Araon
Elita
- Poruka
- 18.385
Budući da sam iz nekog čudnog razloga opsednut modelom Audi A6 i da češće tražim taj model na stranicama nego neke filmove ili serije na internetu, primetio sam gomilu laži koje oglasivači postavljaju. Npr, lično mi je jako bitno da su domaće tablice, da mogu uredno proveriti servis itd, ne bih kupovao uvoz ili šta god, nebitna je kilometraža i da ima pravih 120.000km na satu, što je moguće jako glupo jer ako je stranac ne znači automatski da ne valja, ali idem logikom zašto bi Nemac ili Švajcarac prodavao dobar automobil za male pare? Oni nisu postali bogati rasipajući se. No, da se vratim na temu, kad god gledam oglase uredno čekiram "domaće tablice i zemlja porekla Srbija", danas sam ušao na tri zanimljiva oglasa koja su mi izašla kada sam čekirao te dve stavke i na oba stoji da je poreklo Srbija, dok u opisu samog vozila kasnije izađe "servis rađen u Belgiji" ili "uvežen iz Nemačke sa 120.000km" i slično...
Ono što meni nije jasno je zašto ljudi to rade? Valjda je logičnije napisati istinu odakle je, pa će onaj ko traži to i da nađe, jer ništa gore čoveka ne razočara kada ga neko slaže na samom startu... Zašto bih ja verovao u sve ostale podatke navedene tu, ako je neko slagao u samom startu opisa vozila? Koja je tu logika domaćih prodavaca ili placeva za prodaju? Da kao navuku nekoga da klikne pa im se možda svidi ili? Nekome kao meni, kome je ta stavka jako bitna, koliko god da mi se svidi auto ne gledam dalje.
Šta vi mislite o tome?
Ono što meni nije jasno je zašto ljudi to rade? Valjda je logičnije napisati istinu odakle je, pa će onaj ko traži to i da nađe, jer ništa gore čoveka ne razočara kada ga neko slaže na samom startu... Zašto bih ja verovao u sve ostale podatke navedene tu, ako je neko slagao u samom startu opisa vozila? Koja je tu logika domaćih prodavaca ili placeva za prodaju? Da kao navuku nekoga da klikne pa im se možda svidi ili? Nekome kao meni, kome je ta stavka jako bitna, koliko god da mi se svidi auto ne gledam dalje.
Šta vi mislite o tome?