Lažljivica

zendeli

Elita
VIP
Poruka
17.475
Koliko se srećete sa lažljivcima? Koliko uopšte lažete i koliko laganja je prihvatljivo?
Sa mnom radi žena koja je grozno lažljiva ali tako perfidno da nam je trebalo dosta vremena da to shvatimo. Kako reče jedna koleginica planski laže, svaku laž veže za drugu i sad se sve odjednom srušilo.
Sad se čupa prebacujući krivicu na druge, uvijek drugi krivi.
Ja ponekad slažem kao i svi ali ovo još srela nisam. Čitav paralelni svijet je izgradila.
Ja ne znam kako sa njom dalje saradjivati. Velika vjerovatnoća je da će poslije mog godišnjeg dobiti otkaz, ali šta ako ne dobije?

Sinoc sam se cuo s njom, diolazi sredinom osmog mjeseca u goste na cetiri dana.

:(
Oh My God Reaction GIF by Friends

Са особом чије су ми лажи утицале на квалитет живота сам давно раскрстила а остале и ако сретнем доживљавам као карикатуре. Некада је забавно а некада и тужно, ако је дијагноза у питању.
Лажем маму, тј. прећутим или нешто уопштено одговорим. Да бих заштитила себе од сувишних коментара, непотребне бриге, негативних претпоставки. Немам нерве за то. И сина сам "издресирала" да јој на нека питања одговара тако да јој не да простор за њене драме. Тако сачувамо мир. Иначе бих могла сваки дан, по цео дан да се нетвирам. Неки људи, попут ње, просто траже да их слажеш јер се са истином не носе како треба.
Лагала бих и да сам болесна, тј. не бих никоме рекла. Гурала бих то сама па докле стигнем.

Са особом чије су ми лажи утицале на квалитет живота сам давно раскрстила а остале и ако сретнем доживљавам као карикатуре. Некада је забавно а некада и тужно, ако је дијагноза у питању.
Лажем маму, тј. прећутим или нешто уопштено одговорим. Да бих заштитила себе од сувишних коментара, непотребне бриге, негативних претпоставки. Немам нерве за то. И сина сам "издресирала" да јој на нека питања одговара тако да јој не да простор за њене драме. Тако сачувамо мир. Иначе бих могла сваки дан, по цео дан да се нетвирам. Неки људи, попут ње, просто траже да их слажеш јер се са истином не носе како треба.
Лагала бих и да сам болесна, тј. не бих никоме рекла. Гурала бих то сама па докле стигнем.
To je ok, "bijela laž" je nešto što svi radimo da bismo nekoga zaštitili nepotrebne brige, nerviranja i sl. Ne donosi štetu nikome.

Joj, ja sam sad baš u toj fazi.
Slažem da ne trepnem, ne mogu da ulazim u konfliktne situacije, onda se samo izvadim pomoću nekog bednog izgovora, ali trenutno je to najviše što mogu da uradim, jer samoprezervacija.

Da pletem mreže već ne umem, em nemam mašte em imam pamćenje kao zlatna ribica.
Svaka laž koja ne šteti nikom a tebi pomaže je u redu. Takav nam je život, moramo ponekad da se izvlačimo.

Ali ovo...interno se zezamo da ćemo prodati prava Netflixu, ne za film nego za seriju :mrgreen:

Mrzim oprez u kontaktima.
Isto. Odvratno mi je, ali nekad se mora. Posebno kad naidjes na takve osobe. Samo distanca i oprezno posmatranje.

Inace, ja ne volim da lazem.... ne zato sto sam dobra, nego zato sto me mrzi da pamtim sta sam pricala.
Posebno ne tako masne i teske lazi.
Ili sam iskrena ili cutim. Tako mi je lakse. Ima to svoju cenu, ali jbg... sve ima svoju cenu.
A neke minimalne lazi su neophodne ... sto rece Bogi, neki ljudi se tesko nose sa istinom i iskrenoscu.

Koliko se srećete sa lažljivcima? Koliko uopšte lažete i koliko laganja je prihvatljivo?
Sa mnom radi žena koja je grozno lažljiva ali tako perfidno da nam je trebalo dosta vremena da to shvatimo. Kako reče jedna koleginica planski laže, svaku laž veže za drugu i sad se sve odjednom srušilo.
Sad se čupa prebacujući krivicu na druge, uvijek drugi krivi.
Ja ponekad slažem kao i svi ali ovo još srela nisam. Čitav paralelni svijet je izgradila.
Ja ne znam kako sa njom dalje saradjivati. Velika vjerovatnoća je da će poslije mog godišnjeg dobiti otkaz, ali šta ako ne dobije?
pa to je boles.
mene nekako uopšte ne zanima šta pričaju drugi ljudi pa nisam dovela sebe u situaciju da mi je teško zato što me neko slagao.

Pa ni mene privatno, žena laže vezano za posao.
Kad je u pitanju posao situacija je nezdrava skroz najbolje bi bilo da takva osoba bude premeštena na neko usamljeno radno mesto...magacin recimo?
Na poslu su ti ljudi ko familija provodiš s njima puno vremena trebalo bi gajiti dobre zdrave iskrene odnose
Imam sedam kolega u firmi i nula koleginica :zskace:
blago meni.

Back