Lako je biti zdrav

Poruka
4.292
Ljudi moji nemojte kupovati nista ali nista sto je pretrpeli iole bilo kakvu preradu. Znaci nista upakovano pa makar to bila i sirova paprika, nista u pekarama, cevabdzinicama itd a kamo li kekseve, bombone, cokolade, torte u poslasticarnicama, bilo sta bilo sta. Cak ne i meso u mesarama. Razlog tome su pojacavaci ukusa takozvani glutamati, zatim zasladjivac takozvani aspartan i naravno konzervansi. Naravno konzervansi su cak i male bebe u poredjenju sa glutamatom i aspartano./ Mozda se pitate zasto se onda ne zabrane, epa ne mogu jer ih drzi monsanto a on preko tih otrova zaradjuje milijrde dolara i zato. Znaci kupujte samo namirnice na pijaci a nikako ali nikako u supermarketima, hipermarketima i slicnim trovacnicama!! Jeste moracetye se malo vise potruditi da ih spremite ali barem necete biti bolesni, Vi i vasi ukucani.

Evo sad i malo o tome, inace prevedeno je a u pitanju su nezavisni naucnici naravno.

LINKLINKLINKLINKLINKLINK

Aspartam, aspartame (L-a-aspartil-L-fenilalanin metil estar) –- pojavljuje se i pod imenima Nutra Sweet, Canderel i Equal. Niskokalorijski je zaslađivač i slađi je 180-200 puta od šećera. Sastoji se od dve aminokiseline, aspartamske kiseline i fenilalanina, koji se inače nalaze u prirodi u mesu, žitaricama, mlečnim proizvodima. Metil estri također se nalaze u mnogim vrstama hrane poput šećera. Označen je međunarodnim kodom E-951 i nalazi se na dozvoljenoj listi PravilnIka o kvalitetu i uslovima upotrebe aditiva u namirnicama, iako su poznati njegovi štetni efekti.

Gde se koristi i krije ovaj tihi ubica?
Koristi ga prehrambena industrija kao aditiv zaslađivač i pojačivač arome u skoro svim prehrambenim proizvodima i napicima. Upotrebljava se: kao vitaminski i biljni dodatak, u vitaminskim i šumećim tabletama, sokovima, osvežavajućim bezalkoholnim (gaziranim i negaziranim) pićima, žvakaćim gumama (bez šećera), gumi-bombonama, lizalicama, mlečnim napicima, instant čajevima, kafi, šlagu, u pekarskim proizvodima, poslasticama (slatkišima), u jogurtu, instant doručku, mentolu za svež dah, cerealijama, zamrznutim desertima, proizvodima za dijabetičare, pa i nekim lekovima i pomoćnim lekovitim sredstvima, slatkim prelivima za tablete, laksativima i dr.

Kako dejstvuje?
Na temperaturi od 33oC aspartam se u digestivnom traktu razlaže na otrovne materije. Metil alkohol se dalje „razlaže” do jedinjenja formadelhid – supstance koja je registrovana kao otrov – i diketopiperazin (DKP), koji je poznat kao izazivač tumora na mozgu. Ljudska jetra razlazući ga, oslobađa toksične materije: aminokiselinu fenilalanin (koja čini 50% ovog zaslađivača) za koju je naučno dokazano da utiče na „hemiju mozga” tako što blokira emisiju serotonina (neurotransmitera) zaduženog za relaksaciju i opuštanje. Posledice po zdravlje (naročito dece) su velike. Aspartamska kiselina; metanol (metil-alkohol) koji može da doprinese slepilu. Trošeći se, da prerade ove komponente, u daljem procesu, sa manje energije obrađuje masti (što ima za posledicu nastanak sala i celulit). Pritom aspartam uzrokuje nestabilan nivo šećera, što povećava nekontrolisani apetit i volju za slatkim.

Negativna svojstva: lista različitih bolesti sadrži oko 95 različitih oboljenja i alergija koje aspartam izaziva. Duža upotreba većih količina aspartama ispopljava: negativan uticaj na osobe koje pate od fenilketonurije (genetski određenog poremećaja metabolizma aminokiselinama), od hroničnog umora do tumora mozga. Posledice nakon kraćeg ili dužeg korišćenja aspartama su: jake glavobolje, migrena, hronični umor, znojenje, problemi sa disanjem, gubitak memorije, nesvestice, vrtoglavica, magla pred očima, zujanje u ušima, grčevi, drhtanje, nejasan govor, žmarci u rukama i nogama, zbunjenost, ukočenost, depresija, nesanica, razdražljivost, napadi panike, primetne promene ličnosti, fobije, ubrzani rad srca, astma, bol u grudima, visok krvni pritisak, muka ili povraćanje, bol u trbuhu, bol pri gutanju, svrab, koprivnjača, druge alergijske reakcije, problemi s kontrolom nivoa šećera, menstrualni grčevi i drugi menstrualni problemi, impotencija, seksualni problemi, prohtevi za hranom, dobijanje na težini, opadanje kose, anoreksija, pečenje pri mokrenju i drugi urinarni problemi, prevelika žeđ, nadutost, zadržavanje vode, sklonost infekcijama, bolovi u zglobovima, smetnje sa vidom, rak na mozgu i rak dojke, tumor na pankreasu. Bolesti izazvane aspartamom skrivaju simptome ili pogoršavaju sledeće bolesti: artritis, fibromialgija, multipla skleroza, Parkinsonova bolest, lupus, višestruka osetljivost na hemikalije, dijabetes i komplikacije koje ga prate, epilepsija, Alchajmerova bolest, limfomi, lajmska bolest, poremećaj pažnje i druge psihičke bolesti. U nekim slučajevima, štetnost i alergijske reakcije mogu da se ispolje već u roku 48 sati. Osnovni toksični efekti na zdravlje čoveka prepoznatljivi su tek posle 1 ili, nažalost, čak 2 do 3 godine.

Закаснио си са причом једно....60-70 година. Ако тако гледаш онда не треба одлазити код доктора и не узимати никакве лекове. А то је јелте данас, немогуће.

Svi vi (verovatno 99%) koji se hranite tako sto kupujete namirnice iz drakstora, pekara, poslasticarnica, mesara, hiper, mega i slicnih marketa nemojte posle da se pitate pa zasto sam bolesna/an, zasto mi je dete bolesno, itd itd. Uzrok 99% bolesti je vas hipermarket, pekarica, poslasticarna ili mesara!!!

Na kraju, postavlja se pitanje, - da li je današnji čovjek, koji je pod jednom stalnom i redovnom dozom fluora, aspartama i cijele pletore drugih sredstava koja mu regulišu rad mozga i sužavaju svijest i percepciju, - još uvijek u stanju da kritički i nezavisno razmišlja?!?

Da li je već sada kasno, - ili još uvijek imamo vremena za – buđenje?!?

Закаснио си са причом једно....60-70 година. Ако тако гледаш онда не треба одлазити код доктора и не узимати никакве лекове. А то је јелте данас, немогуће.

Neznam zasto sad spominjes lekove i doktora?? Pa to je posledica a ja ovde govorim o prevenciji. Da ne kupujemo u prodavnicama mesarama, pekarama, poslastirarnama ne bi isli ni kod lekara, kontas? Jeste vecina koja je bila neupucena sad je bolesna ali nije kasno da se prestane sa tim jer zbog dece i unucadi

Neznam zasto sad spominjes lekove i doktora?? Pa to je posledica a ja ovde govorim o prevenciji. Da ne kupujemo u prodavnicama mesarama, pekarama, poslastirarnama ne bi isli ni kod lekara, kontas? Jeste vecina koja je bila neupucena sad je bolesna ali nije kasno da se prestane sa tim jer zbog dece i unucadi

Нисмо се разумели. Ок је све што кажеш али шта ја у граду да једем? Немам у Београду хектаре обрадиве земље где би узгајао парадајз, шеницу и домаће животиње.

Нисмо се разумели. Ок је све што кажеш али шта ја у граду да једем? Немам у Београду хектаре обрадиве земље где би узгајао парадајз, шеницу и домаће животиње.

Vrlo prosto, svako ima auto ili dzip. Jednostavno odi dole nize u Srbiju napuni uato svezim proizvodima sa sela, znaci od starijih seljaka koji nemaju industrijsku proizvodnju nego cuvaju stoku na onaj stari zdrav nacin i od njih kupuj sve i meso, voce, povrce, sira, jaja, itd itd. Znaci odes u neko selo i nadjes obicne seljake i kupi. Jeste mozda ces potrositi par sata vise nego do hipermarketa , mozda cak i 5 sati vise ali jednom u dve nedelje na primer subotom mozes da izdvojis za kupovinu zdravih namirnica. I onda kad ti to predje u naviku videces em ces biti daleko zdraviji em ces upoznati i Srbiju, upoznaces nove ljude itd itd. Ali gledaj da biras sela koja su daleko od gradova kako im se ne bi isplatilo da placaju gorivo da doteruju koncentrate i pesticide i herbicide, kao i vestacka otrovna dzubriva (sadrze radioaktivne i teske metale izmedju ostalog jer tako se industrija ratasilja tih odpada ane treba da placa skupe magacine)

Poslednja izmena:
potpuno si u pravu..
bila sam tri dana u foci, jela planinsku hranu i pila planinsku vodu i cajeve..
potpuno drugi ukus hrane..narano bolji..
na zalost, nemaju svi ni vremena ni sredstava da se hranom snabdevaju na nacin koji si predlozio..
ja se trudim da vecinu namirnica kupujem na zelenoj pijaci..
ali losa voda i druga klasa hrane jeste cena zivota u gradu..
cesto pozelim samo kolibicu i jednu kozu na nekoj planini :aha:

pojedini me ne shvataju. Aman kakav bre leskovcanin, kakav moravac NE NE NE od njih nego odete jos dalje kod one prave seljake koji nemaju veze sa proizvodnjom za pijacu. Pa niste ludi da idete kod onih koji iamju kombajne, imaju 100 krava i biju im hormonske inekcije pa to vam je isto kao da kupujete iz supermarketa. Znaci odete u neko selo bogu iza ledja i kupite od seljaka koji ima dve tri kravice. Znaci navodim primer odete negde na zlatiboru u zabit gde se nikome ne isplati da kupuje koncentrate i slicne otrove za industrijsku ili pijacnu proizvodnju.

E ako su ti oni uzor svaka cast. pogledaj ih nasta lice svaki cetvrti ima normalnu kilazu, a osim toga svi su bolesni

Na osnovu čega stičeš takav utisak ?
Čitaš jednostavan tekst,a ne shvataš suštinu !
Iz onog što sam napisao trebalo bi zaključiti da se ceo vek
hrane po hipermarketima,pune gepeke i frižidere sadržajem iz
ogromnih papirnih kesa.....
Jednom nedeljno se snabdeju tom upakovanom hranom,pa cela porodica
"gruva" 7 dana.
Koliko su oni uneli aditiva i otrova ?
Inače,ne volim da ih vidim,niti da ih čujem !
Njihovi filmovi su mi na "ignor" listi.....

Jel' ti sad nešto jasnije ?

pojedini me ne shvataju. Aman kakav bre leskovcanin, kakav moravac NE NE NE od njih nego odete jos dalje kod one prave seljake koji nemaju veze sa proizvodnjom za pijacu. Pa niste ludi da idete kod onih koji iamju kombajne, imaju 100 krava i biju im hormonske inekcije pa to vam je isto kao da kupujete iz supermarketa. Znaci odete u neko selo bogu iza ledja i kupite od seljaka koji ima dve tri kravice. Znaci navodim primer odete negde na zlatiboru u zabit gde se nikome ne isplati da kupuje koncentrate i slicne otrove za industrijsku ili pijacnu proizvodnju.

Aha, po mogućstvu na Himalaje...:lol:
Ja ti kazem, mani ti da verujes bilo kome pa i onom na Himalajima..i do njih su stigle savremene tekovine...Nego motiku u šake...Imam imanje znaš koliko samo mi treba neko da rmba..

Aha, po mogućstvu na Himalaje...:lol:
Ja ti kazem, mani ti da verujes bilo kome pa i onom na Himalajima..i do njih su stigle savremene tekovine...Nego motiku u šake...Imam imanje znaš koliko samo mi treba neko da rmba..

Ima ima jos seljaka koji imaju dve tri kravice, koji imaju ovce koje izvode u planinu na pasu, koji imaju jabuke koje nikad nisu videle prskalicu. Evo moje selo je Bozica, jedno selo kod Vlasine i sve je zapusteno. nemas nigde coveka a jabuke, kruske, maline, divlje jagode, pecurke koliko hoces. A sto je najzanimljivije eto na primer jabuke se ne prskaju nikad jer nema ni ko da ih prska uralse u travu i nigde crv, super jabuke lepe slatke. I po tome sam ja video da u stvari samo prskanje je sarena laza. Jer i da se ne prska nema nikakvih bolesti a sad ako ne prskaju seljaci razbolecese jabuka jer su prskali prosle godine jer u samoj toj tecnosti izgleda je uzrok da se razboli drvo. Sve je laz jer samo da se prodaje otrov, znaci sve je izmisljotina hemijskih industrija i fabrika jer te jabuke u planini su super a nisu videle prskalicu. A oni idu logikom mozda ce se jabuka razboleti jednom u dest godina i onda zato prsjkaju svake godine. Pa neka se razboli jednom u deseet godina, bolje tako pa ce mo jesti ostalih 9 godina zdravbo a ne svake godine prsjkaju i truju nas zarad te eventualne jedne godine.

Ne zanosi se čoveče…Vidim za lokaciju ti piše Niš, znači Stara Planina ti je do dupe...prošetaj se malo po selima na njoj, onim planinskim u nekom pičkovcu kog je i Bog zaboravio, jedva se stiže do njega, da vidiš kako jedva imaju struje, vodu tu i tamo, kupatilo nema ni jedna kuća, al svi znaju za plavi kamen, pesticide, herbicide, a sigurno će te zamoliti da sledeći put kad dolaziš, uzmeš im tablete za pritisak i neki herbicid ili maju za sirenje, ako su stocari.
Ako je nešto i manje tu zatrovano, uživaj još koju godinu pa zasuči sam rukave i dovati se motike. To sve što je ostalo tamo sve matoro, ćoravo, ćopavo, sa dušom u nosu i sa obe noge u grobu...i za 10-15 godina, sve će to ostati skroz pusto.

I jos nesto morate znati nije ista upakovana hrana i preradjena danas po marketima pekarama i mesarama kao ona pre 10 ili 20 godina. Danas se daleko vise stavlajju jaci i opasniji otrovi!!!! Znaci ne ubije vas odma preko nocui nego nakon par mesedi, dana ili fgodina. Tako zaradjuju svi i hipermarket, i lekari a i proizvodjaci hemije i lekova.

Još dalje, hm. Odem ti ja tako cepelinom na KilimanĐaro u potrazi za seljakom koji ne prska povrće i voće, kad ono, na Kilimandžaru teško šta da uspeva :D :D :D I tako, vratim se, pogledam u novčanik i shvatim da sam za te pare mogao da zakupim deo zemljišta u nekom parku u centru grada i uzgajam sve što mi treba. Al sad je kasno. Uzmem telefon, pozovem Cicu i naručim deset banjalučkih ćevapa proizvedenih od ORGANSKI uzgajanih svinja. Cica mi se kune da svinje nisu prskane ove sezone. Ćevapi su sa lukom, zna se. :D

Poslednja izmena:
Još dalje, hm. Odem ti ja tako cepelinom na KilimanĐaro u potrazi za seljakom koji ne prska povrće i voće, kad ono, na Kilimandžaru teško šta da uspeva :D :D :D I tako, vratim se, pogledam u novčanik i shvatim da sam za te pare mogao da zakupim deo zemljišta u nekom parku u centru grada i uzgajam sve što mi treba. Al sad je kasno. Uzmem telefon, pozovem Cicu i naručim deset banjalučkih ćevapa proizvedenih od ORGANSKI uzgajanih svinja. Cica mi se kune da svinje nisu prskane ove sezone. Ćevapi su sa lukom, zna se. :D

ma i to prskano je manje stetno od upakovane hrane i vestacke hrane tipa kobasice, cips, margarin itd itd naravno cokolade sladoledi....

sta znaci uduvaju?
pa nemam garanciju ni ako odem do leskovca da seljak nece da mi proda te uduvane krastavce :lol:

Nisu bre krastavci ovde tema, nego svinje:D Kod njih ne primeceujes na prvi ( ali ni treci ) pogled cime su hranjene

Elem, rezime bi bio da te zdrave hrane nigde i nema vise. Ti seljaci , koje ovde neko pominje, a koji cuvaju jednu ili dve svinje,
sigurno da to rade iskljucivo i samo za svoje potrebe i svoje ukucane, jer bi to bilo neplativo za putnika, nametrnika.

@Calathea

Svaku tvoju potpisujem:)

Будите срећни што још увек нисмо Америка. :lol:

Тамо индустрија хране има своју полицију и буквално кажњавају сваког ко се дрзне да макар једно стабло парадајза узгаја у саксији.

Nisu bre krastavci ovde tema, nego svinje:D Kod njih ne primeceujes na prvi ( ali ni treci ) pogled cime su hranjene
Elem, rezime bi bio da te zdrave hrane nigde i nema vise. Ti seljaci , koje ovde neko pominje, a koji cuvaju jednu ili dve svinje,
sigurno da to rade iskljucivo i samo za svoje potrebe i svoje ukucane, jer bi to bilo neplativo za putnika, nametrnika.

@Calathea

Svaku tvoju potpisujem:)
Приметиш наравно.
Лоша исхрана се одрази на све животиње, а не само на људе.
Нпр краве храњене силажом дају додуше нешто више млека од оних храњеним сеном, или на испаши, али им је то млеко прилично киселије, док оне храњене голосеменом бундевом(код ове бундеве само је семе лукративно због грицкања семенки или за висококвалитетно хладно цеђено уље) дају благо у наранџасто обојено млеко од кога се праве посебни сиреви у Холандији, Француској и Италији.
Слично важи и за козе и козје млеко.
Свиње наопако храњене углавном имају на ушима попуцале капиларе, крваве очи, честа крвављења из носа и десни, несигуран ход и чак су толико слабе да код утовара у камион не могу да се попну низ ону стрму раван са земље на под камиона/приколице, неке чак и угину од срчаног удара, имају пролив, црвенила по кожи услед алергија и екцема, често су читаве партије коже без чекиња, некима су папци у тако лошем стању да не могу на ноге јер исти пуцају или се љуспају, крмаче не могу да одрже гравидитет или чак и не могу да остану супрасне...

Приметиш наравно.
Лоша исхрана се одрази на све животиње, а не само на људе.
Нпр краве храњене силажом дају додуше нешто више млека од оних храњеним сеном, или на испаши, али им је то млеко прилично киселије, док оне храњене голосеменом бундевом(код ове бундеве само је семе лукративно због грицкања семенки или за висококвалитетно хладно цеђено уље) дају благо у наранџасто обојено млеко од кога се праве посебни сиреви у Холандији, Француској и Италији.
Слично важи и за козе и козје млеко.
Свиње наопако храњене углавном имају на ушима попуцале капиларе, крваве очи, честа крвављења из носа и десни, несигуран ход и чак су толико слабе да код утовара у камион не могу да се попну низ ону стрму раван са земље на под камиона/приколице, неке чак и угину од срчаног удара, имају пролив, црвенила по кожи услед алергија и екцема, често су читаве партије коже без чекиња, некима су папци у тако лошем стању да не могу на ноге јер исти пуцају или се љуспају, крмаче не могу да одрже гравидитет или чак и не могу да остану супрасне...

e super da si ovako detaljno opisao..
imam utisak da je porastao broj vegetarijanaca :lol:

Back