Laptop ''zablokira'' ?

Slavenkopopovic95

Početnik
Poruka
20
Pozdrav. Imam pitanje u vezi laptopa,poludio sam citav dan. Kupio sam ga polovnog,dobro ocuvan zena koja je na njemu radila samo je sredjivala neke papire za posao.Laptop je Acer Aspire 5738zg. Igram povremeno igre ali ne previse.Danas sam uzeo da surfujem netom malo,i laptop zablokira,jednostavno ne reaguje ni na mis ni na tipke,jedino da ga ugasim pa ponovo upalim.Desilo mi se jednom dok sam igrao League of Legends da zablokira pa sam mislio da se pregrijao i ko zna sta.Malopre surfujem netom,i zablokira,posle 3-4 sec odblokira,a posto imam stalno minimiziran program za pracenje temperatura odmah sam ga otvorio i vidjeo da je temp. procesora 55-57.Sta moze da bude problem?Moram ga odnijeti i na ciscenje detaljno jer za ove 2 godine ko zna da li je uopste ciscen,ali ne kontam sta je razlog tog blokiranja,ako temperatura i nije bila toliko visoka.Laptop se trudim uvek da drzim tako da je prostor gdje je hladnjak slobodan i odozdo i sa strana.Najcesce ga stavim na neku od sveski sa tvrdim koricama,dok ga drzim u krilu,ali ga pomjerim tako da je prostor gdje je ventilator,slobodan sa svih strana.Ne znam stvarno u cemu je problem :S Na njemu je win7 instaliran :)

To je jedan od modela Acer koji važi za ok odradjene. Ta njegova temepratura je u granicama normale, naravno valjalo bi ga očistiti fizički svakako ali to nije razlog takvog blokiranja.

Trebalo bi pre svega proveriti hard disk i RAM memoriju, to naravno možeš i sam, skines Hiren's boot cd, na njemu imas Memtest i hd regenerator i proveriš, ako je sve ok onda je problem do operativnog sistema, možda i nekog drajvera, dešava se. Drajvere pogledaj da li su svi instalirani u Device menager opciji u okviru sistema.

Moram odnijeti kod profesora u skolu,inace on je majstor. Da provjeri kako radi HDD i RAM,da ocisti prasinu ako je ima uopste i da stavi pastu na CPU za svaki slucaj.Ne znam da li da mi izbusi rebra ispod laptopa,posto ima samo otvor za izbacivanje vazduha a nema za usis.Citao sam da najvise OS u tom slucaju zeza pogotovo ako su drajveri neki noviji a laptop stariji i tako :D Planirao sam da napravim 2 particije posto je sada 1,i na jednoj instaliram win7 a na drugoj winxp sp3,posto je HDD od 500gb.

http://www.ceger.rs/img/40305074

Ova rebra u gornjem desnom uglu,ne znam da li da mu kazem da to uzme da izbusi,posto su zatvorena,ima prostor za izbacivanje vazduha a nema za usavanje.Dzaba ako uzmem i ventilator-plocu za hladjenje,ako nema odakle da ulazi taj vazduh. :)

Ispravite me u necemu ako grijesim,posto mi je ovo prvi laptop,pa i nemam nekih iskustava sa njima. ;)

Konkretno ta rebra ne treba bušiti, jer prvo možeš pri toj operaciji da oštetiš kuler a drugo na tom mestu, kada se otvori laptop, stoji parče plastificiranog papira, samo se odlepi i dobijaš odličan usis. To je Acer namerno napravio, marketinški potez, kako bi laptop lakše se grejao i pregrejavao, crkao i kupio se drugi :D

Moram odnijeti kod profesora u skolu,inace on je majstor. Da provjeri kako radi HDD i RAM,da ocisti prasinu ako je ima uopste i da stavi pastu na CPU za svaki slucaj.Ne znam da li da mi izbusi rebra ispod laptopa,posto ima samo otvor za izbacivanje vazduha a nema za usis.Citao sam da najvise OS u tom slucaju zeza pogotovo ako su drajveri neki noviji a laptop stariji i tako :D Planirao sam da napravim 2 particije posto je sada 1,i na jednoj instaliram win7 a na drugoj winxp sp3,posto je HDD od 500gb.

http://www.ceger.rs/img/40305074

Ova rebra u gornjem desnom uglu,ne znam da li da mu kazem da to uzme da izbusi,posto su zatvorena,ima prostor za izbacivanje vazduha a nema za usavanje.Dzaba ako uzmem i ventilator-plocu za hladjenje,ako nema odakle da ulazi taj vazduh. :)

Ispravite me u necemu ako grijesim,posto mi je ovo prvi laptop,pa i nemam nekih iskustava sa njima. ;)

hahahah, usisava kroz tastaturu....

Back