Lažne optužbe općenito

Maeeeestro

Aktivan član
Poruka
1.509
Śto mislite o lažnim optužbama?

Npr. moj prijatelj je lažno optuźen za silovanje jedne źene koja je psiholoski bolesna.

Tog silovanja naravno da nije bilo, jer eto neki dan sam se ja družio i s njom i s njim i ona je i sama rekla da je njen um čudan.

Trakavica koja je trajala mjesecima se djelomično rješila.

Ipak, ona na društvenim mrežama samo priča o Palestini , i o veganstvu i radi šou jer je navodno preko 12 puta silovana.

Zar njoj nije żao čovjeka koji je joj je prijatelj preko desetak godina?

Čemu lažne optužbe općenito?

Śto mislite o lažnim optužbama?

Npr. moj prijatelj je lažno optuźen za silovanje jedne źene koja je psiholoski bolesna.

Tog silovanja naravno da nije bilo, jer eto neki dan sam se ja družio i s njom i s njim i ona je i sama rekla da je njen um čudan.

Trakavica koja je trajala mjesecima se djelomično rješila.

Ipak, ona na društvenim mrežama samo priča o Palestini , i o veganstvu i radi šou jer je navodno preko 12 puta silovana.

Zar njoj nije żao čovjeka koji je joj je prijatelj preko desetak godina?

Čemu lažne optužbe općenito?
Normalan covek i ovako koristi mali procenat mozga,a takve osobe, pa bar 10 puta manje,jer cim svaki dan pricaju jedno te isto,znaci da su stvarno ograniceni.Nema nista gore,kada nemas sta pametno da kazes,pa pocnes da lupas gluposti.Ako mozete kao drustvo da joj pomognu,probajte je nagovoriti da ode kod psihijatra.

Normalan covek i ovako koristi mali procenat mozga,a takve osobe, pa bar 10 puta manje,jer cim svaki dan pricaju jedno te isto,znaci da su stvarno ograniceni.Nema nista gore,kada nemas sta pametno da kazes,pa pocnes da lupas gluposti.Ako mozete kao drustvo da joj pomognu,probajte je nagovoriti da ode kod psihijatra.
A njezin muź je iz azijske drźave, neradnik , drogeraś

Ovo je ozbiljna optužba, čini mi se da si ranije pisao o tome..ili grešim?

I pošto si dao ovaj primer, ne možemo uopšteno da pričamo o lažnim optužbama.

Ako je slučaj silovanja dospeo na sud, tvoj prijatelj treba da uzme dobrog advokata.
Pa, navodno još slučaj nije na sudu, ali policija ga je prije par mjeseci telefonom usmeno obavijestila da ju kao ne kontaktira ali je eto kasnije ona njega kontaktirala

Pa, navodno još slučaj nije na sudu, ali policija ga je prije par mjeseci telefonom usmeno obavijestila da ju kao ne kontaktira ali je eto kasnije ona njega kontaktirala
Ne razumem šta ti hoćeš sa o vom temom? Da rešavamo ovde neki konkretni
slučaj ili da uopšteno pričamo o lažnim optužbama?
Eto dao si primer i to je sasvim dovoljno da shvatimo šta ti je inspiracija bila
da otvoriš temu. Dalje da se bavimo time, nema nikakvog smisla. Niti je tvoje
da se u to mešaš, jer nisi ni svedok, a još manje je naše, jer pojma nemamo
o čemu pričaš.

Poslednja izmena:
Lažne optužbe su veoma blizu osudi. Ljudi slabo razlikuju optužbu od osude.
Pročitaju u novinama da je neko za nešto osumnjičen i već su ga osudili u
svojim glavama.

A mogu to biti i sasvim obične optužbe koje se ne rešavaju na sudu. Kako
vi reagujete na to kada vas neko lažno optuži?

Ne razumem šta ti hoćeš sa o vom temom? Da rešavamo ovde neki konkretni
slučaj ili da uopšteno pričamo o lažnim optužbama?
Eto dao si primer i to je sasvim dovoljno da shvatimo šta ti je inspiracija bila
da otvoriš temu. Dalje da se bavimo time, nema nikakvog smisla. Niti je tvoje
da se u to mešaš, jer nisi ni svedok, a još manje je naše, jer pojma nemamo
o čemu pričaš.
Pa, općenito da čujem śto ljudi misle o takvim i još lošijim lažnim optužbama.

I općenito - podtema - linč- vrlo često na portalima - dok su istrage tek u toku - neki itekako linčuju i vrijeđaju - većinom muškarce.

Odakle ,,potreba" za linčovanjima?

Lažne optužbe su veoma blizu osudi. Ljudi slabo razlikuju optužbu od osude.
Pročitaju u novinama da je neko za nešto osumnjičen i već su ga osudili u
svojim glavama.

A mogu to biti i sasvim obične optužbe koje se ne rešavaju na sudu. Kako
vi reagujete na to kada vas neko lažno optuži?
U novije doba me rjeđe lažno optužuju, a prije bih ja iznutra patio, a izvana se pokušavao nadati strpljenju i drugačijem tijeku nastavka događaja

Back