Lala

Sad ću ja da vam ispričam zašto je titu smetao Lala Srbin vojnik iz Banata i zašto je rešio da ga transformiše u nekakvog anacionalnog sanjivog priglupog Dudeka .

Znao je zmaj da mu među Lalama nema nijednog komuniste.
Da su Lale izraziti nacionalisti koji su trpeli i turski i mađarski teror kako bi promenili svest o nacionalnom identitetu ,al nisu popustili.

Dobar deo je pokupio pintle i otišao u Rusiju al ovi koji su ostali su bili Srbi sa plaćenih hiljadu škola.

Sve su to isto bili i ostali Srbi iz Jugoslavije al su prigrlili komunizam.

Al Lala nije.
Lala je bio Lala - slobodnjak, domaćin koji plaća porez i pod turskom i pod austrougarskom vlašću .

I dok su drugi hrlili u zadruge i kolhoze Lala nije hteo ni po cenu zatvora i gubitka perspektive za školovanje i zaposlenje svoje dece.

Nema ogorčenijeg Srbina od Lale.

Izdavan i prezren od strane svoje odsrbljene braće.

Možda nas danas razumeju prodata braća sa prodatih srpskih teritorija i desi mi se ponekad da mi to i priznaju u nekom ljudskom razgovoru.

I svi se stide što su u jednom trenutku koristoljubivog slepila bili deo titove srbožderske mašine , za šaku titovih napljačkanih i pozajmljenih dolara.
Služili čupajući brkove fendujući i tukući kulaka a pirkajući u dupe Kapičićima Tuđmanima Stambolićima Krcunima

Al Lala nema čega da se stidi .

нек си им реко, комшија. Нек знају. А не би било лоше за њих , да се канда малко и уплаше... бар ови аутономаши који се на правди Бога запатише у Бачкој. Ја , додуше, стално имам утисак, да су далеко гласнији, него што их много има.

Sto si napisao ovde - uglavnom nista nije tacno.
NIGDE u Srbiji nije bilo vise komunista i Srba nego bas u Vojvodini.
Vojvodjanski Srbi nisu bili nikada ni cetnici ni nacionalisti.
Oni su naucili vekovima da zive u visenavcionalnoj sredini i ne sukobljavaju se sa komsijama.

Ja volem Lale ,i kad se svadjaju izgledaju ko da se šale :D
Inače blog je ok,menščini istina je sve :ok: A mogo si nešto reći i za Sose ima i kod njih stvari vredne hvale :D

Лала из Баната. Родио се и одрастао је у Банату. Потиче са земље на којој су се јавили први носиоци самосталне личне и политичке слободе, модерне позоришне и музичке културе, филозофије, књижевне критике, задругарства, банкарства, локалне и регионалне самоуправе српског народа. Из самог срца је Баната, земље под звездом Северњачом, у којој су цесареви лавови постали ратари. Његови преци су вековима живели у непосредном комшилуку родног места Великокикиндског слободног крунског дистрикта. Били су први слободни људи који су на својој земљи учествовали у самоуправљању првом територијалном аутономијом у Средњој Европи. Потомак је српских сељака који су вековима живећи на међи светова, створили грађанско друштво.

Back