogorskih monaha, med je prva liga, a propolis kapi koji ti ljudi proizvode nemaju veze sa "propolis" kapima koje se prodaju svuda.Cena jedne košnice je uvek bila otprilike kao cena jedne ovce, nije baš jeftin hobi, moraćeš nabaviti i skalamerije za vrcanje meda i još neke svari, ali kad se ustališ u tome prava blagodet.Svaka podrška.Gajiš svoju hranu.

- - - - - - - - - -

ja imam pravog/postenog medara sa vrhunskim medom,bavi se time od `78-me.dolazi i za bg,a po zelji salje i pouzecem.koga zanima,mogu dati kontakt

Mene zanima, istrošio sam med od prošle godine, dobijen od rođusa.Javljam se na pp.

Poslednja izmena:
Travar iz mog kraja. Ja ga licno video u diskontu sa punom korpom tegli. Kuci dodaje travke i prepakuje.

Jedna lasta ne čini proleće a i ni jesen jedan cvetak žuti ... :lol:
Kupovina u prodavnicama je kao ruski rulet.Možda naletiš na takvog poštenog lika ili na prevaranta, češće ovo drugo.

Ne znam kakav je, znam samo da se razbija od posla.

Pa lik je verovatno shvatio principe moderne trgovine po pitanju zdrave ishrane, ide na reputaciju dobrog proizvođača.Jedini način da mali privrednik zaista nešto zaradi, poštenjem a ne količinom.Pametni kupci su probirljivi a tržište zdrave hrane vrlo nemilosrdno.Znam jednog takvog travara, kad mu kažu tvoje bilje je skuplje nego u prodavnicama zdrave hrane, lik im kaže, pa vi kupujte u tim prodavnicama ako vam se sviđa.Moje bilje se bere tačno onoliko koliko treba, ručno, dok vam tamo prodaju bilje u džakovima punim zemlje i ustajalo.
Lik uvek ima klijentelu i dobro zarađuje.

Poslednja izmena:

IZVOR: TANJUGBeograd -- Sa tržišta Srbije iz prodaje je povučen med pet proizvođača pošto njihovi proizvodi nisu odgovarali parametrima bezbednosti i kvaliteta.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je povučen med proizvođača "Irikom" iz Beograda, preduzeća "Aza" iz Ledinaca, "Honey" iz Vučka, Biomeda iz Beograda i gazdinstva Mijačković.

Од ових више но ораја из руке нећу узети! На жалост преварлили су ме купио сам прошлог месеца две тегле лажног меда!
Да ли могу преварени потрошачи да се некоме пожале и евентуално да им се надокнади штета?

http://www.mpsv.gov.rs/vest/12771/Ливадски-мед-прoизвoђaчa-aЗa-исправан-и-враћа-се-у-промет

Pametni kupci su probirljivi a tržište zdrave hrane vrlo nemilosrdno.

Tacno tako, pametni kupoci su probirljivi, ali pametnih je malo. Ovaj kod mene da proizvodi svoj med ne bi imao ekonomski isplativu racunicu. I ide sistemom daj koliko das. A svako ce kupiti kad je bocica jeftina..... nece oni da budu zdravi, da hoce ne bi ni bili bolesni.

Tacno tako, pametni kupoci su probirljivi, ali pametnih je malo. Ovaj kod mene da proizvodi svoj med ne bi imao ekonomski isplativu racunicu. I ide sistemom daj koliko das. A svako ce kupiti kad je bocica jeftina..... nece oni da budu zdravi, da hoce ne bi ni bili bolesni.

E jbg a taman pomislih, eto primer starinskog trgovca.

I ja neki dan uzeh od ovih , polakomila se prvi put u zivotu i neka su me zaebali

AZA med su vratili u prodaju dobre je nisam prevarena, uh drago mi je :) sad sam procitala na sajtu ministarstva :)

Ja sam kupio od onih lopuza Honey... jedna tegla "bagremovog" druga tegla " sumski za poznavaoce".... Mada sumnjivi su mi i ovi iz Aza... izgleda da su podplatili inspektore pa od jednom sve u redu.... nikad vise od njih necu kupiti nista!

Back