kako dete da ima poverenja u tebe kad mu viris u profil na fb? to je isto kao da mu citas dnevnik.
da ne bi mislio da si ti losa majka, ti neces da kazes da si mu virila u profil, nego ces slagati (rekla mi cistacica), a dete ce saznati da lazes...
kako da ti veruje kad zna da ga lazes...a on ne sme da kaze "mama ne lazi." i kakav mu primer dajes?
i ja sam imala traume od moje majke..i plasila se da joj kazem bilo sta..posto nikad nisam znala sta smem a sta ne smem..nekako je to zavisilo od njenog raspolozenja...
ako je tebi ok danas da dete ima trojku...pa sutra kazes...sta si to uradio...naravno da ce se zbuniti...
ili bilo sta drugo..dete se plasi tvojih reakcija.
trebalo bi da mu ulijes sigurnost i samopuzdanje.
a on ce te sigurno lagati...za skolu, za izlaske, za pijanstva, pa svi lazu dok ne porastu, a tek kad porastu..pa im se ne zabranjuje tv ni internet...zamisli zakasnis na posao i slazes da si bila kod lekara, sef to sazna jer je preturao po tvojim fijokama i onda ti zabrani da doruckujes na poslu....
hahahah.. i meni je smesan ovaj plasticni primer...
bitno je da on zna da je tvoja ljubav bezuslovna i da moze da se osloni na tebe kad je u nevolji. ako ne mozes sama to da resis, onda kod psihologa.