Gledala ja celu emisiju i pokušavala da ispratim baš sve; ali sam malo stekla utisak da ne znaju ni oni sami šta pričaju, a kamoli šta su hteli da dokažu ili pokažu. Pa, valjda tako nisam ni ja razumela iz cele priče da li su dobri partizani, komunisti - četnici i ustaše u istom košu; ali ipak četnici gori :shock: Po tome što su Srbi, valjda :?
Najsmešnije mi je bilo kad, od svih političara i 'povjesničara' iz Srbije, čije komentare su puštali, najviše su mogli da se slože sa Dačićem. I, kao stidljivo su rekli da je on iz Slobine stranke. Mislim, od sve naše diplomatije (Drašković, SPO i demokrate), sa kojima se svakodnevno ližu - sad odjednom, samo Slobin čovek govori istinu :shock:
Sve u svemu - selektivno pamćenje, selektivne izjave - pa, kako-kad-šta odgovara :?
Off topic - što se tiče tog dana pobede nad fašizmom; stvarno mislim da je i kod njih i kod nas nezasluženo zapostavljan i zaboravljan; iz razloga što je poslednjih 10-15 godina povezivan isključivo sa komunistima... Kao, rušimo komunjare, pljujemo po Titu... OK, ali pobeda nad fašizmom je nešto sasvim drugo...