Laptop na punjaču dostiže 100 stepeni i ugasi se?

Dr. NN

Primećen član
Poruka
757
Imam HP Pavillon G6, kupio ga polovnog prošle godine.

U poslednje vreme se mnogo greje, pogotovo kada je na punjaču i dolazi do 100c kada se ugasi i onda piše čini mi se thermal error i onda se upali normalno. Ovaj deo gde mu je kuler se toliko usija da se to ne može rukom pipnuti.

Kada nije na punjaču temperatura mu se kreće 40-70c, na punjaču 70-100c.
Da ga vodim u servis ili da sam otvorim, deluje zajebano, čitao sam dokumentaciju, mora se tastatura skinuti da bih došao do kulera i procesora :S, takođe mi je pukla plastika. Inače radi kao sat brzo, ne bih voleo da crkne z:((

- - - - - - - - - -

Je l' moguće da mu je zapušen ovaj izlaz za vazduh? Tu se najviše usija, a ne na procesoru, iako je i procesor tu blizu. Deluje da ne izbacuje dovoljno vazduha napolje... Možda ga malo fenom prošibati a?

Imam HP Pavillon G6, kupio ga polovnog prošle godine.

U poslednje vreme se mnogo greje, pogotovo kada je na punjaču i dolazi do 100c kada se ugasi i onda piše čini mi se thermal error i onda se upali normalno. Ovaj deo gde mu je kuler se toliko usija da se to ne može rukom pipnuti.

Kada nije na punjaču temperatura mu se kreće 40-70c, na punjaču 70-100c.
Da ga vodim u servis ili da sam otvorim, deluje zajebano, čitao sam dokumentaciju, mora se tastatura skinuti da bih došao do kulera i procesora :S, takođe mi je pukla plastika. Inače radi kao sat brzo, ne bih voleo da crkne z:((

- - - - - - - - - -

Je l' moguće da mu je zapušen ovaj izlaz za vazduh? Tu se najviše usija, a ne na procesoru, iako je i procesor tu blizu. Deluje da ne izbacuje dovoljno vazduha napolje... Možda ga malo fenom prošibati a?

Vrlo je moguce, pogotovo sto je polovan.. Identican problem sam ja imao na svom dellu, odneo ga da se ocisti i resio problem. Nemoj koristiti fen, nece pomoci nista.
Takodje je moguce da i sama baterija zeza, ali resi jedan po jedan problem.

Mrzim nositi računar u servis,

prvo jer će mi laptop biti nedostupan nekoliko dana, a potreban mi je,
drugo jer ima poverljivih informacija,
treće jer će mi uzeti lovu na to što će ga otvoriti, malo pročistiti prašinu, eventualno zameniti pastu i to je to.

Ja bih da ja to sam opravim, već sam upoznat sa menjanjem paste na računarima. Lap je malo komplikovan za otvaranje, do sada sam otvarao jedan stari IBM,
ovaj je komplikovaniji koliko vidim (mada taj IBM je imao jebadu sa otvaranjem jer je tačped nekako glupo spojen sa pločom po sredini i onda ne mogu izvući tastaturu dok ne otkačim tačped, a tek je bio problem zakačiti ga):

Poslednja izmena:
Imaš da kupiš postolje za laptop sa ventilatorom.
Odlična stvar

I, stavi metalne novčiće na telo (iznad tastature)
Pomaže i to.

PS: Redovno (bar 1 nedeljno)
ostavi da se isprazni do kraja,
inače napravi neku vrstu skrame i on ne zna
koliki je kapacitet baterije.
Ako se to desilo, a da ne kupuješ novu bateriju
probaj da je jednu noć ostaviš u zamrzivaču,
pa sutra probaj.

Poslednja izmena:

Back