Lament nad muskom sudbinom

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.205
Procitam blog istog naziva...

Uzalud čovek očekuje
od žene razumevanje i sreću
on vazda traži Sofiju a nalazi Evu
jer ona je tu da ispuni svoju misiju
a uzgred tek da i njemu pruži iluziju
Ma...tako je bilo od prvog dana
i nekako se guralo ,moralo se
ali kako sada kad su sve gore bre
jer menščini žene ne znaju za granice
šire se dokle im se može
a može im se sve više i više
I gde je muška sigurna kuća
dal neko zna
http://forum.krstarica.com/entry.php/44857-Lament-nad-mu%C5%A1kom-sudbinom

I rekoh da malo bacim i svog misljenja na ovo...

Zasto je muski lament nad sudbinom drugaciji od zenskog....?
Zene cekaju i kukaju nad sudbinom sto nisu izabrane u onome sto zahtevaju i ocekuju od onih koji su se nasli blizu njih...
Muskarci se krecu, tragaju, njuse, pipkaju, provociraju da vide odgovor, a odgovora nema....
Iskreno ima i to cak tri vrste....foliranje, ja sam iznad boga i ti kreni a ja cu da sudim.
Tri odgovora od eva danasnjice...

Da li je lament onda opravdan?
Muski lament?....Zenski je opravdan, jer one kukaju jer nisu izabrane, tu nema govora da je neopravdano...

Foliranje....kako kome legne, obicno je to povrsno , seksualno i vatanje u mutnom...ko koga zaebe, idealno za Balkan...
Ja sam iznad boga.....uh...egomanijakalno , razvija se u saradnji sa netom, tu padaju i muski i zenski...klik psihologija...
Ne znam, meni je to za lamentiranje, jer tu vise nema coveka, tu je CV i reference...bio sam sa ovom imala sam ovog...
Ovo poslednje je malo cudno....ostavlja utisak da je za dominantne i autokrate...svi se rado nadju tu....lazem, ja mrzim tu ulogu...ali ispada da mrzim ono sto bi mi najvise odgovaralo...a mrzim zbog demokratije, jer tu se uplice onaj zahtev malo tebi malo meni, bez ikakvih argumenata svako je u pravu u 50% slucajeva....ja bih zato bio bas srecan da nadjem pametnu inteligentnu zenu koja nije oportunisticka ******, sto joj sleduje vaspitanjem unovcavanja diplome izmedju nogu.....
Jer rado bi ja menjao 50-50 za 1-99 procenata, tj da se ona sve pita ako je to najpametnije....a ja da budem sluga i koordinator, uopste mi ne bi smetalo...samo bi je pitao da li joj smeta sto nema osobu koja vise moze da joj parira.
Znam da je to kod zena urodjeno, jer teze da bude 50-50, bar te inteligentnije, a sa 1-99 ja ostavljam utisak da sam glup. Da negde ima nekog ko je pametniji...ili tacnije inteligentniji...

A nije u realnosti bas tako...Ali zena ce ici dalje dok ne naleti na nekog ko insistira na 50-50 i videce da je tih 50% glupost, ali ce reci sebi , isto je kao i kod 1-99 samo ovde se oseca inicijativa, zelja da bude pametniji...
Zeni je 50-50 znak da je najbolje nasla, tj da je nasla nesto sto je inteligentno kao i ona, sto naravno nema blage veze...Ima veze sa biovlasti...sa upucavanjem i sa dominacijom...a ne sa stvarnom inteligencijom i radom...

Dakle po planu dominacije nema kriterijuma inteligentnog i korisnog za vezu i za par...nego je to cisto stav prema dominaciji...dominantni se nadju i onda ko koliko slomi i zajashe...
Jel to za lament....?
Pa nije...
To je za trku.....ko pre do inteligentnije, njegova je...uz stalno zatucavanje i dinamiku odvracanja paznje da bi oportunizam izgubio ostricu.....zato se i kaze, nema seksa bez seksa u glavu....

Nema vise Sofija ni u Svedskoj, a kamoli na Balkanu....
Sve su eve....prvo deve.....Seve....Sheve......posle Keve........Dzeve.......pa Leve.......

Sve su Eve. To je ono sto zene odbijaju da priznaju i sto je osnov njihove zenske prirode. Sto joj je dalo pocetni pecat. To nije determinisanost, vec predispozicija. Ali one vekovima ne uspevaju da preobraze svoju prirodu.

Danasnji muskarac, teksa prica...

Pa i nije. Ako si samo svestan toga, vidis odmah prostor da prebrodis sve to. Znaci soliras, nikakva vezivanja, cim krene flauta da svira, ti flauti pokazes promaju kroz vrata i uzivas.
Poenta je da je sreca licna stvar. Covek sam svoju srecu gradi. Moze, mozda da nadje nekoga da podeli deo te srece sa njom ili njim i to je to. Niko nije duzan da te usrecuje bila ti zena ili muskarac. A u tom smislu muskarci imaju vecu prednost. Jer su nauceni time od malena. Odgovornost i posledice za svoje postupke.

Tako je, skoro sam postavio sistem udruzenje Sreca, znaci nista ono obzirnost, nista moral nista razumevanje....samo sreca....
Tada se osoba ne oseca ni sebicnom ni iskoriscenom jer nije nista cinila zarad neke buducnosti, zarad morala, zarad nekoga, da pomogne i vuce nekog, nego je radila ono sto je cini sretnim ili sto je cini sretnim sto nekog cini sretnim....
I onda nije nista tesko niti je neko nekom duzan..

To sto bi se sebicnjaci zaebali i ostali sami, ovako su sretniji, oni nek teraju po starom...
Ovi ostali koji vrede bi bili manje zloupotrebljeni i iskoristeni i onda bi se vremenom okupili ljudi slicnih tendencija i afiniteta i tako gradili srecu vecu, jer su slicnih nahodjenja..
U prilog tome idu floskule...

Ko sam ja da se nazovem gospodarem njenog ili njegovog srca.
Neka je neka je, s drugim ona sretna je, prastam joj sve...
Svaka nesreca je samo ucenje i put u pravu srecu...
Ne spozna se uvek prvo ono sto zelis nego nekad i ono sto ne zelis....

A ne da , pored toliko tolerantnog, kulturnog, uzajamno postovanog ponasanja, ja ispadam dripac, seljak, agresivac u ocima drugih koji su veci seljaci, dripci i agresivci i sto je najgore prvi pocnu to , zarad eksploatacije i iskoristavanja koje je podrazumevano, a onda se zacude sto ne dozvoljavam izivljavanje na sebi...
Iskreno najbolje se osecam, najbolje saradjujem i svi su najsrecniji na Balkanu kad su novoupoznati....jer tu se biznis , odnosi i sve sklapa samo ako odgovara obema stranama, a kasnije proradi nesto sto se podrazumeva, pa krene redjanje dodatnih zahteva uz ocekivanje da ce proci bez dodatnih doplata...

Tako je, skoro sam postavio sistem udruzenje Sreca, znaci nista ono obzirnost, nista moral nista razumevanje....samo sreca....
Tada se osoba ne oseca ni sebicnom ni iskoriscenom jer nije nista cinila zarad neke buducnosti, zarad morala, zarad nekoga, da pomogne i vuce nekog, nego je radila ono sto je cini sretnim ili sto je cini sretnim sto nekog cini sretnim....
I onda nije nista tesko niti je neko nekom duzan..

To sto bi se sebicnjaci zaebali i ostali sami, ovako su sretniji, oni nek teraju po starom...
Ovi ostali koji vrede bi bili manje zloupotrebljeni i iskoristeni i onda bi se vremenom okupili ljudi slicnih tendencija i afiniteta i tako gradili srecu vecu, jer su slicnih nahodjenja..
U prilog tome idu floskule...

Ko sam ja da se nazovem gospodarem njenog ili njegovog srca.
Neka je neka je, s drugim ona sretna je, prastam joj sve...
Svaka nesreca je samo ucenje i put u pravu srecu...
Ne spozna se uvek prvo ono sto zelis nego nekad i ono sto ne zelis....

A ne da , pored toliko tolerantnog, kulturnog, uzajamno postovanog ponasanja, ja ispadam dripac, seljak, agresivac u ocima drugih koji su veci seljaci, dripci i agresivci i sto je najgore prvi pocnu to , zarad eksploatacije i iskoristavanja koje je podrazumevano, a onda se zacude sto ne dozvoljavam izivljavanje na sebi...
Iskreno najbolje se osecam, najbolje saradjujem i svi su najsrecniji na Balkanu kad su novoupoznati....jer tu se biznis , odnosi i sve sklapa samo ako odgovara obema stranama, a kasnije proradi nesto sto se podrazumeva, pa krene redjanje dodatnih zahteva uz ocekivanje da ce proci bez dodatnih doplata...

Mislim da su mnogi poceli ovako da se samovaspitavaju pa i ja.
Povrsnost, zezanje i blentavost u MZ i medjuljudskim odnosima sa skromnoscu u rezervi. Bicu srecan ako ujutru popijem caj i jogurt i sto ne zivim u Siriji ili nesto slicno.
Sve ostalo je bonus kao u nekoj igrici koji moze da traje i prodje.:)
Po tome mu zivot dodje blentava igrica sa bonusima i nekakvim RPG sistemom.:)
Za dubokoumne tuzno, ali ispada da je to jedino sto imamo.
Samo znam da ne vredi ici negativnim putem kao sto se vidi kod mnogih muskaraca. Depresije, frustracije, kompleksi i agresija su totalno beskorisni, stetni i samodestruktivni.

Mozda i potice od RPG igrica...

Zasto to kazem?
Pa upoznajem devojke koje non stop igraju igrice na mobilnom, sve im ravno, a naravno za sve shize i kriziraju....psiholog bi to nazvao bipolara ali nije...jednostavno samozivost...a ka spolja povrsnost i sebicnost...

Razmisljao sam o ovome... Manijakalno igranje igrica otupljuje senzitivnost, to je sigurno, ali je verovatno ipak zanemarljivi faktor, posto tesko ce tako nesto od moralne osobe napraviti nekakvo egocentricno cudoviste koga nije briga ni za koga....

Back