Last Week Tonight with John Oliver-malo smeha malo americkog ludila :)

Gost377586

Veoma poznat
Poruka
11.136
dzon oliver je nastavio tamo gde je dzon stujart stao...uglavnom su emisije o unutranjim problemima amerike ali ima i o spoljnoj politici i nekim dr stvarima...
(jest da se ne slazem sa nekim stavovima koje iznosi za sp politiku,al ne mogu al da ne podelim neke snimke jer me prosto lik odusevljava:heart:...)
evo prvi video stavicu i dr,nisu uvek svi smesni ko ovaj ali vredi gledati....

Last Week Tonight with John Oliver: Miss America Pageant (HBO)

Nervira me, moram priznati, taj 'Tonight' format, još od Lenoa naovamo. Ma od Letermana. Stjuart mi je tek bio degutantan. Ne pominjimo Ivanovića. Smeta mi što se u Gamburgeristanu istina jedino može ingestirati uslovljena kroz humor. Gde se od ozbiljnih tema i problema pravi, neizbežno je zbog formata - sprdnja. I onda šta očekivati od populacije koja na takav način obradjuje teške, često fatalne, teme? Sigurno ništa pametno, kako se i da videti.

Elem. Evo moga favorita. Dečko još uvek razgradjuje inerciju, ali ima herca. Ima vatre iza očiju. Veruje u to što priča. Dame i gospodo - Lee Camp - Redacted Tonight. (Iliti - Večernja Cenzura)

Nervira me, moram priznati, taj 'Tonight' format, još od Lenoa naovamo. Ma od Letermana. Stjuart mi je tek bio degutantan. Ne pominjimo Ivanovića. Smeta mi što se u Gamburgeristanu istina jedino može ingestirati uslovljena kroz humor. Gde se od ozbiljnih tema i problema pravi, neizbežno je zbog formata - sprdnja. I onda šta očekivati od populacije koja na takav način obradjuje teške, često fatalne, teme? Sigurno ništa pametno, kako se i da videti.

Elem. Evo moga favorita. Dečko još uvek razgradjuje inerciju, ali ima herca. Ima vatre iza očiju. Veruje u to što priča. Dame i gospodo - Lee Camp - Redacted Tonight. (Iliti - Večernja Cenzura)

a ruai su kao cvecke i njihova je amin..svi pomalo lazu ponalo istinu zbore..misliy da ce o ajda prica o srNjima koji su rusiradili..ma vazi..

a ruai su kao cvecke i njihova je amin..svi pomalo lazu ponalo istinu zbore..misliy da ce o ajda prica o srNjima koji su rusiradili..ma vazi..
Nije Lee ruski čovek. On je punokrvni Amerikanac. Znači etnocentričan, po naravi. Jednostavno, dobio je priliku da radi politički tokšou na ruskoj televiziji. Na američkoj ispostavi RT. Na kojoj uglavnom i rade Amerikanci, lokalni, žitelji.
I nema cenzure u tom šou. Ako odluči da govori štagod, na koju god temu, a govorio je i o Rusima i o Kinezima, ali da, naročito o Amerikancima (jer ga pogadja najviše stanje kod kuće, jel, prirodno je), nema tu cenzure, niti autocenzure.
RT ne praktikuje tako što. Naravno, ima tu vrdanja, propagande, isprdjivanja. Ali drže se odredjenih granica.
I svi autorski programi, bilo da su ekonomske, političke, dokumentarne ili zabavne sadržine - imaju punopravnu slobodu kreacije materijala i montiranja. U okviru nekih svetskih normi.
Ako žele da se ograde od programa, a da zadrže autora, oni jednostavno nalepe pre početka epizode jedan disklejmer 'Ovaj program ne odražava obavezno stav ove kuće' i puste emisiju svejedno.
Znači za Lerija Kinga su to radili, za Keiser Show, itd. Ali ne i za Lee-ja. Jer se provlači na foru - 'to je samo komedijaš'. Kao recimo Stjuart što je.
Ali Stujartova uloga i Lijeva su drastično različite. Stjuart i taj tip komedijaša, služili su pacifikaciji mase kroz komediju. Dekontekstualizacije, preživanja ozbiljnih tema. Lee se bavi agitacijom publike, kontekstualizacijom ozbiljnih tema. Primenjujući svoje obrazovanje komedijaša, i uslovljenost zapadne publike na format.

Ali čekaj malo. Došli Nemci, kupili TV Poslednju, tj, drže je. Meni muka kada gledam taj program. Ali ima ljudi, vole. Al nikog ne ču 'Jao to su Nemci, nemoj to.'
A Rusi kada dodju i kupe neki servis, odmah neko cimanje. Daj bre. Promenilo se vreme devojko. Rusi su dobri momci danas.

svaka televizija u svakoj zemlji je podcenzurom..
to sto sam ja amer i radim u ruskoj tv ne znaci da smem sve da kazemmm..paznas kako su lepo zatvorili onaj javni servis u rusiji sto jeblebetao o putinu..
msm nisam jaza amera al normalno je da u danasnje dobu slobodi mediji ne postoje...

- - - - - - - - - -

nigde ni u srbiji ni americi ni u rusiji...postoji privid magla koja se uspesno prodaje...

svaka televizija u svakoj zemlji je podcenzurom..
to sto sam ja amer i radim u ruskoj tv ne znaci da smem sve da kazemmm..paznas kako su lepo zatvorili onaj javni servis u rusiji sto jeblebetao o putinu..
msm nisam jaza amera al normalno je da u danasnje dobu slobodi mediji ne postoje...

- - - - - - - - - -

nigde ni u srbiji ni americi ni u rusiji...postoji privid magla koja se uspesno prodaje...
To nije normalno milo moje. Nije normalno da je zapadnom društvu primarni format u kome se može bezbedno i spremno servirati istina i faktičko stanje stvari, zapravo jedini format koji se masovno dozvoljava i propagira, jeste onaj Tonight kalupa.
Nije normalno da je 'truthiness' postala reč. Ušla u rečnik. Nije normalno da se za nekoga tamo preko, ko insistira na iskrenom raportiranju svakodnevnice i svakojakih ispodstolnih dilova govori, rugački, da su 'truther-i', što će reći, u nekom slobodnijem prevodu, istinaši.
To nije normalno. I svakako je neprihvatljivo.
Odgledaj Olivera, neku staru Stjuarta, Colbert-a, pa onda Lee-ja. Pa proceni, ko tu pati on najviše cenzure po milimetru trake. Uslovno rečeno, ipak je digitalno doba.

Back