Laserska operacija vida

• Začetnik teme Začetnik teme DUH
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Ili u nekoj drugoj.
Starim ( i ćoravim) a neću da nosim naočara, nosim ih baš retko. Nosim kontaktna sočiva no i to počinje da smara.
Ima li iko ličnog iskustva? (Da li ste laserski "skinuli" dioptriju?)

Može i u inbox, zbog cene ili otkud znam, ako nećete javno o tome.

@topping
Izvini, ali ovaj odgovor mi ne znači ništa.
Nit ličnog iskustva, nit objašnjenja, i plus mi kažete da izvadimkontakta sočiva i da ih bacim i da nosim samo naočare, ja kontaktna sočiva nosim GODINAMA, naočare, rekoh, retko.
Na osnovu čega vi meni kažete da prestanem da nosim sočiva.....(retoričko pitanje, hvala na postu).

@topping
Izvini, ali ovaj odgovor mi ne znači ništa.
Nit ličnog iskustva, nit objašnjenja, i plus mi kažete da izvadimkontakta sočiva i da ih bacim i da nosim samo naočare, ja kontaktna sočiva nosim GODINAMA, naočare, rekoh, retko.
Na osnovu čega vi meni kažete da prestanem da nosim sočiva.....(retoričko pitanje, hvala na postu).
ok... evo redom... kad sam osetio da mi trebaju naocare to je bilo pre 20tak god bile su u modi kontaktna sociva, naravno uzeo to i koristio ih neko vreme, par mjeseci mozda, mozda sam ja bio osetljiv ali su mi se oci cesto iritirale zbog toga, i presao na naocare, prerodio sam se,

ako nemas problema sa kontaktnim socivima OK, mozes ih upotreblajavat dok hoces

sta je sa laserom ?
1. to je korektivna metoda oka, ali tendencija oka tjekom godinama je da slabi muskulatura i menja se dioptrija, tako da resenje nije trajno.
2. metoda je relativno nova i nije jos poznato dali i koliko ima stetnih efekata, da ne pricam o greskama pri izvodjenu rada.
3. niko nikada nevodi nece voditi i ne bi bilo izvodljivo da se obznani dali i kojiki je procenat pogresaka.
4. naocare nose jos uvjek i jako pametni, mocni, bogati, uticajni ljudi po svjetu, ljudi koji mogu da kupe kliniku za korekcuju ne da plate koregiranje

ja sam toliko naviko na njih cudan sam sam sebi kada se ugladam u ogledalo bez naocara

za kraj, cuvaj svoje oci

• Podržavam
Reactions: DUH
Hvala, kao majku da slušam, ali bukvalno ste isto rekli.
Znam da postoji rizik, zato sam i zamolila ljude koji su imali iskustva da mi se jave (sem ako nisu oslepeli, pa nisu više na Krstarici- izvinjavam se 😂)

Ili u nekoj drugoj.
Starim ( i ćoravim) a neću da nosim naočara, nosim ih baš retko. Nosim kontaktna sočiva no i to počinje da smara.
Ima li iko ličnog iskustva? (Da li ste laserski "skinuli" dioptriju?)

Može i u inbox, zbog cene ili otkud znam, ako nećete javno o tome.
Ja sam citao da je dosta ljudi imalo nus pojava posle laserske operacije. Videli su slike duplo, i slicno..

• Tužan
E, ovako ja vidim sa naočarima!
😂

Prilozi

• FB_IMG_1581716025042.jpg
    FB_IMG_1581716025042.jpg
    44 KB · Pregleda: 13
Ja sam išao kod Olivera Stojanova u NS da ga pitam za moje oko što se tiče operacije očnog živca koji je pukao kada sam pao sa bicikla kada sam imao 9godina,čovek mi je rekao da može da operiše očni živac ali da postoji opasnost da opericija prođe a ja da ne vidim ni na jedno oko.

• Zapanjen
Ja sam citao da je dosta ljudi imalo nus pojava posle laserske operacije. Videli su slike duplo, i slicno..
To bi trebalo da je privremeno. Kažu da preporučuju da ne dolazimo sami, čak da imamo nekoga na 2 do 3 sedmice, ne oporave se svi istom brzinom.

Ali ja ne znam nikoga ko ima lično iskustvo, to sam sve gledala na TVu, a ne verujem baš mnogo medijima ...

Uglavnom, nema šanse da odem bez da se prvo licno upoznam sa barem 2, 3...

@Neš Bridžiz
Rekoh ja da necu to raditi bez licnih iskustava, ti si prvi koji se javio (sa licnim iskustvom)
Mada, samo teoretski, doktor ti je rekao.
Nikako da se javi neko ko se operisao, toliko su reklamirali da sam ja stekla utisak kao da se trećina Srbije operisala. A bila sam sigurna da cu na Krstarici naći nekoga ko jeste, međutim nista.

Hvala ti puno.

@Neš Bridžiz
Rekoh ja da necu to raditi bez licnih iskustava, ti si prvi koji se javio (sa licnim iskustvom)
Nikako da se javi neko ko se operisao, toliko su reklamirali da sam ja stekla utisak kao da se trećina Srbije operisala. A bila sam sigurna da cu na Krstarici naći nekoga ko jeste, međutim nista.

Hvala ti puno.
Nisam operisan jer je veoma opasna operacija što je doktor putem pregleda zaključio.

• Tužan
@Neš Bridžiz

Hvala ti puno.
I jeste se operisali nebrojeno ljudi.
Rutinska operacija.
Mnogo, mnogo vise uspesno operisanih, nego onih sa komplikacijama.

• Voli
I jeste se operisali nebrojeno ljudi.
Rutinska operacija.
Mnogo, mnogo vise uspesno operisanih, nego onih sa komplikacijama.
Tako sam i ja shvatila.
Naravno da bukvalno svaka operacija nosi neki eventualni rizik, ali čini mi se da su ljudi iz nekog razloga previše uplašeni od ove vrste intervencije a nikoga lično ne poznaje većina ljudi.
Hvala.

Ja licno poznajem iz svoje okoline barem desetoro ljudi koji su svi od reda uspesno operisani,
za neuspesne operacije ne znam, ali nazalost ti ljudi ne pisu na Krstarici.
Не пишу јер им бедак да кажу да су пукли силне паре на операцију. Ја познајем исто много људи који су оперисали али знам и пар њих са истим проблемом као мој што је.

• Podržavam
Moja operacijala bi koštala 3000evra ali nema garancije.
Konačno neko cifru da kaže.
Hvala.
Ja sam čula da u Budimpešti košta 800 eura, valjda jedno oko, ali "obično skidanje dioptrije u minusu".
Ovde u Beogradu (ne mogu da napišem koja klinika jer će izbrisati ceo post) je preko hiljadu, a garanciju daju do 37 godina starosti i pod uslovom da nije ništa drugo osim dioptrije u minusu, znači tvoja operacija bi i kod njih isto bila bez garancije.
Kao i moja, saznala sam dosta od kada sam postavila ovu temu.
Imam 44 godine, zakasnila sam. Ništa, naočare i sočiva, pa šta da se radi.

Back