Laminat - šta kad se razdvoji?

KREDUF

Obećava
Poruka
90
Pozdrav svima.

Nedavno sam postavio laminat u podrumskoj prostoriji ali na par mesta nije lepo hteo da se uklapa.
Predpostavljam da je zbog hladnoće laminat povukao vlagu i deformisao se pa zato na par mesta žljeb jednostavno nije bio podudaran.
Ako ga uklopim sa strane imam 5-6mm luft na sredini a ako ga uklopim na sredini imam po 3mm luft sa strane.

Krajnji rezultat je to da na površini od 12m2 imam delimično dobro uklopljen laminat sa 4-5 gotovo potpuno odvojenih dasaka.
Pitanje je da li da presložim to ponovo i pokušam da zamenim daske na mestima gde nije htelo da se uklopi ili da zalijem te "pukotine" nekim sredstvom za fugovanje parketa, akrilnim kitom, silikonom, lepkom ili nečim sličnim s obzirom da se ne radi o prostoriji gde je važan lep izgled.

Sarvaš
Nema vlage ni malo u toj prostoriji. Naveo sam da je podrumska u smislu nije za svakodnevnu upotrebu pa da mora sve da legne u milimetar.
...

Pozdrav svima.

Nedavno sam postavio laminat u podrumskoj prostoriji ali na par mesta nije lepo hteo da se uklapa.
Predpostavljam da je zbog hladnoće laminat povukao vlagu i deformisao se pa zato na par mesta žljeb jednostavno nije bio podudaran.
Ako ga uklopim sa strane imam 5-6mm luft na sredini a ako ga uklopim na sredini imam po 3mm luft sa strane.

Krajnji rezultat je to da na površini od 12m2 imam delimično dobro uklopljen laminat sa 4-5 gotovo potpuno odvojenih dasaka.
Pitanje je da li da presložim to ponovo i pokušam da zamenim daske na mestima gde nije htelo da se uklopi ili da zalijem te "pukotine" nekim sredstvom za fugovanje parketa, akrilnim kitom, silikonom, lepkom ili nečim sličnim s obzirom da se ne radi o prostoriji gde je važan lep izgled.
Можда је ово изазвало неспоразум.
Ако је ламинат већ повукао влагу и деформисао се, требао си да замениш само те елементе који су се деформисали. Ако су сви елементи деформисани, требао си или да одустанеш од ламината, поготово таквог или да пробаш да уклапаш у једном смеру па да се и деформисаност уклопи (што је врло проблематично).
Ако су се елементи деформисали после постављања, онда сигурно имаш проблем са влагом, да ли из ваздуха, да ли од подрума као таквог, није ни важно. Важно је да се у том случају најбоље одлучити за другачију подлогу.
Проблем са заливањем било којом материјом је у томе што не можеш да гарантујеш да је деформисање завршило свој процес, то јест, да је достигло своју крајњу тачку. Друго, ако заливаш са неком материјом која очврсне касније, онда може доћи до пуцања. Еластичне материје су скупље па би требао да видиш да ли је исплативо.

Back