Lažeš

Misliš da postoji laž koja je ostala neotkrivena?
Ta njena sreća je privremena. Kada te provali ima da pršti na sve strane.
Taj momenat mi je dugo zagonetka. Kad sam ja u pitanju i kad me radoznalost odvede da ugazim u vnogo, ja sam sebi kazem ugazio si because curiosity kills the cat. Razmisli bolje sledeci put.

Ali kad zena pristupa ona pusta antene i hvata sve frekvencije... ali sa kojom namenom - ako sazna, a saznace - kako je to neki boljitak? Niko zadovoljan lose-lose situaton - svi nesto gube. Cemu?

(mozda i nema cemu...? mozda nije domen racionalnog. Zene osecaju iz vibracije i pre no sto znaju - mali gestovi)

Sta smo dobili ako se posvadjamo?

Koga biješ buraćino?
Pa gde si ti Kapetane sunce te ogrejalo! Ne bijem nikoga, znaš ti da se ja samo šalim.
Taj momenat mi je dugo zagonetka. Kad sam ja u pitanju i kad me radoznalost odvede da ugazim u vnogo, ja sam sebi kazem ugazio si because curiosity kills the cat. Razmisli bolje sledeci put.

Ali kad zena pristupa ona pusta antene i hvata sve frekvencije... ali sa kojom namenom - ako sazna, a saznace - kako je to neki boljitak? Niko zadovoljan lose-lose situaton - svi nesto gube. Cemu?

(mozda i nema cemu...? mozda nije domen racionalnog. Zene osecaju iz vibracije i pre no sto znaju - mali gestovi)
Zašto želi da se sazna istina? Niko ne voli da ga neko laže.

Razlozi suprotne strane su različiti. U partnerskim odnosima je laž pogrešna procena. Jedno će slagati drugo da bi izbegli raspravu, zatim jer pretpostavljaju da će se druga strana zbog nečega ljutiti. A dobro znamo da su pretpostavke majke svih zajeba.

Sta smo dobili ako se posvadjamo?
Ništa. Niko ništa ne dobija, sve strane gube, zato i izbegavam rasprave, na svim poljima.

Pored toga što je, u većini slučajeva, to gubljenje vremena zavisi i sa kim se raspravljaš. Malo je onih koji će priznati svoju laž, a ubeđivanje nekoga ko bi pre dušu svoju đavolu prodao nego priznao je uzaludno.

Back