Laž, 10 godina dečak

• Začetnik teme Začetnik teme anaiv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam lagala za ocene onda kada nisam htela da trpim pridike i predavanja o tome kako sam popustila u školi .....Naravno, bude još gore kad saznaju, ali mi je nekako to odlaganje bilo rešenje ... hehehhehe ....

I dan danas kad mislim da sam uradila nešto loše, ćutim sve dok ne dodje trenutak da baš moram da kažem ..... ne volim da pokazujem da sam slaba .... da nešto nisam uradila kako treba.

Pa da....Svako je bar nekad slagao za neku ocenu. :D

чекај
ушла си у његов профил?
да ли твоје дете зна да улазиш у профил?, јел ти он дао "дозволу" одн шифру и све то?
јел му претураш по стварима?
са једне стране ти њега лажеш, указујеш неповерење, а са друге стране очекујеш од њега да не лаже?
мислим да са 10 год није више мали да може да има неки"свој" простор и да је до сад требао да схвати да може да има поверења у вас да вам каже све....

немој да се љутиш, имам млађу децу видећу како ћу кад буду имали по 10 год

kako dete da ima poverenja u tebe kad mu viris u profil na fb? to je isto kao da mu citas dnevnik.
da ne bi mislio da si ti losa majka, ti neces da kazes da si mu virila u profil, nego ces slagati (rekla mi cistacica), a dete ce saznati da lazes...

kako da ti veruje kad zna da ga lazes...a on ne sme da kaze "mama ne lazi." i kakav mu primer dajes?

i ja sam imala traume od moje majke..i plasila se da joj kazem bilo sta..posto nikad nisam znala sta smem a sta ne smem..nekako je to zavisilo od njenog raspolozenja...

ako je tebi ok danas da dete ima trojku...pa sutra kazes...sta si to uradio...naravno da ce se zbuniti...

ili bilo sta drugo..dete se plasi tvojih reakcija.

trebalo bi da mu ulijes sigurnost i samopuzdanje.

a on ce te sigurno lagati...za skolu, za izlaske, za pijanstva, pa svi lazu dok ne porastu, a tek kad porastu..pa im se ne zabranjuje tv ni internet...zamisli zakasnis na posao i slazes da si bila kod lekara, sef to sazna jer je preturao po tvojim fijokama i onda ti zabrani da doruckujes na poslu....

hahahah.. i meni je smesan ovaj plasticni primer...

bitno je da on zna da je tvoja ljubav bezuslovna i da moze da se osloni na tebe kad je u nevolji. ako ne mozes sama to da resis, onda kod psihologa.

Ја сам са својом децом пријатељ на фејсбуку. Оне су то тражиле.
Па, како видим осталим пријатељима шта раде и о чему пишу....тако видим и њима...:confused:

Ja sam sa svojim sinom prijatelj na FB, i medjusobno igramo igrice, i medjusobno ulazimo jedan drugom u profil i nevidim sta je tu lose. Igramo neku farmu pa jedan drugom pomazemo. FB ne shvatam kao nesto ozbiljno, razbibriga i zabava.

Ja to sto nije zavezao pertle a rekao je da hoce ne vidim kao laz...to je ono klasicno ignorisanje i odgadjanje obaveza kao i kod vecine dece,lenjost....

A za trojku sto nije rekao mislim da je strah da vas ne razocara...

Vec su svi rekli ali evo da ponovim i ja...probajte da razgovarate o toj trojci ili bilo kom uzroku neke druge lazi....resavajuci "problem"trojke saznacete i zasto je precutao istinu....opet mi glupo reci laz.
Dete je on jos i ispituje granice....srecno :)

Poslednja izmena:
Nego da postavim i ja jedno pitanje u vezi ove teme...

Ne radi se o detetu vec o odrasloj osobi...i kod koje sam primetila da laze ali preterano...
...viktimizmom skrece paznju na sebe,ma svakih 7 dana nesto novo ima jer ono od prosle sedmice vise ne privlaci paznju....
...e sad ,pitam se ...kako se prema takvima treba ponasati?...malo mi glupo nasedati i kada je ocigledna laz a opet se plasim da nekom svojom pogresnom reakcijom mogu da izazovem nesto ruzno...ne znam da li sam bila jasna...
... da osobu savetujem da se obrati psihologu ne mogu,jer ipak nema bas tolike prisnosti...ali opet mi zao jer mi se cini da ce pre ili kasnije da se totalno unisti....

Nego da postavim i ja jedno pitanje u vezi ove teme...

Ne radi se o detetu vec o odrasloj osobi...i kod koje sam primetila da laze ali preterano...
...viktimizmom skrece paznju na sebe,ma svakih 7 dana nesto novo ima jer ono od prosle sedmice vise ne privlaci paznju....
...e sad ,pitam se ...kako se prema takvima treba ponasati?...malo mi glupo nasedati i kada je ocigledna laz a opet se plasim da nekom svojom pogresnom reakcijom mogu da izazovem nesto ruzno...ne znam da li sam bila jasna...
... da osobu savetujem da se obrati psihologu ne mogu,jer ipak nema bas tolike prisnosti...ali opet mi zao jer mi se cini da ce pre ili kasnije da se totalno unisti....

Obrati se nekome tko je blizak onda toj osobi .. (ako ti je vec stalo)
Nažalost ti sami sebe uvjere u svoje laži ..

Back