Лаж да је Стаљин био гори од Хитлера

• Začetnik teme Začetnik teme SSSR_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Чисто да напоменем нешто што је мали Коба намерно прескочио то јест тендециозно је кривио причу.
Намерно помиње украјинске националисте што би по аутоматизму требало да нас наведе да је реч о монархистима, потомцима козака и све оно што се може ставити на српским националистима у току Другог светског рата који су познатији као четници.

Наиме, није реч ни о каквим националистима већ о нацистичким јединицама поунијаћених Украјинаца, то јест реч је о покатоличеним Русима који као и покатоличени Срби у Херцеговини у току рата формирају елитне кољачке јединице које су у народу познатије као усташе.

Дакле није реч о националистима иза којих стоји нека идеологија и неки план већ о најобичнијим кољачима који су чекали некакву своју верзију НДХ.

Не! Погрешно си ме проценио.Ја овде немам намеру ни са ким да се свађам и да паметујем.Ја и тебе желим на својој страни,под условом да озбиљно размислиш о социјализму као идеологији.Сам ћеш схватити да у томе нема ничег лошег.

Буди поздрављен друже...:wink:

Nemas ti pojma o cemu pricas! Niti vladas odredjenim naucnim terminima niti pak znas sta o pravom komunizmu tj. znao bi da si sa naucne strane proucavao dela Marksa i Engelsa itd....Medjutim ti si samo jedan produkt ideologije i nista vise! Inace samo da ti predocim znacenje ideologije: Ideologija je specificna pojava u drustvenoj svesti manje ili vise netacna, iluzorna, ogranicena svest, koja nastaje usled dejstva drustvenih cinilaca(strukture, socijalnog polozaja i odgovarajucih interesa) na saznanje, cega medjutim, SUBJEKTI IDEOLOSKOG MISLJENJA NISU SVESNI! toliko od mene. Dokle ce vise i o komunizmu i kapitalizmu.... da govore oni koji pojma nemaju o cemu pricaju! Cije se znanje zasniva na ideoloskoj osnovi, a ne na objektivnoj, naucnoj!

Anatolij Olijnik
U novembru ove godine Ukrajinci u celom svetu počeli su obeležavanje 75. godišnjice Pomora glađu 1932-1933, stravičnog zločina Staljinove strahovlade koji je oduzeo živote oko 10 miliona Ukrajinaca.
Pomor glađu 1932-1933. u Ukrajini jeste zločin, jer nije bio izazvan nekim prirodnim kataklizmama. To je bila svesno isplanirana i, s neviđenim cinizmom, sprovedena genocidna akcija komunističkog totalitarnog režima. Smrtonosna glad harala je po celoj sovjetskoj Ukrajini, između ostalog i u Luganskoj, Zaporoškoj, Kirovogradskoj oblasti gde žive potomci Srba koji su se doselili na teritoriju Ukrajine u XVIII veku.
Šokantni su metodi sprovođenja Pomora. Sovjetska vlada je 1932-1933. odredila neopravdano visoke planove otkupa žitarica za nasilno stvorene kolhoze u Ukrajini i individualna seljačka gazdinstva. Neispunjavanje normi, koje su faktički nadmašivale realne mogućnosti sela, smatralo se antisovjetskom sabotažom. Prema takvim selima, a bila su u većini, primenjivane su kaznene sankcije. Specijalni kazneni odredi išli su od kuće do kuće, oduzimajući ne samo žitarice nego sve namirnice, čime su praktično milioni seljaka bili osuđeni na smrt od gladi. Trećina sela bila je upisana na takozvane crne table i pretvorena u geta za izgladnjivanje.
Ukrajina je izolovana od ostalih republika SSSR u januaru 1933. Staljin je izdao uredbu da se iz Ukrajine ne puštaju seljaci koji su tražili spas od gladi u drugim republikama. Odredi bezbednosti nisu puštali seljake ni u ukrajinske gradove, gde se hleb prodavao na kartice. Avgusta 1932. donet je takozvani zakon o pet klasova, prema kojem je onaj ko bi bio uhvaćen da sakuplja klasje što je trunulo na pokošenim kolhoznim njivama trebalo da bude streljan ili osuđen na 10 godina robije. Dok je ukrajinski narod izumirao od gladi, Sovjetski Savez je u inostranstvo izvozio milione tona žitarica. Tvrdeći da nikakve gladi u Ukrajini nema, SSSR je odbijao humanitarnu pomoć drugih država. Zbog takve politike izumirale su čitave porodice, čitava sela. Specijalni odredi koji su dolazili da pokopaju leševe podizali su nad njima crne zastave.
Moglo bi se učiniti da akcije sovjetske vlasti usmerene na uništenje vlastitog naroda ne mogu imati objašnjenja s gledišta ljudske logike. Međutim, takva politika proizlazi iz antihumane prirode totalitarizma. Seljaci Ukrajine koja se uvek nazivala žitnicom Evrope bili su duboko emotivno vezani za zemlju i vlastita imanja i zbog toga nisu prihvatali Staljinovu ideju kolektivizacije koja ih je u suštini lišavala ne samo imovine, nego i individualnosti. Pored toga, ukrajinska nacija, druga po broju u SSSR, imala je vlastiti kulturno-istorijski identitet i vekovne tradicije nacionalno-oslobodilačke borbe. Zbog toga je upravo Ukrajina predstavljala ozbiljnu opasnost po Staljinovu komunističku imperiju. Primenivši veštačku glad radi fizičkog uništenja ukrajinskog naroda, sovjetski režim je želeo da postigne dva cilja: da slomi otpor seljaštva uvođenju kolhoznog sistema i da zauvek uništi sam duh nacije,

Текст који си поставио, само је потврдио оно што сам написао(тј.превео са једног сајта) у прва два поста ове теме.Акценат се баца на ''смишљен'' план Стаљина и ''тоталитарног'' комунистичког режима ка разарању Украјине и ''геноциду'' над украјинским народом.Добро је што ''твој'' и ''мој'' чланак стоје један поред другог, да би се видело чији су аргументи јачи.Гомила лажи,глупости,злобе,тенденциозног и провидног форсирања идеолошког интереса неких људи у Украјини,показала се као безуспешна када се има у виду број присталица такве Украјине.Да не заборавимо како је Комунистичка партија у Украјини и дан данас јако популарна и да има завидан број посланика у парламенту.Па зар су то ти ''изгладнели'' Украјинци који гласају за црвене и омогућавају им да егзистирају у политичком животу земље???

Pored toga, ukrajinska nacija, druga po broju u SSSR, imala je vlastiti kulturno-istorijski identitet i vekovne tradicije nacionalno-oslobodilačke borbe. Zbog toga je upravo Ukrajina predstavljala ozbiljnu opasnost po Staljinovu komunističku imperiju. Primenivši veštačku glad radi fizičkog uništenja ukrajinskog naroda, sovjetski režim je želeo da postigne dva cilja: da slomi otpor seljaštva uvođenju kolhoznog sistema i da zauvek uništi sam duh nacije,

Овај део посебно бих издвојио,јер се назире национал – социјализам из сваке реченице.А како и не би,када је аутор чланка један од присталица украјинских националиста који су били Хитлерови колаборационисти.
ЈЕДНА ДРЖАВА,ЈЕДАН НАРОД,ЈЕДНА ВЕРА...ЗВУЧИ ЛИ ВАМ ТО ПОЗНАТО?!

Hitler nije toliko ubijao svoje koliko Staljin.
Moraš da prihvatiš da svaka vlast koja ubija sopstveni narod - gora od Hitlerovog nacizma.

А шта ако су ти побијени били најгоре убице,злочинци,мешетари,квислизи,лопови,ратни профитери и шта ти ја знам којих све не учесници кривичних дела...Тада једино можеш да замериш комунистима што су им закони били оштри.Али и поред тога не можеш да побегнеш од чињенице да ти паразити уопште нису корисни за друштво,па зашто би онда имао потребе да им ублажаваш казне?!По свим тим основама Стаљин је и направио ''чистку'',а не за џабе.
И зашто акценат бацаш на то ''убијао је свој народ''??? Да ли то значи да припадност одређеном народу треба да оправда њихова злодела?!

Istorijski podaci koji se uce na svim univerzitetima koji postoje i koji rade:
U I svetskom ratu je poginulo izmedju 20-25 miliona ljudi, a Staljin je u svojim cistkama pobio blizu 26 miliona ljudi. Sad se ti pitaj kakav je on bio... Isti kao i Hica, ako ne i gori, samo sto se nalazio na pravoj strani- pobednickoj

Како бре 26 милиона?! Па зар нисте горе написали да је побио 17,а неки процењују и 45.Наравно постоје ту и разно разне перверзије и болесни умови, који се гађају са цифром 60 милиона.Наравно,лако је раскринакати ваше лажи и све то у цифрама показати,али о томе другом приликом.Не знам само како ће сви ти универзитети,професори и ти у пакету са њима, објаснити број становника Царске Русије и попис из 1990.Тада ће се показати колико булазните са ''злочином'',јер је диспропорција у цифрама превелика а ваша теорија шупља са превеликим рупама.

Чисто да напоменем нешто што је мали Коба намерно прескочио то јест тендециозно је кривио причу.
Намерно помиње украјинске националисте што би по аутоматизму требало да нас наведе да је реч о монархистима, потомцима козака и све оно што се може ставити на српским националистима у току Другог светског рата који су познатији као четници.

Наиме, није реч ни о каквим националистима већ о нацистичким јединицама поунијаћених Украјинаца, то јест реч је о покатоличеним Русима који као и покатоличени Срби у Херцеговини у току рата формирају елитне кољачке јединице које су у народу познатије као усташе.

Дакле није реч о националистима иза којих стоји нека идеологија и неки план већ о најобичнијим кољачима који су чекали некакву своју верзију НДХ.

Како ми та прича звучи познато.Па и на овом поднебљу Балкана многи овдашњи националисти негирају своје саучесништво у масовном убијању припадника свог народа заједно са СС трупама.Чуњеница је да су овдашњи монархисти били колаборационисти,исто као што је чињеница да су Усташе сарађивале отвореније са немачким национал - социјалистима.Иако мислим да бити ''националиста'' није нимало добро,јер се љубав према језику,култури,народу не сматра национализмом већ нечим другим,данас се чак многи фашисти називају такође нациналистима.То наравно можемо да видимо и на Сторм Фронту.Природа национализма као идеологије води ка шовинизму,јер се националисти боре за очување постојећих граница (каткад и њихово проширивање),за већа права свог народа,а на уштрб права националних мањина,погодности и бољи положај већинског становништва које је одређене вероисповести...
У Украјини одређени кругови,односно групе људи,такође истичу у први план свој национални индентитет независан од Русије.Свака њихова организација као што се и у тексту може видети има у свом називу – националистичка (партија,покрет...итд).Из тог примера се најбоље види колико је национализам погубан,јер се сваки народ разграничава од оног другог,или се одређеној групи људи намеће идеја да су и они део једног већег народа.

Nemas ti pojma o cemu pricas! Niti vladas odredjenim naucnim terminima niti pak znas sta o pravom komunizmu tj. znao bi da si sa naucne strane proucavao dela Marksa i Engelsa itd....Medjutim ti si samo jedan produkt ideologije i nista vise! Inace samo da ti predocim znacenje ideologije: Ideologija je specificna pojava u drustvenoj svesti manje ili vise netacna, iluzorna, ogranicena svest, koja nastaje usled dejstva drustvenih cinilaca(strukture, socijalnog polozaja i odgovarajucih interesa) na saznanje, cega medjutim, SUBJEKTI IDEOLOSKOG MISLJENJA NISU SVESNI! toliko od mene. Dokle ce vise i o komunizmu i kapitalizmu.... da govore oni koji pojma nemaju o cemu pricaju! Cije se znanje zasniva na ideoloskoj osnovi, a ne na objektivnoj, naucnoj!

Добро филозофе извини. :mrgreen: Пошто си ми сада отворио очи са тим "шта је заправо идеологија",сматрам да би било корисно да ти изложиш своје схватање о томе - шта је узрок сиромаштва у свету и превеликих социјаланих разлика.

Можда је теби у овој ситауцији лепо,можда си припадник оног дела друштва који се сматра ситном буржазијом (власник кафића,мали привредник са радницима које експлоатише или живи од туђег рада).Или се нека крупнија зверка,која мисли да "људи који су идеолошки опредељени не треба да се уопште баве политиком,јер је њихова свест ограничена"...тако си написао.

Најбоље би било да будемо мутави и глувонеми,а ви филозофи и душебрижници наставите по старом добром обичају одвраћања народа од тога да се бори за боље и праведније друштво.

Back