Laz...

• Začetnik teme Začetnik teme Ell_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Boris me je promenio.Na bolje.Bila sam vesela,lakog koraka.Primecivala se ta promena, otvoreno.Videla sam je u licima nepoznatih ljudi na ulici.Izasla bih,po rucak mozda ili do radnje,u sorcu i patikama i ljudi su se na ulici okretali zamnom.Nisam ja toliko lepa da se ljudi okrecu zamnom.Okretali su se zbog izraza u ocima,zato sto sam bila nasmejana.Stajala bih ispred ogledala i gledala svoj odraz u ogledalu.Pravila sam grimase i uporedjivala svoje lice i izraz na njemu kada pomislim na njega ili na nesto drugo.Na neku obavezu.Shvatila sam puno znacenje reci: kada oci sijaju.
I jednom kada sam se vratila s ruckom,docekalo me unezvereno lice moje majke.
-Bio je tu.
-Ko?
-Onaj......
Onaj,moj bivsi,onaj toliko stariji od mene.Onaj za koga sam jednom mislila da je natcovek,da cu provesti zivot s njim.Onaj,koji me naterao da izgubim veru,u ljubav,u muskarce,u ljude...
-Sta je hteo?
-Nista video te pre neki dan,na plazi.Kaze,nije se ozenio,nema nikoga,voleo bi da te vidi,jos mu nedostajes..
Kukavica,obicna muska kukavica.Nije imao hrabrosti ni da me saceka,da me pogleda u oci.
-Rekao je jos nesto.
-Sta?
-Sta?!
-Kaze,video te pre neki dan s nekim.
-S kim?
-S nekim momkom.S kim si to bila?
-Ne znam,mozda je bio komsija Aco.Koji dan?
-Kaze da mu ne smeta,i dalje bi da te vidi,ali rekao je...
-Sta ? Sta je rekao?!
-Pitao je jel imas decka?
-Nisi valjda rekla da nemam?
-Nisam rekla nista.I ne vici.Rekao je da mu se ucinilo da imas nesto s tim s kim si bila.I da ga zna.i rekao je jos nesto o njemu...
-Sta?
-Rekao je da je ozenjen.

Back