Laptop mi sam brise datoteke i slike kad se iskljuci, antivirus ne nalazi nista

Emilyy

Početnik
Poruka
2
Pozdrav! Imam problem, imam laptop marke Lenovo G500, radio je odlicno, medjutim skoro se azurirao sistem, i od tad se laptop mnogo sporo ukljucuje, sto ranije nije bio slucaj, sad bas treba vremena da se ukljuci. Osim toga posle tog azuriranja laptop mi je obrisao sve foldere, datoteke, slike, od pocetka sam birala podrazumevani pregledac, jezik tastature, obrisao mi je skype, viber, ostali su samo neki osnovni programi, a od datoteki foledera nista. Sto je najgore to se desava svaki put kad iskljucim laptop. Svaki put ispocetka biram pregledac, ako sam nesto instalirala opet ga nema. Dakle posle svakog iskljucivanje on obrise sve i svaki put krecem ispocetka, kao da sam tek pocela da koristim laptop. Prvo sam mislila da je neki virus, medjutim antivirus nista ne nalazi. Ovo mi predstavlja ozbiljan problem. Molim za pomoc, ako je neko vec imao ovakav problem ili zna nesto o ovome neka mi kaze sta da radim. Hvala unapred

Jolemisa nemora znaciti.Emilyy probaj unazad vratiti update to ti je najbolje nego recovery.Recovery radi u "neku" ruku vrati update i to ali zar nije bolje prvo da boota u safe modu i onda skenira?Tad najbolje se ocisti pc.Ja nikad nisam imao problem sto se tice update-a da brise odjednom.Ako je to win 10 onda XD hahha.Inace ako je xp,7,8,8.1 onda imas neki tip virusa trojanca jer se oni uobicajno nalaze u kao "dobrim" aplikacijama koje zakace druge i kada otvoris nesto i ugasis on to osteti i obrise.Mada ovo je samo moje MISLJENJE tako da nisam tu da pametujem nego da ti pomognem ;).Zato ti kazem ako vratis update ili tj os vratis na neko vreme koje je auto setalo prilikom neke aplikacije mozda pomogne ali ako ne onda je u pitanju neki tip trojanca.Ili ako vidis da ti se hdd ili ssd sta vec imas puni,u pitanju je Fajl virus on se stvara tj "kaci" izvrsne ekstenzije tipa .exe .sys .bat itd.Ako vidis nesto ovako 29512059218vxvxvbbc325091b onda je u pitanju to to.Mada ovo sad nema veze sa ovim ali cuo sam da neke kompanije prave viruse koje samo njihovi anti virusi mogu blokirati.To je zapravo jedan veoma efektvian nacin zarade,mozda to i nerade ali definitvno bi im preporucio.Bez uvrede ali ako razmisljas kao biznismen ima logike? XD.Ali vratimo se na pricu.Znaci brise ti se sve?Da li si instalirala/instalirao (emily ti ime ali video sam ime stefan pa sam mislio musko a zensko a nema stefana.)moguce je da je tajno instaliran ili tipa fajl ili trojanac.Ugl najbolje je za sada da uradis to sto je on rekao slazem sa njim u potpunosti.Ako i dalje imas problema pitaj slobodno :).Tu smo svi da ti pomognemo jer je ovo jedina normalna zajednica po MOM misljenju.

------------------------------------ EDIT
Kazes nema virusa?Nemora znaciti veruj mi tehnologija je tako napredna u ovih zadnjih godina da imam osecaj da ce mo i mi ko svemir siriti.On brzinom mi pamecu ;).Ugl znaci ako to nista od tog neradi odma idi u safe mode.Zasto bas u safe mode mozda pitas,kakva je razlika?Safe mode-On startuje samo NAJBITNIJE fajlove kao sto su sys stavke win32 itd windows najbitnije komponente da bi radio,ja mislim da avg automatski ubacen u safe mode.Safe mode je najbolji nacin da se resis tajnih virusa.Toliko od mene

(Izvinjavam se ako se pravim pametan, imam 15 godina ucim tako da polako valjda razumete :).Ugl ako sam pogresio zamolio bih vas da me ispravite kako bih mogao mnogo bolje i opsirnije objasniti i pomoci nekom.Hvala)

Poslednja izmena:

Back