Lantana

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.387
Ovo malo čudo je na putu do mene :)

U pitanju je zimzeleni tropski žbun kojeg bi ja naravno nekako formirala u drvce. Ima specifičan miris sličan limunu.

gtr.jpg

Da li je ima neko? Držite je u saksiji ili u napolju u bašti? Može da preživi napolju uz neku zaštitu?

ovako je ako se formira u stablo, inače može valjda do 2m da naraste

7225.jpg

a ovo je kao žbun

rest_6_7_670.jpeg

Imam je ja plitak koren ima tako da je najbolja opcija da se vadi pa u podrum pa na prolece vratis nazad u bastu
Trazi puno vode i sunca razmnozava se putem reznica a moze i putem semena
Inace cveta cele godine do prvog mraza posle toga the end.

Ona biljka na prvoj slici je jako lepa.
Jel to poraste dva metra?

Sad vidim da jeste. Šteta, jako je lepo to malo.
ja se ne bih sekirala oko velicine kod nas :D
ipak je to tropska biljka i u mojoj masti ako naraste na 1m i uspem da napravim takvo drve biti super :D

nije problem ako raste, lako se to oreze...samo ne znam koliko brzo raste u nasim uslovima :)

Sunce i voda su najjbitniji a kvalitetne zemlje ima u svakoj poljoprivrednoj apoteci ili na selu ili u sumi
Nesto se mislim da ih rasadim iz semena al ovih godina i nije bas islo al smislicu nesto za sledecu godinu :)

Sunce i voda su najjbitniji a kvalitetne zemlje ima u svakoj poljoprivrednoj apoteci ili na selu ili u sumi
Nesto se mislim da ih rasadim iz semena al ovih godina i nije bas islo al smislicu nesto za sledecu godinu :)
verovatno moze i reznicima postoje to grci leander ne? mozda i ne moze....:think:
meni iz semena slabo sta uspe i treba godine i godine da dostignu neku visinu...

iz semena najbolje mi je uspela plumerija, koju isto obozavam :heart:

Ona je isto prelepa al je nemam. Al nacice se neka baba iz komsiluka za trampu ;)
Mada sada sam se vise bazirao na stalnoradjajuce jagode samo ih rasadjujem :) Al naravno bice mesta i za koju lantanicu
Ovu veliku sam izvadio i ostavio u podrum sledece godine sadim je u basti za reznice i za puno puno malih lantanica ;)

Back