Laganje na oglasima za prodaju vozila

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Budući da sam iz nekog čudnog razloga opsednut modelom Audi A6 i da češće tražim taj model na stranicama nego neke filmove ili serije na internetu, primetio sam gomilu laži koje oglasivači postavljaju. Npr, lično mi je jako bitno da su domaće tablice, da mogu uredno proveriti servis itd, ne bih kupovao uvoz ili šta god, nebitna je kilometraža i da ima pravih 120.000km na satu, što je moguće jako glupo jer ako je stranac ne znači automatski da ne valja, ali idem logikom zašto bi Nemac ili Švajcarac prodavao dobar automobil za male pare? Oni nisu postali bogati rasipajući se. No, da se vratim na temu, kad god gledam oglase uredno čekiram "domaće tablice i zemlja porekla Srbija", danas sam ušao na tri zanimljiva oglasa koja su mi izašla kada sam čekirao te dve stavke i na oba stoji da je poreklo Srbija, dok u opisu samog vozila kasnije izađe "servis rađen u Belgiji" ili "uvežen iz Nemačke sa 120.000km" i slično...

Ono što meni nije jasno je zašto ljudi to rade? Valjda je logičnije napisati istinu odakle je, pa će onaj ko traži to i da nađe, jer ništa gore čoveka ne razočara kada ga neko slaže na samom startu... Zašto bih ja verovao u sve ostale podatke navedene tu, ako je neko slagao u samom startu opisa vozila? Koja je tu logika domaćih prodavaca ili placeva za prodaju? Da kao navuku nekoga da klikne pa im se možda svidi ili? Nekome kao meni, kome je ta stavka jako bitna, koliko god da mi se svidi auto ne gledam dalje.

Šta vi mislite o tome?

Sto mislis da je jeftino tj sto mislis da ga prodje za male pare?
Zato sto gledas najjeftinije na oglasu kod nas i u inostranstvu ili?
Eco ja sam juce gledao tri primerka gde je jedan oko 20k a drugi oko 45k i evo kilometraza. Na jeftinijem ce biti smanjen sat a na skupljem jos ne moze da se diraju kilometri.
20211209_130729.jpg
20211209_130801.jpg

Ali koja je poenta slagati na jednom mestu, a reći istinu na drugom? Onda bar probaj da slažeš dokle god te ne provale. A ne čekiraš kao domaće poreklo, a onda u opisu staviš uvezen iz Nemačke...

Domace tablice je prilicno dvosmislen izraz jer postoje i uvoznici koji ti pokazuju automobil koji je jos u inostranstvu i onda kada ti resis da kupis oni tek ulaze u proceduru uvoza i ostalo tako da automobil nema nase table, a postoje i oni koji okace sliku automobila koji je tek "dolasku" tako da papiroloski nije jos uvek "cist" tako da ti izraz domace tablice vise govori da je automobil tu i da je administracija zavrsena. Pravilan izraz bi bio "Kupljen nov u Srbiji" ali mislim da te opcije nema na polovnim automobilima.

Sto mislis da je jeftino tj sto mislis da ga prodje za male pare?
Zato sto gledas najjeftinije na oglasu kod nas i u inostranstvu ili?
Eco ja sam juce gledao tri primerka gde je jedan oko 20k a drugi oko 45k i evo kilometraza. Na jeftinijem ce biti smanjen sat a na skupljem jos ne moze da se diraju kilometri. Pogledajte prilog 1064284Pogledajte prilog 1064285

Zato što kad pregledam neki tip auta ne stavim cenovni rang, budu i oni od 80.000 i oni od 12.000 eur, pa nađem neke NOV NOV NOV primerke koji realno košta 40.000, a na oglasu je za npr. 23.000, sigurno Nemac nije lud da takav auto proda za 20.000 da bi naš zaradio te 3.000 na njemu, to mi bar deluje logično, zašto bi neko auto koji realno vredi 30.000 dao ovde nekome ispod svake cene da bi on još na njemu zaradio koju hiljadu?

Ne kažem da je pravilo, ali idem logikom... I kao što rekoh nije tema kilometraža, tema je laganje i tema je domaće poreklo vozila, lično preferiram to.

Domace tablice je prilicno dvosmislen izraz jer postoje i uvoznici koji ti pokazuju automobil koji je jos u inostranstvu i onda kada ti resis da kupis oni tek ulaze u proceduru uvoza i ostalo tako da automobil nema nase table, a postoje i oni koji okace sliku automobila koji je tek "dolasku" tako da papiroloski nije jos uvek "cist" tako da ti izraz domace tablice vise govori da je automobil tu i da je administracija zavrsena. Pravilan izraz bi bio "Kupljen nov u Srbiji" ali mislim da te opcije nema na polovnim automobilima.

Da, ali poreklo vozila nije dvosmisleno, ako piše domaće poreklo "DA", onda nije Nemac ili Belgijanac...

Budući da sam iz nekog čudnog razloga opsednut modelom Audi A6 i da češće tražim taj model na stranicama nego neke filmove ili serije na internetu, primetio sam gomilu laži koje oglasivači postavljaju. Npr, lično mi je jako bitno da su domaće tablice, da mogu uredno proveriti servis itd, ne bih kupovao uvoz ili šta god, nebitna je kilometraža i da ima pravih 120.000km na satu, što je moguće jako glupo jer ako je stranac ne znači automatski da ne valja, ali idem logikom zašto bi Nemac ili Švajcarac prodavao dobar automobil za male pare? Oni nisu postali bogati rasipajući se. No, da se vratim na temu, kad god gledam oglase uredno čekiram "domaće tablice i zemlja porekla Srbija", danas sam ušao na tri zanimljiva oglasa koja su mi izašla kada sam čekirao te dve stavke i na oba stoji da je poreklo Srbija, dok u opisu samog vozila kasnije izađe "servis rađen u Belgiji" ili "uvežen iz Nemačke sa 120.000km" i slično...

Ono što meni nije jasno je zašto ljudi to rade? Valjda je logičnije napisati istinu odakle je, pa će onaj ko traži to i da nađe, jer ništa gore čoveka ne razočara kada ga neko slaže na samom startu... Zašto bih ja verovao u sve ostale podatke navedene tu, ako je neko slagao u samom startu opisa vozila? Koja je tu logika domaćih prodavaca ili placeva za prodaju? Da kao navuku nekoga da klikne pa im se možda svidi ili? Nekome kao meni, kome je ta stavka jako bitna, koliko god da mi se svidi auto ne gledam dalje.

Šta vi mislite o tome?
Mislim da ti nacin rezonovanja nije dobar.. Posto sam gledao te aute u Srbiji I na Zapadu mogu ti reci da su dosta bolji sa Zapada.. Pogotovo ti luksuziji modeli kao A6 ...Razlozi su mnogi ali evo ti nekoliko: usluga ,odrzavaje ,putevi ,kvalitet.goriva ulja I delova .. Ne mora neka osoba da prodaje moze I lizing kuca da prodaje a kao vlasnik lizing vozila nekad imas uračunato odravanje u mesecnu ratu.. Tako da samo treba znati kako i gde kupiti ali svakako ako gledas te najjeftinije oni su obicno sa nekom greskom ...

Ja ovo južno ispod beograda i ne gledam sve sam go lopov i prevarant. Prodali bi rođenu majku za pare neće neki raspali nalickani krš :lol:

To iz uvoza nema ispod pola miliona ma koje godište bilo. Imaš karavana koji su preko u službi od 0-24h ne gase ih, rade i idu bez prestanka! Takav raspao posle par godina dolazi kod nas.

Lažu kako zinu preprodavci jer mahom srbi nisu nikada videli nov auto ili bilo koji do 200.000 km koji isto izgleda kao nov možda tu i tamo ima neku tačkicu od nokta ili sata ali tako stoje stvari.

Uglavnom preprodavci igraju na slepu pohlepu alave sirotinje koja jednostavno prvo samu sebe laže pa onda sve oko sebe i posle ide da kupi nov nov polovnjak :mrgreen:

Uglavnom ko kupuje polovnjak u srbiji ODMAH da spremi 1500 evra za servis i popravke.

Jedina sigurna kupovina je auto od prvog vlasnika što opet masa ljudi pokušava da folira pa napiše:

Prvi vlasnik al u srbiji :lol:
Kupljen od prvog vlasnika u nemačku
O servisima i poštenju neki drugi put :hahaha:

Dakle samo kupovina od prvog vlasnika ali to je nešto skuplji sport jer su to automobili max 5 godina stari sa urednom servisnom dokumentacijom.

Mislim da ti nacin rezonovanja nije dobar.. Posto sam gledao te aute u Srbiji I na Zapadu mogu ti reci da su dosta bolji sa Zapada.. Pogotovo ti luksuziji modeli kao A6 ...Razlozi su mnogi ali evo ti nekoliko: usluga ,odrzavaje ,putevi ,kvalitet.goriva ulja I delova .. Ne mora neka osoba da prodaje moze I lizing kuca da prodaje a kao vlasnik lizing vozila nekad imas uračunato odravanje u mesecnu ratu.. Tako da samo treba znati kako i gde kupiti ali svakako ako gledas te najjeftinije oni su obicno sa nekom greskom ...
Sve je to tacno, ali auto koji je presao 300K je na izdisaju, pa makar bio i Ferrari , mada ja jos nisam video nekog koji dogurao do te kilometraze. Iz licnog iskustva svaki auto kada predje 200K/ 10 godina pocinje da se kvari i to hronicno. Nekada su godine kos gori faktor od kilometraze, recimo kod Jeep-a.

Sve je to tacno, ali auto koji je presao 300K je na izdisaju, pa makar bio i Ferrari , mada ja jos nisam video nekog koji dogurao do te kilometraze. Iz licnog iskustva svaki auto kada predje 200K/ 10 godina pocinje da se kvari i to hronicno. Nekada su godine kos gori faktor od kilometraze, recimo kod Jeep-a.
300 k je smesna kilometraza za dobre i odrzavane motore.
Prosla je era golfa 2 dizela i Yugica na kome se generalka radila na 150-200k

Ne gledam najjeftinije svakako, kapiram kad neko prodaje A6 za 15.000 da to nešto nije ok, logično, nego pratim generalno i ove od po 35.000 i jače, ali sve kao prvi vlasnik, ali u Srbiji, domaće poreklo, ali servis rađen poslednji put u Nemačkoj... Ne razumem tu foru, napiši uvoz iz Nemačke i ko voli neka proba.

Moguće da način rezonovanja nije dobar, samo sam malo pod upitnikom jer stvarno znam par ljudi koji se time bave i bukvalno odu i kupe neko đubre koje se jedva kreće, malo ga našminkaju, na Batrovcima se menja kilometraža i piči u Srbiju NOV NOV NOV. Prosto, kolika je šansa da ja iz Srbije zabodem dobru A6 u Nemačkoj?

Veća je šansa da izlupan auto bude dobar nego ulickan i ispoliran do ludila. Koliko ljudi znate oko sebe da dobro vozi? Neka vam to bude reper. Ja bi pre uzo ofuljan auto nego neki opeglan i ofarban za prodaju pritegnut izušivan. Kada vidim one jeftine ratkapne sa buvljaka NE GLEDAM! Odma zatvaram oglas.

I naravno auto mora obavezno da ima ORIGINALNE PATOSNICE inače ima više do 300.000 km.

Veća je šansa da izlupan auto bude dobar nego ulickan i ispoliran do ludila. Koliko ljudi znate oko sebe da dobro vozi? Neka vam to bude reper. Ja bi pre uzo ofuljan auto nego neki opeglan i ofarban za prodaju pritegnut izušivan. Kada vidim one jeftine ratkapne sa buvljaka NE GLEDAM! Odma zatvaram oglas.

I naravno auto mora obavezno da ima ORIGINALNE PATOSNICE inače ima više do 300.000 km.
Moj youngtimer ima original patosnice i to u solidnom stanju .

300 k je smesna kilometraza za dobre i odrzavane motore.
Prosla je era golfa 2 dizela i Yugica na kome se generalka radila na 150-200k
Danas mi je Hyundai na servisu i rade test na potrosnju ulja ,presao manje od 150K. Kupio ga sa 15K i od tada odrzavan u iskljucivo u ovlasceniom servisu. Grand Cherokee koji sam imao se bukvalno raspao na 250K. Da, mogao si da ga vozis, ali nije bilo dihtunga koji nije cureo.

Back