Koliko sam ja skapirao sistem funkcionise na sledeci nacin: tom lyonessu je cilj da izda sto vise tih kartica i da ima sto vise posetioca sajtova. E sad oni kad bi nabili milion clanova onda bi mogli da se nagadjaju sa raznim prodavnica i kazu mu: evo mi imamo bazu od milion potencijalnih kupaca i ako hoces da te stavimo na nas sajt i da te preporucujemo ko kupi uz tu karticu ili preko naseg sajta ti ces da das 2% popusta, 1 posto cemo mi uplatiti kupcu a drugi % ide nama. E sad taj 1% se deli na sve u toj piramidi tih koji su iznad tog ko je tu robu kupio. Kao sto rece ovaj iz Nisa sto lozi narod, ja recimo mogu da dobijem tu besplatnu karticu i meni to odgovara. recimo svidi mi se nesto u radnji sa kim oni imaju partnerski odnos, pri kupovini pokazem tu karticu i dobijem 1% natad. Znaci ako sam kupio nesto za 1000 din dobicu nazad 10 din. E sad ovi sto hoce da zaradjuju pare oni lyonessu plate neku clanarinu (od 150 do 2000 EUR) kako bi oni dobili deo od te neke kupovine. I dok se tih recimo mojih 10 din izdeli na njih ko zna koliko ovaj iz Nisa ce dobiti recimo 0,5 din. eto to je to. Ne kazem da je totalna prevara ali ako imate dva soma evra stavite ih u banku i orocite i bar nece da vas loze tamo neki. Inace mi jedna stvar deluje prilicno zabrinjavajuce. Na video snimcima koji su dostupni ide se na ispiranje mozga tih potencijalnih vlasnika kartica, propagira se neko zajednistvo, imaju kao neku himnu, pozdrav (formiraju slovo L prstima), kao tim su, meni sve deluje kao zaludjivanje u nekoj sekti. Svima zelim sve najbolje ali pre nego sto date pare bilo kome dobro razmislite.