Laička dilema

Gotika

Ističe se
Poruka
2.476
Da li bi školovan pevač ( opera )....morao posle jednog slušanja..na primer...Cece, Seke, Šabana, Lepe....da otpeva neki njihov hit...ispravno, tačno...bez tog čuvenog falša....intonacije...i dalje....ne razumem se u pevanje....muziku i pevače, volim da slušam, ako mi uhu prija njihova boja glasa ili ako me nešto dotakne...desi se da su to dosta hvaljeni pevači i od profesionlaca.....imala sam raspravu večeras....da pitam nekoga ko eto zna to školski da objasni....

Evo , bas sam veceras na Pinku gledao Zvezde Granda i operski pjevac je lose otpjevao pjesmu
i nije prosao ni u baraz .Momak je inace mlad i siguran sam da bi se iskusni operski pjevac
bolje snasao .Ipak , siguran sam da se ne bi mogao mjeriti sa Sabanom i ostalima .

Evo , bas sam veceras na Pinku gledao Zvezde Granda i operski pjevac je lose otpjevao pjesmu
i nije prosao ni u baraz .Momak je inace mlad i siguran sam da bi se iskusni operski pjevac
bolje snasao .Ipak , siguran sam da se ne bi mogao mjeriti sa Sabanom i ostalima .

E da ....pazi Sarvas ovako...možda cepidlačim i grešim...da li bi Monserat Kabalje mogla, kada bi, jednom odslušala ili čak više puta, pet recimo...Cecinih ili Sekinih, ne bitno, pesama....mogla da otpeva tačno....profi....da li bi to uradila u taku, ili bi bila zbunjena....ne opravdavam ovog malo iz emisije Zvezde Granda....zbunjena sam i ja nema mi logike, a sa druge strane....nešto sam ubeđena, čisto laički...da koliko god neko bio vrh, u operi recimo...Zinka Kunc, Marija Kalas.....i drugi...ne mogu otpevati na prvo pa i drugo slušanje neku numeru, iz bog te pita kog dela sveta, ne mora to biti Srbija...može Tanzanija, može Izvorinka Milošević....
Davno mi je jedan pa drug akdemski muzičar(klavir)...rekao da svetu klasične muzike, je pevački Zinka Kunc, bila bolja od Marije Kalas....hoću reći prosto osetljivo je sve to....al sam konfuzna.....

Poslednja izmena:
Vidim...gledale se Zvezde Granda.. :lol:
Da..nemam razloga da lažem....prvi serijal koji gledam....način na koji se ocenjuje pevanje ovih mladih pevača je sasvim ok.
Znam da ova ideja sa zavesama, iza kojih oni ne vide kako izgledaju ti mladi ljudi, nije orginalna....u beogradskoj filharmoniji, na konkursima za violiniste, čeliste i ine..Tasovac sluša iza zavese...nisam sigurna da je i on orginalan, ali on tako radi..nema fiziči izgled..ovo-ono....ali ipak, ovo je komercijlnije....a i žiri je interesantan i ovako i onako...

Back