"Laza Kostić" gimnazija

• Začetnik teme Začetnik teme SUL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Želeo bih pročitati utiske poštovanih forumaša koji su u ovoj gimnaziji maturirali!;)

mogu da ti kazem iz druge ruke.drug mog sina je maturirao u lazi,namucio se kao sveti petar oko matematike
cerka mamine komsinice se ispisala i prebacila u privatnu gimnaziju u 3 razredu jer ju je matematicarka urnisala.ona je dosla kao vukovac,iz svih predmeta 5,samo matematika 2 uz redovne privatne casove cele godine.nije htela da trpi taj teror
moja komsinica predaje nemacki,rekla mi je da ako necu da mi se dete maltretira,da ga dam u neku drugu skolu

mogu da ti kazem iz druge ruke.drug mog sina je maturirao u lazi,namucio se kao sveti petar oko matematike
cerka mamine komsinice se ispisala i prebacila u privatnu gimnaziju u 3 razredu jer ju je matematicarka urnisala.ona je dosla kao vukovac,iz svih predmeta 5,samo matematika 2 uz redovne privatne casove cele godine.nije htela da trpi taj teror
moja komsinica predaje nemacki,rekla mi je da ako necu da mi se dete maltretira,da ga dam u neku drugu skolu
Baš zbog toga sam i postavio ovu temu.
Jel "čuvena "Atlas?

Ja maturirao , al pre 12 godina doduše tad je bila gimanzija samo po imenu , a sve ostalo je bilo ko neka mašinska ili saobraćajna , al sada su je sredili , izgradili , nabudžili ,koliko čujem digli su i kriterijume , a i deca su sada fina , nisu više banda huiligansko-narkomansko-kurvanjska , kao što smo bili mi . :heart: Tako da sve preporuke , a i na najboljem je mestu u gradu i ima najbolje dvorište . :ok:

Eto si me ubedio,mada sam čuo sasvim drugačije stavove od tvog.
U ponedeljak polazi u "lazinu" gimnaziju ,pa će mo objektivno ovde pisati o utiscima.
Svi su mi savetovali da se molim Bogu da mu "Atlas" ne predaje matematiku.
U krajnjem slučaju ako zagusti kod nje,prebaciću ga u drugu školu kao što su učinili mnogi roditelji.

Kao neko ko je zavrsio gimnaziju - Isidora Sekulic, moj iskren savet je da ne upisujes gimnaziju vec neku srednju skolu. Gimnazija je samo produzetak osnovne, sve isto se prakticno uci samo daleko prosireno pa je samim tim bolje da steknes neko znanje ili vestinu preko graficke, masinske.....

Kao neko ko je zavrsio gimnaziju - Isidora Sekulic, moj iskren savet je da ne upisujes gimnaziju vec neku srednju skolu. Gimnazija je samo produzetak osnovne, sve isto se prakticno uci samo daleko prosireno pa je samim tim bolje da steknes neko znanje ili vestinu preko graficke, masinske.....
Hvala na komplimentu,voleo bih da se ja upisujem,ali sam "malo" prerastao taj uzrast.
Reč je o mom detetu.
U pravu si za srednje stručne škole,ali su one ipak za decu koje znaju šta žele da rade u životu.
A za one koji još to nisu odlučili,gimnazija je idealna.
No i gimnazija bez fakulteta posle je čist promašaj u životu.
Zato se i raspitujem na ovoj temi o iskustvima onih koji su maturirali u "lazinoj"!

odmah sam znala da ne kreces ti u skolu,da si dosta stariji,jer danasnja deca ne znaju ko je bio dobri vojnik svejk.al zato nase generacije znaju :)moje mladje dete sledece godine upisuje srednju,on je cuo da je po njegovim merilima :) najbolja svetina
videcemo sta ce biti
i ja se slazem da je danas vazno zavrsiti faks,jer posao nikoga ne ceka i puno je visoko obrazovanih ljudi koje ce gazde pre da prime cak na nize rangirana mesta,tako da se treba boriti

• Podržavam
Reactions: SUL
odmah sam znala da ne kreces ti u skolu,da si dosta stariji,jer danasnja deca ne znaju ko je bio dobri vojnik svejk.al zato nase generacije znaju :)moje mladje dete sledece godine upisuje srednju,on je cuo da je po njegovim merilima :) najbolja svetina
videcemo sta ce biti
i ja se slazem da je danas vazno zavrsiti faks,jer posao nikoga ne ceka i puno je visoko obrazovanih ljudi koje ce gazde pre da prime cak na nize rangirana mesta,tako da se treba boriti
Za Švejka:ok:
A što se tiče samog sistema školovanja kao i celokupne situacije oko zapošljavanja,ja mom detetu jedino mogu garantovati da ću ga preko veze ubaciti na biro za zapošljavanje.(;))
Zato,ako je već tako kako jeste,gledam da ne naletim na nekog "skota" koji će mi i poslednji dinar iz džepa izbiti za privatne časove a usput pričati i propagirati besplatno školstvo.
Za sada smo u "Lazinoj" ,pa ćeš imati objektivan izveštaj iz "prve ruke" kakva je situacija.

Пошто се међ' средњим школама тј. ученицима увек преносе утисци највећих злочинаца против учеништва, желим детету сву срећу света, памет у главу и дупе уза зид, да га што мање види и гњави...
:mrgreen:

Lazina je svojevremeno , dok sam je ja zavrsavala imala gadnu reputaciju. U fazonu vazila je za najlosiju gimnaziju koju svako moze da upise zbog niskih kriterijuma - sto je bilo i istina. Jedino sto nisi mogao da znas dok je ne upises je da imas hrpicu zaebanih profesora. Pominje se ovde Atlas, meni nije predavala ali svi matematicari su bili zaebani ko i ostatak ovih sto su predavali prirodne nauke.
U Lazinu lako udjes al tesko izadjes :lol:
Doduse promenilo se, bila sam kasnije na praksi tamo dok sam studirala i mnogo su je nadogradili i modernizovali.
Nisam pogledala dal se Amaro i dalje drzi :lol:

Pa ima nas :))))

Ja sam prva generacija i to je bio užas, pošto su svi tadašnji profesori došli spremni da naprave nove super-umove, pre nego što im je ponestalo entuzijazma.
Bila je grozna, teška za završiti, a upisala sam je kao istureno odeljenje Svetine gimnazije, i prijemni sam polagala u Njegoševoj.
U OŠ sam bila čist vukovac, došla na Telep, prvi pismeni iz srpskog 3, prvi pismeni iz matematike 3, al sam zato kod Dalmacije ređala sve petice pa mi je hemija posle na faksu bila čista uživancija.
Profesor iz srpskog je bio neki ludak, svaki pismeni je morao biti bar na deset strana :)))
Još uvek čuvam sveske sa lektirama i njegovim opisnim ocenama, jezivo.
Nije ga interesovalo naše mišljenje o delima već čisto prepričavanje uz ponekih 5-10 citata sa sve izdanjem i godinom u fusnoti.

Posle toga sam čula da su se kriterijumi promenili, al šta znam...
Nije baš da sam sanjala latinski kao ovi iz Jovine, al da sam širila guzicu - jesam :))))

Znala si i tehnicko i biologiju i geografiju i istoriju? :lol:

Priznajem malo mi teže išlo tehničko ono kada se konstruiše nešto pa mi je malo otac pomagao :rumenko:

Ostalo znala sve i nekada je to opterećenje, jer svi onda od tebe uvek očekuju maksimum.

Ju sad videh naziv, nisam išla u tu školu pomenutu u naslovu ali i gimnazija u mom gradu se smatra jednom od jačih škola u Srbiji.

Poslednja izmena:
Priznajem malo mi teže išlo tehničko ono kada se konstruiše nešto pa mi je malo otac pomagao :rumenko:

Eh ja bas mislio da te pitam, koliki je napon U ako je je otrpor R 5 oma a jacina struje I 5 ampera.... :lol:

KO zna, castim ga pice ;)

- - - - - - - - - -

Ju sad videh naziv, nisam išla u tu školu pomenutu u naslovu ali i gimnazija u mom gradu se smatra jednom od jačih škola u Srbiji.

OPusti se, nasi smo... :) MOj brat direktor :D sredicmo nesto.. :D

Back